מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות צילוםאור03/12/2013
בתי בת 10 חודשים הייתה מטופלת עם רצועות מגיל חודשיים עד חצי שנה, אחרי שהתחלנו גמילה האורטופד הפנה אותנו לצילום רנטגן לאגן עכשיו כשהיא עומדת יציב בממצאים נכתב: השטחה של האטבולום השמאלי. למה הכוונה והאם זה תקין תודה מראש, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום - תגובה
ד''ר אודי לבל04/12/2013אור שלום. הפענוח צריך להיות על ידי האורתופד שלכם. אין משמעות רבה, לדעתי,לפענוח של רדיולוג שאינו מעורה בתהליך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רנטגןאור03/12/2013
בתי בת 10 חודשים טופלה במשך 4 חודשים עם רצועות לפישוק, נשלחתי לצילום רנטגן
עכשיו כשהיא כבר עומדת באופן עצמאי בתוצאות נכתב: השטחה של האטבולום השמאלי. למה הכוונה האם זה תקין?
אודה לתגובתכם בהקדם
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רנטגן - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/12/2013זה לא נכון לתת לך פרשנות על צילום בלי לראות את הצילום
עצה שלי - תגשי לאורטופד ילדים שטיפל בבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותהדס03/12/2013
בני בן 11 חודשים. זוחל מהר לעיתים עם רגל אחת מורמת , כלומר הרגל אינה נוגעת ברצפה והשנייה כן, לעיתים הוא מחליף בין הרגל המורמת אך לרוב זו רגל שמאל. האם זה תקין ? הוא גם הרבה פעמים מועד כאשר אחת הידיים נתפסת תחתיו ואז משתטח , חשבתי שזה אולי כי הוא זוחל מהר אבל זה קורה גם כשהוא לא זוחל מהר במיוחד. דבר נוסף, האם תקין ? הוא עומד ונאחז בלול או במזנון אך מתעייף די מהר ואז נוחת על הישבן , האם זה מעיד על משהו ? לבעלי יש פלטפוס ולהערכתי גם לבני, האם ניתן לתקן העניין בעודו תינוק ? בחלק התחתון של גבו רואים את עמוד השדרה כשתי חוליות שבולטות כאשר הוא מקמר את גבו, נניח בישיבה וכאשר גבו מוטה קדימה זה בולט לעין , האם יש סיבה לבדיקה של הנושאים הללו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/12/2013לא מצאתי לפי תאור שלך שום דבר לא רגיל לתינוק : גם כפות רגליים שטוחות - נורמלי לגמרי עקב גמישות יתר כל כך שכיחה בגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגליים לשני ילדייעינת02/12/2013
שלום ,יש לי 2 שאלות לגבי שני ילדי,
1. בני בן כמעט בן 4 התלונן אתמול על כאבים בכפות הרגליים { לפי כף הרגל נראה שסובל מפלטפוס }, אתמול היה המון על הרגליים וממש לא יכל לעמוד יותר וגם כשקם עדיין כאב לו, זו הפעם הראשונה שמתלונן על כאב.
האם בגיל כזה ניתן להשתמש עם מדרס, זה אמור להדאיג,מה עלי לעשות?
2. ביתי בת ה 1.8סובלת מגמישות יתר והקרסול צונח לריצפה, גם היא מתלוננת על כאב בכף רגל ימין שזו הרגל עם ממש גמישות, ופשוט מתיישבת ומפסיקה ללכת.
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים שלהם? האם הפלטפוס גורם לכך? האם יש טיפול?
אשמח לתגובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השטחת כפות רגליים
ד''ר אודי לבל02/12/2013עינת שלום. אנסה לענות באופן יותר עקרוני כי נראה שהתלןנןת במקרה הראשון קשורות במאמץ ועייפות. אנחנו לא נוטים לראות בכף רגל שטוחה - מחלה. יש אומנם מומי כף רגל שמביאים להשטחה אבל אם הכף במבנה תקין, אין בעיה בכך שהקשת שטוחה. זה לא כואב ולא מזיק. אני מציע שילדה תיבדק לבירור מקור הכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה "לוליינית" לפעוט בן שנה ו-9א01/12/2013
בני החל ללכת לפני 3 חודשים. ההליכה שלו לוליינית. הוא הולך בזיגזג בכל שעות הערות שלו.ההליכה שלו על בסיס רחב, והוא כל הזמן מניף ידיים כדי להתאזן ולא ליפול. מיותר לציין כי הוא נופל יחסית הרבה. חוץ מזה הוא פעיל לחלוטין - מטפס על דברים ופעיל מאוד. יש דבר נוסף שאני לא יודעת אם קשור - לעיתים הוא מזיז את המבט כאילו להתפקס מחדש. אבל זה לא תמיד בא בקורלציה להליכה.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה "לוליינית" לפעוט בן שנה ו-9 - תגובה
ד''ר אודי לבל01/12/2013שלום. הכל נשמע לי סביר לגיל כזה. תמיד אפשר להיוועץ עם רופא/ת הילדים, אבל לא בטוח שיש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולאילן28/11/2013
שלום רב.
בני בן ה-14 מתלונן על כאבים בקרסול כבר כמה ימים, הוא טוען שהוא מרגיש כאב רק בזמן הליכה(הוא בקושי מצליח ללכת) והזזת כף הרגל לאחור.
יש משהו שאפשר לעשות כי לי זה לא ניראה משהו רציני.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
אילן28/11/2013סליחה על הטעות אבל התכוונתי לשאול מה זה? ואם יש משהו שאפשר לעשות בנוגע לזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קטן - תגובה
ד''ר מרק אידלמן01/12/2013הייתי עוקב שבוע על הילד ואם לא משתפר עושה צילום וגש לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול של תינוקמיטל27/11/2013
שלום,
בני בן ה 10 חודשים שבר את רגלו בגן. השבר הוא בשתי עצמות השוק טיביה ופיבולה עם תזוזה מינמלית בעצם הגדולה מבינהן. השבר הוא החלק התחתון של השוק לכיון הקרסול מעט מעל איזור הצמיחה. הייתי מעוניינת לדעת מהם המקרים שבהם תינוק יכול לשבור רגל בצורה כזאת ( היות ובגן לא שמו לב שזה קרה וגם לא במהלך כל היום) ובנוסף, מהי תקופת ההחלמה לשבר מסוג זה והאם ישנם דגשים שיש לשם לב כדי למנוע נזק עתידי.
תודה מראש מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול של תינוק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן01/12/2013שלום
בתאוריה שברים יכולים להיות , אך אני הייתי גם בודק בנך אצל אורטופד ילדים על מנת לברר סיבת השברים : לא תמיד שבר נגרם מחבלה ( לעתים נדירות קיימות סיבות אחרות ). בד״כ בגילו הכל מתחבר תוך שבועיים , כך שאין מה לדאוג לפחות על הטיפול מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהאלה24/11/2013
שלום,
ביתי בת חצי שנה.
לכאורה שתי רגליים תקינות לחלוטין, מרימה אותן ומשתמשת בשתיהן
אך מאז שאני זוכרת משתמשת הרבה יותר ברגל ימין, כאשר ההבדל ניכר בעיקר בשכיבה על הבטן.
כאשר היא על הבטן היא מרימה ומורידה ללא הפסקה כמעט את רגל ימין כאשר רגל שמאל נשארת שכובה. היא כן לפעמים מכופפת אותה אך לעתים רחוקות.
בנוסף כף רגל ימין מתיישרת הרבה פעמים כאשר היא על הבטן וגם כאשר היא על הגב אך כף שמאל לרוב לא מתיישרת אלא נשאר שכובה על הצד.
האם כדאי לגשת לאורתופד לבדוק או שבגיל זה דבר כזה עוד יכול להשתנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל24/11/2013סיוון שלום. אני מציע לגשת לרופא/ת הילדים ולקבל התרשמות בלתי תלויה, לפי זה תחליטו איך להמשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה לאחר הורדת גבסקרן14/11/2013
שלום, לבני בן ה8 יש שבר קטן- ללא תזוזה באמה יד ימין. עשו לו גבס בחלק העליון של האמה ועטפו מסביב בתחבושות ומדבקות מנשא. לשלושה שבועות. האם הוא יכול מיד להתחיל קורס שחיה חתירה לאחר הורדת הגבס? או אמורים לחכות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה לאחר הורדת גבס - תגובה
ד''ר מרק אידלמן16/11/2013שלום
הייתי ממתיו 5 שבועות מיום השבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה לאחר שבראלינור13/11/2013
שלום ,
ב-9.10 נפל בני על רגלו הימנית במגלשה (קיפל אותה לאחור)
ב-17.10., ב-24.10 היינו בביקורות ברמב"ם
ביקורת אחרונה אמרו שכנראה היה שבר - סימני קאלוס בשוק
לא היה עם גבס , רק סד גבס לשבוע ואח"כ תחבושות מרופדות
כרגע בלי תחבושות, לא מתלונן על כאבים, הולך וצועד במהירות לבד עם הנעליים , אך עם צליעה
ב-24.10 הייתי בבדיקה אצל ד"ר אידלמן שאמר כי הכל יחלוף
אנו כבר ב-13.11 ובני עדיין צולע באופן ברור ואני מאוד מאוד מודאגת
האם הצליעה תחלוף ?מתי?
האם כדאי לעשות לו פיזיותרפיה ?
טיפולי מים ?
אשמח אם תתפנו להשיב לי מאחר ואני מודאגת
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה לאחר שבר - תגובה
ד''ר אודי לבל13/11/2013אלינור שלום. איני מעורב בטיפול, וכמובן גם לא יודע בן כמה בנך אבל חודש שחולף מהחבלה אינו זמן רב. בהנחה שהיה שם שבר אפשר בהחלט עוד להמתין ולתת לילד להתאושש. אין צורך בפיזיותרפיה או כל טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר לבל
אלינור14/11/2013בני בן שנה ותשעה חודשים .
לגבי הטיפול , היה שבוע לאחר החבלה בסד גבס ועוד שבוע עם תחבושת מרופדת. רק בצילום כעבור שבועיים ראו סימני איחוי של שבר .
אני מודאגת מהצליעה ....
מתי זה זמן סביר לצפות שהצליעה תעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתיוליה13/11/2013
שלום רב!תינוקת בת שנה וחודש מסרבת ללכת בתוקף!!!תינוקת עם התפתחות תקינה-זחילה עמידה. הולכת כשהיא נעזרת בשתי ידיים בסלון עגלה בימבה או לול, אבל ההליכה שלה היא כמו של צ'רלי צ'פלין... יש לציין באנחנו זורמים איתה ולא לוחצים או מכריחים אותה ללכת.כמובן אני מבינה שזה בסופו של דבר יבוא אבל מה שכן מלחיץ אותי זה הסוג של ההליכה שלה, גם ברוב המקרים כשהיא נעמדת היא עומדת כמו צרלי צפלין למרות שבמקרים הבודדים היא כן שמה את הרגליים ישר כך שלא ראיתי שאולי יש לה קושי או כואב לה לשים אותם ישר. האם כל זה תקין או שיש צורך ביעוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
ד''ר אודי לבל13/11/2013יוליה שלום. הגיל הממוצע להתחלת הליכה הוא שנה +3. אין מה להילחץ ולגבי הליכה בסבוב חיצוני, כך רוב התינוקות מתחילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מושיט יד אחת בלבדדנה10/11/2013
בני בן 10 שבועות נולד בשבוע 38
מאז שנולד שמנו לב שיש לו נטיה של הראש לצד ימין – נבדק גם על ידי רופא ילדים וגם על ידי אורטופד שראו שאין בעיה של קיצור שרירי הצוואר
1. בימים אחרונים התחיל לנסות להושיט יד לצעצועים אך שמתי לב שהוא מתעניין ומנסה רק כאשר הצעצועים במרכז או מימינו ואז מנסה להושיט רק יד ימין
ויד שמאל נשארת במקומה
ניסיתי לשים את הקשת משמאלו כדי לנסות לגרות אותו אבל פשוט התעלם ואיפלו לא הביט בצעצוע
האם מדאיג או שנורמלי בגילו?
2. בנוסף כשאני מרימה אותו הוא תמיד מסתכל הצידה גם ימינה ולא עליי - האם יש מקום לדאגה
3. שאלה נוספת – הוא לא מחייך לאנשים שלא מכיר – מחייך אליי ולאבא שלו וגם לסבתא לפעמים אבל למי שלא מכיר לא מחייך בכלל – האם נורמלי בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מושיט יד אחת בלבד - תגובה
ד''ר אודי לבל12/11/2013דנה שלום. התחום הזה לא ממש אורתופדי ואני מציע להיוועץ ברופא/ת הילדים, אם כי התיאור לא מעורר בי דאגה בגיל כל כך מוקדם. בכ"ז זה לא תחום ההתמחות שלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל קצרה אצל תינוק שהחל ללכתאיילת10/11/2013
תינוק בן 11 חודשים זריז ופעיל.נראה לעין שרגל אחת קצרה מהשניה בכס"מ. קבעו לי תור לאורתופד ילדים רק לעוד חודש
מה ניתן לעשות עד אז? אין מצב שהדבר יחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל קצרה אצל תינוק שהחל ללכת - תגובה
ד''ר אודי לבל10/11/2013איילת שלום. העיקר כאן הוא מה הסיבה לאי שיוויון באורך הרגליים.
אני מציע לפנות לרופא/ת הילדים ולברר אם יש אכן הפרש אורכים. אפשר על ידי כך להתחיל בבירור במהרה (אם יימצא שיש בכך צורך). לעצם העניין הפרש לא מזיק בטווח של מספר שבועות, אבל אם בעיית הרקע היא מהותית - למשל בעיה במפרקי הירכיים, כדאי לאתר מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל עצות בנוגע למקרהאילן06/11/2013
אני אביה של הילדה בת 10 המאובחנת intoeing bilateral
סיכום של רופא אורטופד שהדבר חולף אם השנים ואינו מצריך טיפול החשד שלי הוא שזה לא יעבור אשמח לקבל דעתך בנושא ושם של אוןרטופד מהצפון שמתמחה בתחום זה .
תודה אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל עצות בנוגע למקרה - תגובה
ד''ר אודי לבל07/11/2013אילן שלום. תמיד כדאי לשמוע עוד חו״ד ולא חסרים אורתופדים של ילדים בצפון. צריך לברר מהו מקור הסיבוב. ראה שאלות נפוצות בכניסה לאתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ראש עצם ירךלוצי05/11/2013
שלום,
אני מתגוררת בהולנד ובני בן שלוש. לאחרונה היו שלושה מקרים בהם הוא צלע בחודש האחרון והתלונן על כרב בברך השמאלית. לאחר הפעם השלישית הפנו אותי לצילום רנטגן של הירך, בדיקה פיזית של הילד הרופא החליט לצלם את האגן ולא את הברך, נתגלה כי בשני צידי האגן ראש עצם הירך לא התפתחה בהתאמה לגיל הילד. הם הפנו את הצילום לאורטופד והייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק אומר או יכול לסמל ואם יש בדיקות נוספות שמומלצות.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ראש עצם ירך - תגובה
ד''ר אודי לבל05/11/2013לוצי שלום. קשה לי לדעת במה מדובר לפי תיאור כל כך כללי. שתי תופעות יחסית נפוצות שניתן לזהות בראשי עצם הירך הן תופעת פרת'ס (Legg-Calve-Perthes Dsiease) או DDH. אם תבררי קצת יותר פרטים אנסה להרחיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)