מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלייםמיכל06/10/2013
שלום,
בני בן שנה וחצי.
הולך מזה חצי שנה.
לאחר כחודשיים של הליכה קנינו לו נעלי צעד ראשון, אותן נועל עד היום.
לקראת החורף... מה מומלץ? האם עדיין צעד ראשון או שאפשר לקנות נעליים רגילות לילדים? האם נעלי ספורט של החברות המובילות מומלצות? (נייק, ריבוק ודומיהן) או שכדאי לקנות בחנויות נעליים של ילדים?
המון תודה ושבוע טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים - תגובה
ד''ר אודי לבל06/10/2013מיכל שלום. אני מצטער, אין על הנושא הזה כל מידע מדעי או רפואי. ראי שאלות נפוצות בכניסה לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקואיד מינסקוס לטרלי לילד בן 6חוי05/10/2013
שלום, בני בן 6, מתלונן כשבועיים על כאב ברכל ימין, מאתמול אינו יכול לדרוך על הרגל.
אורטופד אבחן( לאחר צילומים של 2 הברכיים) כי הוא סובל מדיסקאונד מיניסקוס ליטרלי.
שאלתי היא מה דרכי הטיפול ? הילד אינו מסוגל ללכת? מדובר בילד מאוד פעיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקואיד מינסקוס לטרלי לילד בן 6 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/10/2013שלום
יתכן ואורטופד צודק , אך אבחנה של דיסקויד מניסקוס מבוססת על MRI ולא צילום רנטגן.
דיסקויד מניסקוס זה ווריאנט של צורת המניסקוס ( בצורת צלחת במקום צורת חצי ירח ), בעצמו דיסקויד מניסקוס לא מזיק , אך הוא הופך לבעייתי במקרה של קרע
בכל מקרה אם כאב לא פוסק הייתי עושה MRI של ברך ומחליט בקשר לטיפול ( אם צריך) לפי ממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שכבר עומד אך לא יושב כראויאורי03/10/2013
שלום,
יש לנו בן מקסים בן 11 חודש שכבר עומד ואפילו הולך בעזרת רהיטים, אך לא יושב כמו שצריך. הוא מצליח לשבת רק בישיבת "W", כאשר הברכיים מכופפות לגמרי והוא יושב בין רגליו.
האם זו בעיה? האם צריך לעשות תרגילים כלשהם על מנת לעזור לו?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שכבר עומד אך לא יושב כראוי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/10/2013קצת סבלנות , הוא עוד יושב כמלך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים?מדר29/09/2013
מדרסים - האם יש הבדל משמעותי בין מדרסי CNC(שעולים 1,000 שקל יותר) מאשר מדרסים עם הגבהה מדיאלית מחומרים רכים(חומרים פולימורים ושעם) ? מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים? - תגובה
ד''ר אודי לבל29/09/2013מדר שלום. אני ממש לא יודע.מבחינתי תחום המדרסים אינו מובן לי כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בפרק כף יד ימיןקרן24/09/2013
שלום,
בני בן שמונה, שבר את פרק כף יד ימין לפני שלושה וחצי שבועות. תוצאת צילום הרנטגן הייתה Distal Radius + Ulna Torus Fracture, אבחנת האורתופד הייתה Fracture Radius Ulna Lower end closed right. היה עם גבס במשך שלושה שבועות ויומיים. אתמול הסירו לו את הגבס וביצע צילום רנטגן למעקב. תוצאות הצילום להלן: מצב לאחר שברים ברדיוס ואולנה דיסטליים עם קלוס חלקי, ויש לו עדיין קצת כאבים, יש לו קושי להזיז את פרק היד. השאלות שלי הן:
1. האם יש צורך להחזיר לו גבס לתקופה נוספת או שפשוט צריך לתת ליד לנוח ולהחלים לבד?
2. אם אין צורך להחזיר את הגבס האם מומלץ לשים תחבושת על היד?
3. מניחה שצריך להימנע מפעילות גופנית שעלולה לסכן את היד בשלבי ההחלמה, לכמה זמן מומלץ להימנע? הוא משחק כדורסל, רוצה לדעת מתי מומלץ להחזיר אותו לפעילות.
4. האם מותר לו כתוב? זה גם סוג של מאמץ אני מניחה (השבר ביד ימין, היד החזקה שלו).
תודה וחג שמח,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בפרק כף יד ימין - תגובה
ד''ר אודי לבל26/09/2013קרן שלום. שאלותיך חשובות אבל הן יכולות להיות מופנות רק למי שבדק את הילד וראה את הצילום. ההחלטות הן על פי ממצאים. אין כלל קבוע שנכון לכל הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בגפיים לתינוקת חדשהאודליה24/09/2013
ביתי נולדה לפני שישה ימים והמכתב שחרור כתוב גפיים לא תקין bilateral positional calcaneovarus foot במבט עיניים רואים שכף רגל ימין מסובבת כלפי פנימה מכיוון המפרק כולו, רואים שזה לא תקין כשרגל שמאל פחות נשמח לייעוץ ראשוני בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בגפיים לתינוקת חדשה - תגובה
ד''ר אודי לבל24/09/2013אודליה שלום. אם הממצא שנרשם במכתב הוא באמת "קלקנאו-וארוס תנוחתי" - זהו ממצא שיחלוף תוך זמן קצר והוא קשור לתנוחת התינוקת כאשר עוד היתה ברחם. אבל, אני מציע לתת לאורתופד ילדים להתרשם כי הממצא כפי שרואה אותו רופא הילדים המשחרר ממחלקת תינוקות, אינו תמיד מדויק. בקשי עוד התרשמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאלה23/09/2013
שלום וברכה,
בתי בת כמה ימים,נולדה עם congenital humero-radial synostosis with humero-ulnar dislocation lt
האורטופד שבדק אותה אחרי הלידה אמר שבנתיים אין הרבה מה לעשות ולתת לה לגדול ואחרי יבדקו מה ניתן לעשות.
שאלתי היא מה הם האמצעים והטיפולים או ניתוחים העומדים לידינו כדי לטפל בתינוקת שלנו על הצד הטוב ביותר ?
מתי מומלץ להתחיל בטיפולה בגיל הכי צעיר כדי להפיק את ההתקדמות הכי אפקטיבית בשבילה ?ואיפה ניתן למצוא לה אורטופד מומחה כי אני גרה בפריפריה ואין אצלנו אורטופד מומחה.
חשוב לציין שמום זה הינו מבודד,היא מזיזה את ידה השמאלית,כף ידה תקינה ובגודל תקין וכל שאר האיברים תקינים.
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן23/09/2013שלום
אני מסכים עם אורטופד שבדק ילדה :בשלב זה אין צורך בשום טיפול
ממליץ לך לפנות לאורטופד ילדים מנוסה בגיל חצי שנה ולפעול לפי המלצתיו . בגיל 6 שבועות תעשי us pפרקי ירכיים , תהיה בקשר עם רופא ילדים כדי לשלול מומים נוספים , טיפול אורטופדי כעת לא נחוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
אלה23/09/2013תודה לך דר' מרק,
בדרך כלל במקרים כאלו אילו טיפולים או ניתוחים מחכים לנו ?האם יש דרכי טיפול ליישור העצם העקומה ?בעתיד,האם יש מה לעשות להארכת העצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן23/09/2013יתכן וכן יהיה צורך בארכה , אך אני לא רוצה להכנס לפרטים בגיל יומיים ובלי לראות ילדה
תאמיני לי , סבלנות , יעברו שנים עד הטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
אלה23/09/2013תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
אלה05/10/2013דר' מרק שלום,
רציתי להתייעץ לגבי אורטופד פרטי לבתי או אורטופד בבית חולים,מה היתרון?
אני מבוטחת כללית,האם הקופה מכסה את כל הטיפולים שבתי עתידה לעבור?כי נודע לי שזמן ההמתנה לאורטופד בבתי חולים ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/10/2013בד״כ בבתי חולים הציבורים את מקבלת כל מה שצריך , רוב המקרים מורכבים אני עושה בבית החולים
ניתוחים פרטיים נוחים למטופלים עקב זמינות , לא תמיד ק״ח מכסה עלות מלאה.
במקרה שלך אני ממליץ לפנות לאורטופד יחדים מנוסה ולעשות מעקב/טיפול מסודר בבי״ח ציבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
אלה05/10/2013האם עליי לממן את עלות האורטופד באופן פרטי ללא סיוע מהקופה?האם יש עזרה מהקופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחתלים עם רצועות פבליק ??????ענת23/09/2013
שלום רב,
בתי בת 3 וחצי שבועות ואתמול היינו בבדיקת אולטראסאונד של מפרקי היריכיים, הרופא טען שמפרקי היריכיים אינם מפותחים מספיק ויש לקבע את הילדה ברצועות פבליק, מעבר לזה הוא תרם מידע נוסף
עשה טובה שהראה לנו איך שמים את הרצועות, ובטח ובטח שלא הסביר לנו איך מחתלים עם הרצועות
ניסינו להבין לבד אך לא הצלחנו
נשמח לקבל הסבר והכוונה לגבי החתלה מבלי להוריד את הרצועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מחתלים עם רצועות פבליק ?????? - תגובה
ד''ר מרק אידלמן23/09/2013שלום
כדי שרצועות יעזרו לשחזר פרק ירך למקומו באגן חייבים לכופף פרקי ירכיים לכיפוף של 90-100 מעלות , כל השאר תעשה ילדה בעצמה . יש להקפיד שימוש ברצועות 23.45 ביממה , מותר 15 דקות לאמבטיה.
הטיפול בדרך כלל מאוד מוצלח . כל חודש אני עושה ביקרות us ומאריך זמן הטיפול לפי תוצאותיו.את יכולה ליראות איך שמים רצועות בyou tube : תעשי בחיפוש מילים Pavlik harness
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה ללא רגל שמאל ויד ימיןב19/09/2013
שלום, בתי בת 7 חודשים, טופלה עד לא מזמן עם כרית פיסוק עבור DDH במפרק ירך שמאל, זוחלת גחון אך זיהינו שכמעט לגמרי משתמשת רק ביד שמאל ורגל ימין ואילו יד ימין קצת באוויר ועם רגל שמאל נגררת ולא זוחלת, האם זה בגלל ה DDH ברגל שמאל?האם זחילה לא סימטרית ולא קשור ל DDH? האם יש לנו איך לעזור לה? האם לא לעשות כלום? הדיספלציה נתגלתה בגיל 8 שבועות כמצב חמור ולאחר טיפול חזרה למקום למעט זווית קלה שעדיין לא הסתדרה, תודה רבה
ב׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה ללא רגל שמאל ויד ימין - תגובה
ד''ר אודי לבל22/09/2013שלום. קשה לי להעריך אם האסימטריה היא בגדר הסביר למצב שאחרי טיפול ב DDH או שיש פה משהו חריג. אני מציע לתת לרופא/ת ילדים להתרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל במפרק הירךניצה17/09/2013
בני צולע כבר שבוע, היינו במיון פעמיים , צילום תקין, בדיקות דם תקינות. אולטרסאונד מפרק הירך נוזל מוגבר 7.7 ממ לעומת 2.2 משמאל
, כרגע מטופל בנורופן כל 8 שעות, למשך 5 ימים, הכאב התחיל פתאום , ללא שום חבלה, הרופאים אובדי עיצות, מה זה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל במפרק הירך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/09/2013לדעתי לילד תמונה קלסית של דלקת חולפת של פרק ירך - סיבה מס 1 לצליעות בגילו . בד״כ צליעה נמשכת עד שבועיים
נוזל נספג ללא טיפול מיוחד , סבלנות - ילד יבריא לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא אחד, אמר את השם :"פרטס" מה זה?
ניצה17/09/2013קצת מוקדם לחשוב על זה. זוהי תופעה בה נפגעת אספקת הדם לראש הירך ואחר כך מתאוששת. מצב מאוד נדיר לעומת הצליעה החולפת. אם עניין יתמשך צריך יהיה לבדוק גם לכיוון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בירך
מרגלית23/09/2013שלום רב: שמי מרגלית ואתמול בני בן ה6 ו10 חודשים היה עם כאבים כאילו ובמוקד הרופא אמר לתת לו נורפן במשך חמישה ימים ומנוחה. שאלתי האם חיוני לתת נורופן, למרות שהילד מתגבר על הכאב? האם יש תפקיד נוסף למורופן פרט למשכך כאבים במקרה זה? והאם אפשר להמשיך בפעילות בזמן הכאב? או שנדרשת מנוחה כפי שהרופא אמר חמישה ימים? אודה לך אם תעני לשאלותי בכבוד רב מרגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת גבסגלי15/09/2013
שלום,
בני בן 4 שבר את היד, האבחנה:
open gus 1#mild shaft ulna+undisplaced lateral condyle fractur
הוא גובס בגבס רגיל, לא הציעו לנו את האפשרות של גבס קל . אמור להיות בגבס 4-5 שבועות. האם כדאי להחליף לגבס קל, ניתן לדרוש זאת מהבית חולים בתוספת תשלום (בי"ח של הכללית)?
בנוסף, היינו אמורים לנסוע לאילת בעוד שבועיים, האם קיים גבס עמיד למים או כיסוי גבס שעושה את העבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת גבס - תגובה
ד''ר אודי לבל16/09/2013גלי שלום, אני לרוב לא ממליץ להחליף. אבל אני מניח שתגיעו לביקורת אצל אורתופד בתוך כשבוע מהשבר ותכולו לדון בכך. אין משהו שממש מאפשר להכנס למים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה.אצבע אמצעית ברגל ארוכה מכולןחגית11/09/2013
שלום,
אני מקווה שהשאלה שלה אינה מגוחכת.
אמא שלחה אותי...
לבני בן השנה יש אצבע ארוכה מיתר האצבעות
אמא שלי הציעה שאברר אם יש פיזיותרפיה לזה או משהו, כדי שלא יצחקו עליו אחר כך הילדים, כשיגדל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה.אצבע אמצעית ברגל ארוכה מכולן - תגובה
ד''ר אודי לבל11/09/2013חגית שלום. אני מציע להראות לרופא/ת הילדים, אם יתרשמו שמשהו חריג ודאי יפנו אותכם לרופא המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3קרן10/09/2013
הבת שלי בת 3,לפני כמה ימים שמנו לב שהיא לא מיישרת את יד ימין (היא שמאלית)אך מתפקדת איתה כרגיל, עשינו צילום והיינו אצל אורטופד שאמר שנראה תקין,בדק אותה גם פיזית ואמר שהאופציות הן או שזה מולד(מה שלא נראה לי כי יש לנו סרטונים שהיא מיישרת את היד)או שזאת מכה ולכן יש לחכות 3 שבועות ולחזור לביקורת.
אני לא חושבת שזה מכה כי לא כואב לה והיא לא מתלוננת ובוודאות המצב קיים לפחות כמה שבועות (שוב- לפי סרטונים שיש לנו).
שאלתי היא מה עוד זה יכול להיות ועל איזה בעיה יכול להצביע אם לא אורטופדית ואילו עוד בירורים אני יכולה לעשות? בדיקות דם?נוירולוג?מיפוי עצמות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן11/09/2013האיים זה היה אורטופד כללי או אורטופד ילדים ?
אם כללי - לכו לאורטופד ילדים מנוסה ואז קרוב לוודאי תקבלו תשובה לשאלתך
לא הגיוני שקודם היו תנועות וכעת אין בלי חבלה במרפק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינו אצל אורטופד ילדים
kk7911/09/2013ויש תנועה ביד היא רק לא מצליחה ליישר אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על קצות האצבעותד''ר מרק אידלמן10/09/2013
שלום,
הבן שלי בן שנה+5 חודשים התחיל ללכת בגין שנה וחודשיים, אבל לאחרונה אני שמה לב שתוך כדי הליכתו הוא מתרומם על קצות האצבעות וממשיך ללכת ככה.
האם ידוע לכם מדוע?
האם יש צורך לטפל בכך? אן כן-כיצד..
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות האצבעות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן15/09/2013צריך לבדוק קיצור גיד אכילס : אם קצר -יש בעייה
בדרך כלל בגיל זה עמידה על קצות האצבעות לא בעייה - חייבים לבדוק ילד . הייתי בודק ילד לפני כל .קחו תור לאורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לסד CRSיפה אורבך10/09/2013
לבתי בת החצי שנה, עיוות במנח כפות הרגליים שפונות פנימה. על פי הפנייה של אורטופד ילדים התבקשנו לשכור עבורה סד CRS. כדי להשתמש בסד, עלינו לרכוש עבורה נעליים מתאימות בעלות קרסול קשיח, סוליה קשיחה ורצוי פתח מקדימה. גם נעל עור גבוהה עם שרוכים או נעל התעמלות גבוהה יתאימו אך קשה להשיג כאלו במידה שתתאים לבתי. (הנעליים לא צריכות להיות הפוכות). אשמח לקבל מידע היכן ניתן להשיג את נעליים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לסד CRS - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/09/2013שלום
האמת , אין לי מוסג.הייתי חוזר עם שאלתך לאורטופד שראה בתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעליים לסד CRS - תגובה - תגובה
ד''ר אודי לבל24/09/2013שלום. גם ביחידה שלי השימוש במכשיר CRS הוא מועט מאוד. יש עבורו נעלים, אבל מי שמתמצא בזה הוא הרופא שהמליץ על המכשיר הזה דווקא. קחי בחשבון שיש בארץ מכשירים רבים, שהם יותר נפוצים ויותר פשוטים להתקנה (וזולים). כדאי לדון בכך עם האורתופד שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)