מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב במרפקליאת07/09/2013
בתי בת ה7 נפלה בשיעור התעמלות על המרפק בחודש מאי השנה . מאז יש התנגדות חזקה לפתיחה מלאה של המרפק טוענת שכואב לה מאוד. בצילומי הרנטגן אין שום סימן לשבר או פגיעה בעצמות. וקופת החולים לא מאשרת MRI
מאז הפציעה עברנו מאורטופד לפיזוטרפיה הידרוטרפיה וגם ביקור במרפאת כאב שניידר . אין שיתוף פעולה עם הילדה. בימים האחרונים גיליתי שגם את המרפק ביד השניה היא לא מיישרת.
מה עושים?? עברו כבר 4 חודשים :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במרפק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן07/09/2013תזמיני תור לאורתופד ילדים מנוסה מאוד ותפעלו לפי מה שיגיד.
אם גם יד שנייה מעורבת מאוד יתכן שצריך לפנות גם לראומטולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף אצל בת 10אורנה04/09/2013
בתי בת 10 סובל מכאבים בכתף. היא עוסקת בהתעמלות והכאבים אינם רציפים מה עשויה להיות הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף אצל בת 10 - תגובה
ד''ר אודי לבל05/09/2013אורנה שלום. אני מציע לקחת לבדיקה. קשה לי להעריך מה יכולה להיות הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Intoeing bilateralManar31/08/2013
שלום בני כמעט בן 3 שנים כבר מגיל שנה אובחן כ intoeing bilateral השאלה שלי האם היו מקרים והסתדר לבד ? האם אפשר להתערב ? אני מודאגת שלו יסתדר עד גיל 8-9 שנים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Intoeing bilateral - תגובה
ד''ר אודי לבל01/09/2013מנאר שלום. אצל כמעט כל הילדים המצב הזה חולף. במידה שלא יחלוף ויפריע , אפשר לנתח ולסובב את הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ffaכרמית27/08/2013
בני התינוק אובחן עם ffa דו"צ. האורטופד הפנה אותי לרכוש עבורו נעלי טרום הליכה prewalker. האם אלו הנעליים? מצורפת תמונה. האם אלו נכלי ציר ישר, ביפוך או prone?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ffa - תגובה
ד''ר אודי לבל27/08/2013כרמית שלום. אני מציע לשאול את מי שהפנה אותך לאילו נעליים הוא התכוון. אני משתמש בנעליים כאלה (בהצלבה שמאל ימין) למקרים של FFA שזה הטיה פנימית של קדמת כף הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שמן המקצועי של הנעליים?
כרמית27/08/2013תודה על התשובה. הנעליים המצולמות הן אלו שהאורתופד ביקש שארכוש ועלי לנעול אותן הפוך מנעליים רגילות. מה שמן המקצועי של הנעליים? נעלי היפוך? נעלי prone?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפלים לא שווים ברגליים לבת שנהשירה24/08/2013
בתי בת שנה. נבדקה בגיל חודשיים על ידי אורטופד ובוצע אולטרסאונד פרקי ירכיים ונמצא שהכל תקין. לאחרונה התחילה ללכת ושמנו לב כי הכפלים ברגליים אינם שווים. האם יש צורך לפנות לבדיקה נוספת של אורטופד? מה יכול להיות הגורם לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפלים לא שווים ברגליים לבת שנה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן25/08/2013שלום,
אם עשיתם אולטרסאונד פרקי ירכיים והוא תקין אין סיבה לדאוג: בערך 10 אחוזים ילדים בראים לחלוטין בעלי קפלים אסימטרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 צולע פתאוםדורי22/08/2013
שלום דר'
ילד שלי בן 4.8 צולע. ביום ראשון בזמן ריצה שלו שמנו לב שרץ קצת מוזר, כאילו מושך רגל,
חשבנו אולי משתולל ולא ראינו אחרי זה משהו שקשור לציעה, ייתכן לא שמנו לב.
אתמול בזמן טיול בפארק שמתי לב שבהליכה הוא צולע , באותו הסגנון של הריצה שראינו קודם לכן...
למיטב ידיעתי לא קיבל טראומה כלשהי, הוא נמצא בבית מאז יום ראשון, ואחה"צ אנחנו איתו, יום ראשון חזרנו מחו"ל שבמהלך שבועיים הילד היה איתנו כל הזמן...
שאלתי אותו האם כואב לו הרגל, אמר לא, עכשיו אומר שכן, אבל קשה לי לסמוך על מה שהוא אומר כי הוא הבין שאנו מתחילים להתייחס לזה והתשובות שלו לא עקביות...
אין לו חום, אין נפיחות מקומית כלשהי, אין אודם בשום מקום
מה שכן הוא ממשיך לצלוע בהליכה, אבל עושה זאת בצורה מאוד טבעית בלי שרואים שמשהו מפריע לו.
על מה המצב יכול להעיד,
האם יש משהו מדאיג מבחינתך, כי מבחינתי זה מאוד מדאיג
כאימה "משוגעת" אני מיד חושבת על דברים נוראיים בהקשר הזה ומתחילה לקרוא בנושא, ובכל מקום רשום שהדבר דורש בחינה מידית אצל רופא.
אשמח להתייחסותך בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 צולע פתאום - תגובה
ד''ר אודי לבל24/08/2013דורי שלום. אני מציע לגשת לרופא הילדים מחר. לא בגלל שהדבר נשמע לי מדאיג אלא כי את דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתכלתי בשאלות נפוצותלני22/08/2013
שלום רב,
תודה על תגובתכם המהירה. קראתי בשאלות נפוצות. ואני מבינה שהנושא אינו חד משמעי. עדין יש לי שאלה, האם לילד בן 6 וילד בן 10.5מומלץ לישון במזרון קפיצים או ללא קפיצים?
אודה מאוד לתשובתכם,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתכלתי בשאלות נפוצות - תגובה
ד''ר אודי לבל24/08/2013לני שלום. כפי שכתבתי שם הנושא לא נחקר ולכן איני יכול לתת תשובה מדעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ddhמיכל22/08/2013
שלום רב
ביתי אובחנה בגיל 7 שבועות בddh מלא. כרית לא עזרה ואושפזנו לדם מתיחות שבעקבותן היה גבס 3 חודשים. חאחר הגבס הילדה עם מכשיר ג'ורדן. שאלתי היא כמה זמן בממוצע לאחר גבס צריך להיות עם המכשיר? והאם לכשנסיים את הפרק הזה יש מכשיר נוסף? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ddh - תגובה
ד''ר אודי לבל01/09/2013מיכל שלום. אחרי מכשיר ג׳ורדן אנחנו לרוב לא עוברים למכשיר אחר. לגבי משך הזמן עם ג׳ורדן , קשה לי להעריך צריך לדון בזה עם הרופאים המטפלים שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מיזרון לילדיםלני20/08/2013
שלום רב,
ברצוני לקנות מזרון לילדים גילאי 6, 10 . האם מזרון קפיצים או ללא קפיצים. לטקס יתאים? אורטופדי עם קפיצים או בלי?
יש לציין שהגב של שני ילדי מעט עקום למעלה וטונוס השרירים בחגורת כתפיים נמוך מעט. מחכה לתשובכם,,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מיזרון לילדים - תגובה
ד''ר אודי לבל21/08/2013לני אנא קרא/י את השאלות הנפוצות בכניסה לאתר ואם יהיו עדיין שאלות אשמח לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור יד לאחר גבסגילה20/08/2013
בני בן ה-6 שבר לפני כחודש את המרפק ביד ימין. עבר ניתוח להחדרת פינים וסד גבס 3 שבועות. לפני כשבוע הורדו הפינים והסד אך הוא אינו מצליח לישר את היד. הרופא לא הפנו אותנו לפיזוטרפיה ואני חוששת מאוד מאחר ואיני רואה שיפור בישור היד.כמה זמן אמורה להמשך ההחלמה לישור היד? ואם לא כדאי להתחיל בטיפול פיזוטרפי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישור יד לאחר גבס - תגובה
ד''ר אודי לבל21/08/2013גילה שלום. אין במה שאת מתארת כל בעיה. אחרי קיבוע שבר במרפק יש מגבלת יישור וכיפוף והיא תחלוף. אין צורך ויתכן שיש אף נזק בניסיון לשפר את הטווח בשלב המוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה איטיתליאת18/08/2013
שלום רב ,הבת שלי בת שנתיים ושבעה חודשים תאומה נולדה פגה בשבוע 34 .התחילה ללכת בגיל שנה וחצי.
ההליכה שלה איטית וגם שהיא רצה הריצה איטית והיא מתעייפת מהר,בהשוואה לאחיה ולילדים אחרים שממש "טסים".
האם יש צורך להגיע לבדיקה אצל אורטופד ?? זה נראה לך תקין ???
תודה,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה איטית - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/08/2013שלום , האמת , לא נירא לי שיש כאן משהו יוצא דופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס לתיקון שבר במרפקשרון15/08/2013
שלום,
בני בן שבע, שבר מרפק עם תזוזה גובס ללא ניתוח.
נאמר שהגבס ל-4 שבועות ולפחות שלושה. בצילום חוזר לאחר שבוע לא ניתן לראות את מצב האיחוי.
שאלותי: 1. מהו הזמן האופטימלי להורדת הגבס (החופשה בוטלה אין לחץ)
2.מהן האינדיקציות לאיחוי טוב לאחר הורדת הגבס.
3.האם לאחר ההורדה ממלץ להכנס לבריכה והזיז את המרפק, מה לגבי חזרה לשיעורי שחיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס לתיקון שבר במרפק - תגובה
ד''ר אודי לבל16/08/2013שרון שלום. זכרי שאני לא יודע איזה שבר אירע ולכן אשתדל לתת תשובה כללית אך מדויקת. זמן הקיבוע נגזר מסוג השבר ומסעדות לאיחוי כפי שהיא נראית בצילום. כנגד הרצון שלנו לקבע לזמן מספק עומדת אי הנוחות של המטופל והקשיון stiffness שמתפתח בעקבותיו. אני מקבע את רוב שברי המרפק רק לשלושה שבועות. לגבי ההנחיות לאחר הסרת הקיבוע אני לרוב ממליץ על פעילות זהירה בלי כל תרגול בחודש הראשון. אח״כ אני מאפשר חזרה גם לספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרליטל13/08/2013
שלום ביתי בת השנה וחצי אובחנה בגמישות יתר היא הולכת סביב חפצים או אם מחזיקים לה יד אך לא הולכת עצמאי. רופאת הילדים המליצה לי לקנות לה נעלי צעד ראשון גבוהות על מנת לחזק לה את הרגל. למיטב ידיעתי לא כדאי לשים לילד נעליים לפני שהולך יציב כמה חודשים. ביתי מעוכבת התפתחותית עקב הצטברות נוזלים באוזניים ועברה לפני חודשיים ניתוח צינוריות איוורור וחודש לאחר הניתוח החלה לעמוד. האם היית ממליץ על קניית נעלי צעד ראשון או להמשיך לתת לה להיות יחםה עד שתתייצב בעצמה ותלך לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר - תגובה
ד''ר אודי לבל14/08/2013ליטל שלום. אני מתקשה לענות. קשה לי לדעת אם אכן יש לה בעיה בייצוב כפות הרגליים או שהמצב הוא שעדיין לא הבשילה יכולתה ללכת. כך או כך אני מניח שהיא תלך בקרוב וההתייחסות הטיפולית לא תהיה רלוונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-8 חודשים לא הולכת.אורלי13/08/2013
שלום.
בתי תאומה. נולדה בשבוע 37 תואמת שבוע 32.
נולדה עם טורטיקוליס. מטופלת בפיזיוטרפיה מגיל 5 חודשים.
היא הולכת סביב שולחן, הולכת עם תמיכה סביב קירות.
טם נותנים לה יד היא הולכת.
ברגע שעוזבים את ידה היא מיד מתיישבת ומתחילה לבכות.
למדה לעלות.ולרדת מספות רק לפני חודש.
במעקב אורטופד ובביקור האחרון לפני יומיים אמר שאין שום בעיה והיא עוד תרוץ ולחזור לביקורת עוד חודשיים.
שאלתי בנוגע להפניה לנוירולוג והוא אמר שהוא לא רואה צורך.
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-8 חודשים לא הולכת. - תגובה
ד''ר אודי לבל14/08/2013אורלי שלום. השאלה עוסקת בתחום ״התפתחות הילד״ אני מניח שאכן אין אצל ביתך כל חריגה מהתפתחות תקינה, אבל מציע להתייעץ עם רופא/ת הילדים שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ddh וזחילה עם גרירת רגלענה09/08/2013
שלום רב!
בתי כיום בת 8 חודשים. משהייתה בת 7 שבועות, אובחנה כסובלת מ-ddh ברגל אחת. היא טופלה במשך כחודשיים וקצת ברצועות פבליק ומאז נמצאת במעקב אורתופדי פעם בכמה חודשים. בבדיקה האחרונה הייתה הזווית 75 מעלות והרופא המטפל ציין כי אין מטפלים בזוויות כזו, אלא רק ממשיכים מעקב.
לאחרונה בתי החלה בזחילה גחונית ורואים הבבירור כי היא דוחפת את עצמה בברך של הרגל הבריאה ואילו הרגל השנייה (זו עם ה-ddh) כפופה אך במעט בברך, רובה ישרה ובעיקר - נגררת. תהינו אם יש מה לדאוג, האם זהו סימן להחמרהאו שמא צפוי להשתפר ספונטאנית, האם יש וצריך לעשות דבר מה בנידון. הטור למעקב רק עוד חודשיים...
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ddh וזחילה עם גרירת רגל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/08/2013לא יצא לי לראות בעיות לילדים שפרק ירך שלהם שוחזר . אם אכן ראש הירך בפנים - הכל יסתדר. לפי תאור שלך - זה באמת כך , 75 מעלות - מצויין
תמתיני , הכל יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)