מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צליעה לביתי בת ה-5 וחצילי21/02/2014
שלום, ביתי בת כמעט שש, גן חובה, ילדה בריאה. לפני יומיים סיפרה שנפלה בגן - אכן יש שני סמנים כחולים באזור הברכיים, לא משהו רציני ולא פנתה לגננת. אבל מאז היא צולעת ברגל שמאל, לא כואב לה באזור כף הרגל או בנגיעה במקום אחר ברגל.
נראה לי שהמשיכה היא "מלמעלה" מאזור הירך, אך אינני רופאה.
אנחנו גרים בברצלונה ואני לא ממהרת ללכת למרפאה כי ממהרים לבצע פה רנטגן על כל דבר.
מהי המלצתך? כמה זמן סביר לחכות לפני הליכה לרופא? ממה זה יכול לנבוע אם אין כאב?
לא היתה לה מחלת חום לאחרונה.
תודה, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה לביתי בת ה-5 וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל21/02/2014לי שלום, צליעה היא תופעה שכיחה אצל ילדים בגיל הזה ולרוב הילד/ה מייחס/ת את זה לנפילה אם כי זה לרוב כאב שמקורו במפרק הירך. אם זה לא מלווה בסמני מחלה משמעותיים כמו חום גבוה או כאב חזק במנוחה, אפשר בהחלט לחכות אפילו 10 ימים לפני שעושים בירור כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה נוספת
לי22/02/2014שלום, תודה רבה על המענה המהיר, מאוד מעריכה. שאלה קטנה -
האם להמשיך כרגיל בשגרת גן - בלט - קפיצה על טרמפולינה (לא כואב לה), או לנסות ולשמור על מנוחה (ככל שניתן)?
תודה רבה, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באצבעות ביד מגובסתדודו19/02/2014
שלום,
בני בן ה-6 שבר לפני כמה ימים את שורש כף היד ושמו לו סד גבס לשבועיים. אחרי יומיים שמנו לב שהאצבעות ביד המגובסת קצת התנפחו. נלחצנו והלכנו לאורתופד שאמר כי זה נובע מכך שהיד נמצאת אצלו רוב היום למטה וזה ייפטר אם הילד יהיה עם היד למעלה. חיכינו לראות אולי בלילה הנפיחות תרד, אך בבוקר לא ראינו שינוי. היום שלחנו אותו לגן עם המתלה כדי שהיד לא תהיה כל הזמן למטה, אבל אני לא יודע אם זה יעזור.
האם זה משהו שצריך להדאיג אותנו? הילד יכול להיות ככה עוד שבועיים? מה הפתרון לנפיחות הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באצבעות ביד מגובסת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן20/02/2014מפני שמדובר בסד גבס ולא גבס מלא אני פחות מותרת : אכן יש לדאוג שיד תהיה למעלה , בדרך כלל נפיחות יורדת תוך כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DdhSh13/02/2014
ניתוח פרקי ירכיים ddh בגיל שנה ושלושה חודשים מה בעצם מהלך הניתוח?? שמים תותב? או רק שיוף והחזרה למקום? האם הניתוח מסוכן? האם יש סיכוי לצליעה לאחר הניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ddh - תגובה
ד''ר אודי לבל14/02/2014שלום. הניתוחים אינם אחידים. תצטרכו לברר עם הצוות המנתח מה מתוכנן. הגישה הכללית היא להכניס את ראש עצם הירך חזרה למקומו בתוך המפרק, ולהבטיח שלא ייצא משם. כל השאר אלו פרטים טכניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינה ביפידה תינוק בן חצי שנהאמא דואגת13/02/2014
שלום ד"ר!
לבני בן החצי שנה נמצא חשד לספינה ביפידה כממצא אקראי (בצילום ראות) עשינו אולטראסאונד ונאמר לנו שהכל תקין ולאחר מכן צילום עמוד שדרה צווארי לכל אורכו ובממצאים נכתב: ספינה ביפידה מc3 עד d10
באינטרנט נכתב שזהו ממצא חסר חשיבות בחלק מהמקרים ובחלק אחר קראתי דברים מפחידים.
אשמח אם תאיר את עיניי עד לשיחה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינה ביפידה תינוק בן חצי שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל14/02/2014אמא שלום. קשה לי להעריך עד כמה הממצא בעל משמעות. זהו מום בסגירת מעטפות חוט השידרה שדרגתו משתנה ממצב חמור בו העצבים אינם מגיעים לאיברי המטרה ועד ממצא אקראי של ליקוי בסגירת טבעות החוליה סביב החוט (שהוא תקין). אני מניח שתצטרכו להיות במעקב אבל אין לזה משמעות תפקודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון פוטון זה בריא ?ללית05/02/2014
ילד/נער בן 11+ שרוצה לעבור לישון על מיטה/מזרן פוטון.
האם זה בריא וטוב לגב או שעדיף מזרון רגיל ( כלומר קפיצים וכד') ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון
ד''ר אודי לבל05/02/2014ללית. יש דיון על העניין הזה בכניסה למדור . בשאלות נפוצות. אין כל מידע מוסמך על יתרון של מזרון כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה גרמית עליונה זוויתית, משולש סחוסי רחבד''ר מרק אידלמן03/02/2014
לביתי השלישית, כיום בת שנה וחודש נעשה אוטרסאונד פרקי ירכיים בגיל 5 חודשים ו 3 שבועות-
להלן התוצאה של הבדיקה:
א.ס פרקי ירכיים לתינוק
*ממצאים:
פירקי ירכיים US
=====================
בדיקה בוצעה לפי שיטת פרופ' גריף.
מודולוציה של אצטבולום טובה.
שפה גרמית עליונה זוויתית, משולש סחוסי רחב.
לפי דירוג סונוגרפי, התפתחות פירקי ירכיים מתאימה ל TYPE 1
הוא החלה ללכת לפני חודשיים בגיל 11 חודשים ואני שמה לב שכאשר היא הולכת נראה כאילו יש לה פיסוק,
האם בדיקת הUS נעשתה לה מאוחר מדי? כי הבנתי שעושים את הבדיקה הזאת רק עד גיל חצי שנה.
האם יש מקום לבירור נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי ירכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל03/02/2014אורלי שלום. הבדיקה מתארת היטב את נמצב התקין.. לכן אני מניח שאין כל דבר חריג. עם זאת, במידה שנראה לך שההליכה לקויה, קחי אותה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגללי31/01/2014
הי בני בן ה2 וארבעה חודשים שיהיה בריא היה חולה לפני כחודש בדלקת גרון חידקית קיבל מוקסיפן ולאחר כמה ימים מהורדת החום והשתפרות מצבו החלו כאבי רגליים מלפנות ערב ממש לא יכול היה לענוד והכאבים העירו אותו בלילה בבכי ונתנו נובימול ככ כמה לילןת. הרופא אבחן ככאבי גדילה. היום שוב לאחר יומיים מחלה ויראלית ככל הנראה עם חום וטיפה שיעול שוב התלונן מאחהצ על כאב ברגל ימים הפעם בסמוכ לכפ הרגל, וממש התקשה לעמוד וגם במיטה היה חסר שקט וזז ונתנו נורופן ונרדם. אני רוצה לשאןל האם באמת ככ ניתם לומר כאבי גדילה למרןת גילו הצעיר? והאם אין קשר שזה קרה בחודש האחרון לאחר מחלה חידקית או ויראלית ומה עלי לעשןת? זה מלחיץ אותח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/01/2014שלום
גיל 2.5 מאוד מתאים לכאבי גדילה , לוחית הצמיחה ״לא פועלת ״ בשעות בוקר/ צוהוריים , אך בערב /לילה.
אין בדרך כלל קשר בין כאבי גדילה וזיהום ויראלי, אך כן קיימת קשר בין זיהום ויראלי וצלייה עקב המתרבות נוזל בפרק ירך - דלקת חולפת של פרק ירך.
בכל מקרה אני לא חושב שיש לך סיבות לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפליםיעל23/01/2014
שלום
האם יש משמעות למספר קפלי השומן בירכיים של תינוק? ראיתי אצל תינוקות רבים וגם בתמונות ותרשימים שלתינוקות יש בד"כ קפל שומן שנוצר בערך באמצע הירך.. לבתי - בת עשרה חודשים- אין קפל כזה.. יש לה (באופן סימטרי בשתי הרגליים) קפל סביב הברך (אחד מתחת לברך ואחד מעליה) והקפל שמעל זה הוא כבר זה של הישבן.. האם זה חריג?
אני שואלת כיון שכבר כמה זמן יש לי רושם שרגליה מעט קצרות.. לא אמרו לי על כך דבר בבדיקות שגרתיות (כולל בדיקת אורתופד כנדרש בגיל חודש וחצי), ובכל זאת יש לי רושם כזה..
מבחינת אורך כפי שנמדד בטיפת חלב היא נמצאת בערך באחוזון 25 באופן די עקבי...
אציין גם שהיא תינוקת מלאה מאוד לגילה (אחוזון קרוב ל 90 במשקל), אך שמתי לב לעניין הקפלים (שלתינוקות אחרים יש קפל נוסף באמצע הירך שלה אין..) גם כשהייתה קטנה יותר ורזה יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפלים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/01/2014אין הרבה חשיבות לקפל , 10 אחוזים בריאים - בעלי קפלים אסימטרים, אך בכל מקרה הייתי עושה us פרקי ירכיים - בדיקה תקינה שוללת בעיות מפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בקרסולמרשי23/01/2014
בן 3 בריא בדרך כלל. בחודש האחרון היו מספר מקרים (3-4) של נפיחות ממוקדת בפטישון חיצוני בקרסול ימין, מלווה בכאבים + צליעה, וטווחי תנועה מלאים בכל המפרקים. (קיבל אופניים חדשים לפני חודש). הנפיחות מופיעה בבוקר ונעלמת במהלך היום יחד עם הסימפטומים. לפני יומיים הופיעה נפיחות באותה רגל בצד המידיאלי של הקרסול. צילום רנטגן תקין. בדיקת אורתפד זריזה (שלא בזמן נפיחות) הייתה תקינה והאבחנה שנקבעה כאבי גדילה? האם יתכנו כאבי גדילה בבוקר? עם נפיחות וצליעה? באותו מפרק ? מה לדעתך האבחנה המבדלת? ואילו בדיקות ניתן לבצע כדי לאמת את האבחנה? אילו סימנים אמורים להדליק נורה אדומה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בקרסול - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/01/2014צילום תקין ובדיקה מקומית תקינה מורידים רוב הבעיות
האמת לא נירא לי כאן משהו דרמטי - תבדקי ילד שוב אצל אורטופד ילדים בעוד חודש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים עקומותשרית אגסי21/01/2014
בתי בת שמונה כבר מס' שנים הולכת שכפות רגלייה נכנסות פנימה. לפני כשנתיים הייתה עם שבר מעל הברך וגובסה. לאחר התייעצות עם אורטופד נאמר כי אין קשר בין השבר להליכתה ועד גיל עשר זה יעבור. מצבה מחמיר ולא נראה שזה עומד לעבור.
האם יש צורך בטיפול או שזה באמת יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים עקומות - תגובה
ד''ר אודי לבל21/01/2014שרית שלום. לפני כל דיון בנושא הזה כדאי להבהיר שיכולתנו להשפיע על סיבוב הרגליים אפסית. כל תיקון בתחום זה כרוך בניתוח גדול בו שוברים את העצם הדרושה ומחברים עם פלטה וברגים לאחר סיבוב. יכולת התיקון העצמונית של העצם לבעיה סיבובית מותנית בצמיחה, והיא די מועטה. בשורה התחתונה, כדאי להבדק אצל אורתופד ילדים שיעריך את מידת הליקוי הסיבובי ויחד תחשבו אם יש צורך לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pronationנטע16/01/2014
לבני בן ה-4 יש אוברפרונציה וקריסה פנימה של הרגליים
בנוסף חולשה שרירית וגמישות יתר מפרקתית.
האם ישנם נעליים ספציפיות שעדיפות למצב זה ?
נאמר לי שיש נעלי ספורט עם הגבהה/תמיכה פנימית שעוזר לייצב את הרגל
והקרסול בכדי שהעמידה תהיה ישרה .
אשמח להמלצות /כיוון לגבי איזו נעל לקנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pronation - תגובה
ד''ר מרק אידלמן16/01/2014קרוב לוודאי לבן יש גמישות יתר - אין טיפול / נעליים ספציפיים - ״ד״ר זמן ״ יטפל בזה - מצב ישתפר בעוד מספר שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרון לפעוטה בת שנתייםסיון15/01/2014
שלום,
בתי כבת שנתיים ואני מעוניינת לקנות לה מיטה רגילה(לא מעבר). אני מתלבטת בבחירת המזרון המתאים לגיל זה - יש מזרוני ספוג, לטקס, ויסקו, קשים, רכים.
מה הכי מומלץ מבחינה אורתופדית לגיל זה וכמובן שהמזרון יוכל לשמש אותה להרבה שנים.
תודה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מזרון
ד''ר אודי לבל15/01/2014סיוון שלום. הסתכלי בבקשה בשאלות נפוצות בכניסה לפורום. אם יהיו עוד שאלות אשמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקרסול בת 8רותי14/01/2014
לבת שלי כואב בקרסול מאחורה כבר יומיים, בלי נפיחות או חום. לא קיבלה שם מכה או סובבה את הרגל. בלי סיבה לכאורה. טוענת שכשמיישרת את הרגל או לא דורכת עליה היא לא כואבת. רק בהליכה צולעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקרסול בת 8 - תגובה
ד''ר אודי לבל14/01/2014רותי שלום. בגיל הזה נפוץ כאב שמקורו במרכז הצמיחה של עצם העקב. בכל מקרה כדאי להיבדק אם זה לא יסתיים תוך מספר ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתלה כפולהנעמה13/01/2014
שלום,
כשאני מחתילה את ביתי (4 חודשים) אני שמה לה טיטול רגיל ומעליו חיתול בד לאסוף "נזילות",
כלומר אני מבצעת החתלה כפולה.
לאחרונה נודע לי שזוהי דרך טיפול לבעיות ירכיים אצל תינוקות...
שאלתי היא: האם החתלה כפולה שלא לצורך יכולה לפגוע בהתפתחות התינוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתלה כפולה - תגובה
ד''ר אודי לבל14/01/2014נעמה שלום. אין בזה כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל נוטה פנימה לילדה בת 3ליאת13/01/2014
שלום רב,ביתי בת 3 ושתי הכפות הרגליים שלה נוטות פנימה ,אני מתכוונת שהיא כאילו נופלת פנימה. האם אני צריכה ללכת לבדיקת רופא שיראה על מה מדובר ? או שזה משהו שחולף עם הזמן ??
תודה,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל נוטה פנימה לילדה בת 3 - תגובה
ד''ר אודי לבל14/01/2014ליאת שלום. המצב הזה לרוב חולף. עם זאת, כדאי לפחות פעם אחת לקבל הערכה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)