מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כף רגל פונה פנימהשלי13/03/2012
שלום רב,
בתי בת 6 וכף רגלה הימנית נוטה לפנות פנימה כאשר היא הולכת או בפעולה כלשהי. פניתי בעבר אל אורטופד מומחה שטען שהדבר ייסתדר עם הזמן. מאז עברו כשנתיים ולא חל שינוי.
האם יש דרך לטפל בבעיה? אני מניחה שעלי לפנות שוב אל מומחה אבל ברצוני להגיע מוכנה ולדעת אם יש פתרון כלשהו.
אודה לתשובתכם בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל פונה פנימה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/03/2012שלום
אם את בטוחה שקיימת בעייה רק ברגל אחד-כנירא שאת באמת צריכה לראות אורט ילדים. במידה וכפות רגליים פונות פנימה דו״צ , לא הייתי דואג במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןרעות12/03/2012
רציתי לדעת האם חשוב להניח תינוק לשכב על הבטן ואם כן למה זה חשוב ומאיזה גיל? ? התינוקת שלי בת חודשיים ודי לא אוהבת לשכב על הבטן ולרוב גם פולטת ואחרי דקה- שתיים מתחיל בכי שקשה לעמוד בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן - תגובה
ד''ר אודי לבל12/03/2012רעות שלום. מבחינה אורתופדית איני רואה בכך חשיבות וגם לא דבר שאינו רצוי. מציע לשאול את רופא/ת הילדים מה דעתו/ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריצים בצורת "וי" מעל הישבןרעות12/03/2012
ביתי בת חודשיים, יש לה שני חריצים מעל הישבן בצורת וי. רופאת הילדים אמרה שזה שום דבר. בטיפת חלב האחות אמרה שכדאי לבדוק.
בבדיקת אולטראסאונד של הירכיים שנעשתה בגיל 6 שבועות (הבדיקה הרגילה) נרשם בממצאים:
גב ישר דחמפל סקראלי פשוט
אגן פישוק סמטרי ללא הגבלה
אורך רגליים שווה
מנח כפות רגליים תקין
סונר פרקי ירכיים ו- TYPE תקין דוצ
המשך מעקב רופא ילדים וטיפת חלב כמקובל
אני מבינה שההערה הראשונה בממצאים מתייחסת לתופעה שציינתי.. האם להערכתך נדרשת בדיקה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריצים בצורת "וי" מעל הישבן - תגובה
ד''ר אודי לבל12/03/2012רעות שלום - לדעתי כדאי להראות שוב לרופאת הילדים שלכם - שתחליט אם משהו חריג בעיניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריצים בצורת "וי" מעל הישבן - תגובה
ד''ר אודי לבל12/03/2012רעות שלום - לדעתי כדאי להראות שוב לרופאת הילדים שלכם - שתחליט אם משהו חריג בעיניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עצמותבת אל11/03/2012
שלום רב,
בני בן שבועיים.כשהייתי בהריון נאלצתי לעשות מעקב גדילת עצמות עקב עצם הירך
שהיתה קטנה בשלושה שבועות מגיל ההריו (היה באחוזון 10)ן.
הייתי בטיפת חלב לפני יומיים ולאחר מדידת האורך של בני נאמר לי שהוא באחוזון 50.
האם יש צורך בהמשך מעקב ואם כן אצטרך לפגוש אורטופד ילדים?
בברכה,
בת אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עצמות - תגובה
ד''ר אודי לבל11/03/2012בת אל שלום, הממצא ההריוני הזה, מייצג לרוב עיכוב בגדילה תוך רחמית והדיוק שלו לא מאוד רב. כעת, כשהתינוק כבר מחוץ לרחם - הדבר הנכון הוא לעקוב אחר הגדילה. זה נעשה אצל רופא הילדים או בטיפת חלב. אין לזה קשר לאורתופד. מודדים את גדילת עצם הירך מכיוון שנוח לעשות זאת בבדיקת אולטרא-סאונד, מימדיה אמורים לייצג את כל הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהדנה09/03/2012
שלום רב,
אני לא בטוחה ששאלתי שייכת לורום זה אבל ננסה-
בתי בת שנה ו-3 חודשים החלה ללכת בסוף שבוע שעבר.(כמה צעדים רצופים).
בתחילת שבוע זה, באחד הבקרים היא טיפסה ונפלה החוצה מהלול.
מאז הנפילה(היא לא נבדקה ע"י רופא ) נדמה כי היא "מפחדת" לעמוד ועומדת הרבה פחות
ממה שכבר עמדה ואף הלכה 5-6 צעדים רצופים, ועכשיו אמנם עומדת, אבל פחות ,והולכת 3-4 צעדים. בנוסף, לפני הנפילה היתה קמה ומנסה ללכת שוב ושוב ועכשיו כשנופלת ממשיכה את הדרך בזחילה.
גם כשמנסים להעמיד אותה היא לא ככ מסכימה לעמוד.
אציין כי מבחינה פיזית לא נראה שנגרם נזק חיצוני כלשהו, היא זוחלת, מטפסת ומשתוללת כרגיל, ולא בוכה בכי חריג שיכול להצביע על בעיה או כאב.
האם ישנה בעיה שכדאי לבדוק בכל זאת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/03/2012דנה שלום
לפעמים יש שברים קטנים ללא תזוזה בעצמות השוק , מה שניקרא באנגלית toddler fractures
כדאי לבדוק אם ילדה לא נעמדת בעוד יום יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהסער05/03/2012
שלום. בתי בת שנה ו-3. החלה ללכת לפני כחודש. הליכה יציבה. מתי רצוי לשים נעליים?
יש לציין שנראה כי כפות הרגליים נכנסות קצת פנימה כשהיא הולכת וגם היא טופלה ברצועות בגיל חודש. בגיל שנה הצילום הראה שהכל תקין בפרקי הירכיים. האורטופד אמר שאיןצורך להגיע לביקורת בגיל הליכה. האם זה לא מקובל להגיע לביקרות בהליכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה - תגובה
ד''ר אודי לבל07/03/2012ליעד שלום. לעניין בעיות מפרקי הירכיים - לרוב אלה לא משפיעות על תנוחת כף הרגל. אני נוטה להזמין את המשפחות עם תחילת ההליכה לביקורת כדי להתרשם ממצב האגן (לרוב עם צילום), אבל אולי אצלכם המצב היה קל ביותר. לגבי נעלים -ראי בשאלות הנפוצות. חכי קצת עם הדאגות על צורת ההליכה - הליכה היא דבר שמתפתח, ועובר די הרבה זמן עד שהיא מתייצבת לתבנית קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפק משוךשיר03/03/2012
שלום דר', בתי בת שנה ועשרה חודשים, לפני יומיים פרקה את המרפק (תוך כדי משחק עמה - קפצה ואחזנו בידיה). הגענו למיון ושם הסביר לי הרופא שזה נקרא "מרפק משוך", פתר את העניין בשניות ברוך השם. אבל הוא הוסיף ואמר שיש להיזהר כי זה עלול לקרות שוב כעת ביתר קלות. מאז אני ממש חרדה, מפחדת אפילו להפשיט ולהלביש אותה.. כמה זמן באמת יש לנקוט במשנה זהירות? מה הסיכוי שזה יקרה שוב? האם המקום יירפא לגמרי? האם זה מעיד על חולשה מיוחדת של הילדה? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפק משוך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/03/2012שלום
מדובר בתופעה ידוע ושכיחה יחסית :ראש עצם הראדיוס יצא ממקומו במפרק עקב משיכה. לאחר שחזור מרפק מתפקד רגיל.אין למשוך את היד במשך שבועיים לפחות.בחלק מהמקרים ילדים סובלים מפריקות חוזרות ,אך בסוף הכל מסתדר ואין בעייה תפקודית בעתיד. לא בטוח שיש נוסחה שיכולה למנועה פריקה שוב- תנסו לא למשוך אץ הידיים בכח רב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כף רגל מחוברותצופית29/02/2012
שלום רב,
אשמח לדעת כיצד מטפלים, והאם בכלל ניתן לטפל בשתי אצבעות כף רגל מחוברות מלידה ,אצל ביתי בת השלוש וחצי.
אני חייבת לציין שזה כמעט ואינו נראה אפילו, ואין לכך שום השפעה על התפקוד היומיומי שלה.
בעיקר אסתטיקה, גם בקשה של הילדה "להפריד שיהיו לה אצבעות רגילות"מהו ההליך של הפרדת האצבעות ,האם הוא מסוכן, יש בכך סיבוכים שכיחים? אשמח לדעת.
יום טוב
צופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות כף רגל מחוברות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן29/02/2012שלום רב ,
ממליץ לא לגעת באצבעות :יש סכנה לאבד אחת האצבעות בהפרדה, לכן זה פשוט מסוכן.
חוץ מזה - להבדיל מכף יד אנחנו לא כותבים , לא אוכלים ותסלחי לי גם לא מנגבים עם כף רגל כלום.
מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות הרגליים פונות החוצהענת28/02/2012
שלום
הבן שלי בן שנה ו 3 חודשים
כפות הרגליים שלו פונות החוצה מאודדד
הוא התחיל ללכת לפני כחודשיים
היינו אצל אורטופד שטען שאין מה לעשות, זה יסתדר לבד עם השנים
ולפי דבריו יש אפשרות שזה גם לא יסתדר.... אבל שוב אין מה לעשות
לא נשמע לי הגיוני, האם כדאי ללכת לרופא אחר? האם יש פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות הרגליים פונות החוצה - תגובה
ד''ר אודי לבל28/02/2012ענת שלום. למה את סבורה שאנחנו יכולים לשנות את תנוחת כפות הרגליים?.
התנוחה הזאת מושפעת ממבנה העצמות ותנוחת המפרקים - ממפרק הירך ועד לכף הרגל. בתחילת גיל ההליכה - שהבן שלך מצוי בה, לעיתים כף הרגל מסובבת החוצה בשל שליטה מועטת במפרקים שתחת הקרסול. עם הזמן המצב משתנה. לרוב ילד הולך בדפוס הליכה די דומה לזה של הוריו. כך שאם מי מהוריו הולך עם מעט סיבוב חיצוני - יתכן שגם הוא ילך כך. ההליכה מתחילה לקבל דפוס יציב סביב 2.5-3 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת01/03/2012בעלי באמת גם הולך ככה אבל חשבתי שפשוט לא טיפלו בו...
ושהיום יש לזה טיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשוף בנעלהודנת27/02/2012
בני בין 4.5 משפשף את נעליו בצד הקידמי מעל האצבע והבוהן.
אנחנו בזוג השלישי העונה עקב חורים במקום השיפשוף. בשנים קודמות לא נתקלנו בבעיה זאת. האם יש צורך לפנות לאורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשוף בנעל - תגובה
ד''ר אודי לבל27/02/2012זה בהחלט משהו שנראה לי שכדאי לפחות להראות לרופא הילדים ולהתייעץ איתו אם יש משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירך ימין דיספלסטימלי יוסף20/02/2012
שלום,
ברצוני לבדוק האם יש קשר בין מפרק ירך ימין דיספלסטי לבין עגינת חוט השדרה מדובר בתינוק בן חודש ימים אשר ממתין לבדיקת mri ומתי מומלץ לטפל במפרק ?
האם לאחר הניתוח או שאפשר עוד קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך ימין דיספלסטי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/02/2012שלום
עדיף כמובן לטפל במפרק דיפלסטי כמה שיותר מהר.לדעתי התשובה שלי תהיה יותר מנומקת אם אדע תוצאות MRI ,גם אכל להבין למה צריך לנתח את התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית לפעוטOlga18/02/2012
אם יש צורך לשים כרית לפעוט בן 2ו-3 חודשים ואם כן איך לבחור כרית נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית לפעוט - תגובה
ד''ר אודי לבל19/02/2012אולגה שלום. אין צורך "רפואי" בכרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פרקי יריכייםאריאלה18/02/2012
שלום,
בתי בגיל 3 חודשים גובסה עקב בעיית פרקי ירכיים בדרגה 3
למשך 3 חודשים ע"י ד"ר אידלמן.
כיום היא בת שנה ו-3 חודשים, בגיל שנה היינו בביקורת בביה"ח רמב"ם
שם גם נעשה ההליך הכירורגי ולאחר צילום ובדיקה רפואית
נאמר לנו שהכל בסדר.
בתנו החלה ללכת לפני כחודש והבחנו כי ההליכה שלה מאוד מפוסקת.
האם יש מקום לעשות פיזיוטרפיה ולהבדק ע"י אורטופד או שההליכה אופיינית לילדים שהיו עם גבס?
אשמח לתשובתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית פרקי יריכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל19/02/2012אריאלה שלום - למרות שדר' אידלמן כותב כאן אענה במקומו. היות שהילדה החלה ללכת אני מניח שיש לכם תור למעקב במרפאה ברמב"ם - אל תזניחו, ודאו שמפרקי הירכיים החלימו לחלוטין. באופן כללי תינוקות שמתחילים ללכת - לעיתים עושים זאת ברגליים מפושקות מאוד - בכדי לקבל יציבות. הדבר בכל מקרה דורש מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרשרית17/02/2012
שלום, בני בן 3 וחצי ואובחן בטיפת חלב כבעל גמישות יתר. הגננת, במקביל, המליצה על טיפול אצל מרפאה בעיסוק כי היא חושדת ברפיון שרירים. בחוג לספורט המדריך מסר שקשה לו עם קפיצה(ניתוק מהקרקע) ועם עמידה על רגל אחת (שיווי משקל). עידו גם סובל מנוזלים במפרקי הירך (ד"ר מרק אידלמן אבחן זאת על ידי אולטרא סאונד).
האם יש קשר בין הדברים?
האם אני צריכה לגשת לטיפול?
האם אני צריכה לפנות למישהו מוסמך יותר על מנת לאמת את האבחנה?
בקיצור, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר - תגובה
ד''ר אודי לבל19/02/2012שרית שלום. גמישות יתר אינה מחלה והאבחנה הזו נפוצה (אולי יותר מידי) אצל מטפלים שונים. אין קשר בין זה לבין עיכוב ברכישת יכולות מוטוריות. רפיון שרירים הוא אבחנה די דומה וגם כאן יש שימוש יתר במונח הזה לילדים שמעט מתעכבים יחסית לאחרים. לגבי נוזל מפרקי מוגבר במפרקי הירכיים - זה ממצא שמיוחס לרוב למחלה חריפה ולא מצב קבוע.
מה לעשות - זה מורכב. אם את אמא מודאגת - גשי עם הילד לאבחון בהתפתחות-הילד ואם הם מתרשמים שהילד בריא - אין צורך לטפל בו. אם יש משהו ממוקד - שיציעו טיפול.
ילדים שונים זה מזה, אחד קופץ בגיל מוקדם ולשני אוצר מילים גדול בגיל מוקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה ילדה בת שנתייםאילן16/02/2012
שלום רב,
הבת שלי בת שנתיים החלה לצלוע לפני שבוע בדיוק באופן פתאומי ללא הסבר ניראה לעין.
לאחר בירור בגן לא דווח על חבלה כלשהי לקחתי אותה למיון עם צליעה ברגל שמאל + חום של 38.5 מעלות.
במיון אושפזה ועברה בדיקות וצילומים, CRP היה 58 ולכן נחשד דלקת בעצם, אך היה גם אודם באזניים וצינון ולכן הרופאים לא ידעו לבדל את האבחנה.
קיבלה במשך חמישה ימים בבית החולים זינצף לוריד שלוש פעמים ביום.
בבדיקות רופא במיון (נעשו מספר) "לא אובחנה רגישות במישוש גפיים תחתונות, ללא דפורמציה או אודם. טווחי תנועה לחלוטין ולא רגישים, לא הופקה רגישות".
בבדיקת רנגנן לא נמצא ממצאים חריגים, כמו כן אולטרסאונד מפרקים לא הראה דלקת.
בבדיקת מיפוי ניראתה קליטה מוגברת באיזור הקובויד בכף רגל שמאל (הרגל שהיא גוררת)
ואורתופד ילדים שבדק אותה חשב שזה טראומה ברגל (בשל האיזור, למיטב הבנתי מתאים יותר לטראומה ולא זיהום) אך לא היה משוכנע/משכנע. (המליץ עדיין על אנטיביוטיקה) ברצני לציין שלילדה לא כואב כלל ואין סימן חיצוני לטראומה.
שחררנו אותנו הביתה לאחר שישה ימי אשפוז עם המלצה לקחת צפורל פומי ולחזור לבדיקה בעוד שבוע.
אני לא רגוע ואני חושב שהם לא סגורים חד משמעית מה יש לה וזה מטריד אותנו מאד.
האם יכול להיות שמדובר בגידול בעצם? או ברקמות באיזור הקליטה? איך ניתן לשלול זאת בצורה ודאית?
האם זה יכול להיות זיהום בעצם אוסטאומיאליטיס?
תודה רבה מראש,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה ילדה בת שנתיים - תגובה
ד''ר אודי לבל19/02/2012אילן שלום. נתקלתם בבעיה נפוצה מאוד והיא איך לדעת בבטחון אם יש זיהום בעצמות אצל ילדים קטנים. אתה רואה שהעניין מורכב והאבחנה מאוד לא ברורה. אני נוטה לראות במיפוי- בדיקה שמכוונת באופן די מדויק אל המקום הנכון. בכל מקרה היא כנראה מטופלת נכון מכיוון שצפורל מכסה את כל גורמי הזיהום הנפוצים. הטיפול האנטיביוטי כנראה מספיק בכאלה מקרים ולא נדרש משהו ניתוחי. אני מציע לעקוב בתוך כשבוע אחר המצב אצל אורתופד ילדים או רופא ילדים. לאחרונה אני רואה די הרבה זיהומים בעצמות כף הרגל (הקובואיד הוא אחד מהן) - כך שאין באיזור הזה משהו חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)