מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן ה3 חודשים עם ראש לא סימטרירבקה17/04/2012
בני נולד עם ראש רגיל כמו של כולם-עם בליטה בחלק האחורי של הראש.
בשל פליטות מרובות בחודש הראשון הוא שכב רק על הגב! ועכשיו ראשו לא עגול עם בליטה, אלא ישר כאילו החלק האחורי נכנס בפנים,
האם זה ישאר לו תמיד?
מה עושים?
כרגע הוא המון על הבטן והצדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה3 חודשים עם ראש לא סימטרי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/04/2012לא לדאוג - זה מסתדר. תוך שנה אצל רובם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליות מחוברותבתיה17/04/2012
האם יש משהו שיכול לעזור לילדה בת 5 וחצי עם 4 חוליות מחוברות בעמוד השדרה, שהגב שלה כבר מתחיל להתעקם וגם סובלת מכאבים של הגב והרגליים. היא נמצאת במעקב והרופא המטפל אומר שאין מה לעשות. האם רק כרגע אין מה לעשות או בכלל? ואם כן, אז מה? היא ילדה הכי מקסימה בעולם ולבי נשבר, לא יתכן שעם כול הרפואה המתקדמת לא תמצא עזרה בשבילה! מראש תודה למי שיכול לתת אצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוליות מחוברות - תגובה
ד''ר אודי לבל23/04/2012בתיה שלום. ראשית - אני מציע לא לצרף תמונה מזהה של הבת. אין בזה כל תועלת וזה פוגע בפרטיות. לגבי הממצא בגב - חוליות מחוברות אכן יכולות לגרום לעקמת (הטיה של עמוד השידרה. הדבר מחייב בירור ומעקב. אני מציע ליצור קשר עם אחד האורתופדים המומחים בתחום עמוד השידרה של ילדים (יש ברוב בתי החולים בארץ מישהו שעוסק בכך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל שמאל ארוכהאודי17/04/2012
שלום לכולם
לאחרונה בני בן ה 4.5 התחיל לצלוע וחש כאבים במפסעה
זה קרה לו בעבר , אך הפעם זה הרבה יותר כואב לו והצליעה מורגשת
אתמול הייתי עם בני אצל אורטופד ולאחר בדיקה הוא אמר שרגלו השמאלית גדולה
ב 12 מ"מ, למען האמת הייתי דיי בהלם מזה
האורטופד הפנה אותנו לעשות הגבהה של 1 ס"מ לרגל ימין
יש לי מספר שאלות ברשותכם :
1. האם זה שכיח לילדים בגיל כזה ?
2. האם זה יכול לעבור לו לבד?
3. מה ניתן לעשות ? האם ניתן לתקן זאת ע"י ניתוח ?
4.האם זה מוריד פרופיל ?
5. איזה השלכות יש לזה , בהפרש כזה ?
אשמח לתשובה היות ואני ואשתי דיי בלחץ מכל הסיפור
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל שמאל ארוכה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/04/2012אודי שלום
אם יש הפרש מתחת ל 2 ס״מ אין צורך בטיפול מיוחד
לפני שאתם עושים הגבהה -תגשו לאורטופד ילדים מנוסה- יתכן והוא יגיד לכם דברים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
אודי17/04/2012אפשר המלצה על אורטופד ילדים מהמרכז ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף הרגלמיכל17/04/2012
ערב טוב
ביום שבת בני, בן ה 12 יצא מאהאמבטיה ולפי דבריו הסתובבה לו הרגל הימנית. כתוצאה מכך צרח צרחות נוראיות של כאב , ולבסוף נרדם. למחרת נח בבית , ולאחר שחבשתי את הרגל עם תחבושת אלסטית הכאבים גברו, ונסענו לבית חולים. לאחר צילום התברר שיש שבר בכף ברגל בין באצבעות לתחתית הגרל. [רשום אבחון מס 827] ההמלצות: רגל חבושה מנוחה קניית נעל עם הגבה שמיועדת לאחר ניתוח . ביקור נוסף אצל אורטופד בעוד 3 שבועות+ צילום חוזר.
כאשר הגעתי לחנויות אורטופדיה התברר שהם צריכים לדעת האם מדובר בהגבה אחורית או קדמית. התקשרתי למיון ורופא אחר הסתכל בצילום ושאל האם הסבו את תשומת ליבי לממצא בשוק שיש לבדוק אותו. [כמובן שלא נאמר לי דבר]
איני מתכוונת לומר את דעתי על אותו רופא , ואני כמובן נמצאת בשיא החלץ . שאלותי:
א האם אתה יכול לומר לי על איזה נעל מדובר?
ב. האם ילד יכול לשבור שבירה שכזאת מסיבוברגל
ג. האם יכול להיות קשר בין אותו ממצא לבין השבר
ד. האם יכול להיות שמדובר בגידול סרטני למרות שהילג מתעמל 4 פעמים בשבוע כדורסל, ולא התלונן על כאבים
סליחה על אורך הכתוב
ותודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל23/04/2012מיכל שלום. איני יכול לענות על שאלותיך, המקרה מורכב מידי. אני רוצה להציע שתפנו לאורתופד נוסף בימים הקרובים עם הצילומים מביה"ח להערכה חוזרת. לאור התיאור שלך אני חושב שכדאי לבצע הערכה מחודשת ולשקול אם האבחנה היתה מדויקת והאם הטיפול הוא נכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנהשירן15/04/2012
היי יש לי תאומות בנות שנה (עוד שבועיים).
שתיהן נולדו עם אצבעות רגליים אחת על השניה, האם זה משהו שצריך לבדוק אותו?
באו"ס פרקי ירך האורטופד לא ציין כלום בנידון, וכעת כשהן מתעדות לעמוד ואמורות ללמוד ללכת אני תוהה אם זה משהו שיפריע להן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "בוהן רוכבת"
ד''ר אודי לבל16/04/2012שירן שלום. בהונות שרוכות זו על זו מאוד נפוצות לרוב זו החמישית על הרביעית אבל יש גם מצבים אחרים. לרוב המצב חולף או לפחות משתפר כאשר התינוק/ת מתחיל/ה ללכת והרגל נפרשת על הקרקע. תני להן ללכת יחפות ואם זה לא יחלוף - התייעצי עם רופא/ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באצבע מספר אחת ברגל שמאלאביעד14/04/2012
שלום, בבדיקת אולטרסאונד שבעקבות בדיקת רנטגן, נמצא מוקד היפראקוקי באורך 0.15 ס"מ החשוד לגוף זר בבסיס אצבע מספר אחת בכף רגל שמאלית. האם זהו משהו בתחום אורטופדיה או כירורגיה ? כיצד ניתן לבדוק הלאה מה זה ואם דרוש לעשות עם זה משהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה באצבע מספר אחת ברגל שמאל - תגובה
ד''ר אודי לבל14/04/2012אביעד שלום. הפורום מאפשר לך להתייעץ (קצת) אבל אתה מוכרח לתת קצת פרטים אחרת אין לנו מושג על מה אתה שואל...
(בגדול, רגליים שייכות לאורתופדיה ולא לכירורגיה כללית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גם בילדה קטנהדנה13/04/2012
צהרים טובים,
ביתי עוד 3 חודשים בת 4.
לפני כעשרה ימים החלה להתלונן על כאבי גב(תחתון ועליון), במקביל היה לה חום של 38 שעלה רק בלילה במשך 2 לילות ונעלם( במהלך היום ללא חום)התהנהגות רגילה לחלוטין.. כאב הגב נשאר מאז והוא עדיין כואב לה.
לפני 4 ימים שוב בלילה עלה לה החום ל 38.4, נשאר גם במשך היום ליממה ונעלם. עשינו בירור של ספירת דם, צילום ריאות ובדיקת שתן שהכל יצא תקין למעט ליקוציטים בשתן שיצאו גבוהים מהנורמה. תשובת תרבית תהיה רק ביום א' אך התחלנו היום אנטיביוטיקה צפורל.
היום התלוננה על כאבים מאוד חזקים בגב,ללא חום מיום רביעי בצהריים, נסענו שוב למוקד ועשו לה צילום ע"ש גבי ( חזיתי וצדד) וצילום ע"ש מותני (חזיתי וצדדי)- הכל תקין.
הרופא במוקד אמר שבצילום רואים רק שברים וזה לא קיים.
אין סיפור של חבלה/מכה כלשהי.
הילדה מתנהגת רגיל לחלוטין, רוקדת, קופצת, שמחה- אך כל כמה זמן מתלוננת שעדיין כואב לה הגב...
אני מאוד מודאגת ואודה מאוד לדעתך בעניין.
יש לנו תור לאורטופד בשבוע הבא.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גם בילדה קטנה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/04/2012שלום
אם ילדה מתנהגת רגיל״רוקדת וקופצת״-כנירא לא מדובר בבעייה רצינית
תמתיני ותלכו לאורטופד אם תלונות לא תפסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת וסוסיםאורית10/04/2012
שלום רב,
בגיל 6 בתי אובחנה עם עקמת ממש קלה. כבר שבוע שהיא מתלוננת על גב תפוס, אמרה שעשתה תנועה חדה. אתמול הסתכלתי על הגב שלה ושכמה אחת ממש בולטת יותר מהשניה. בכל אופן קבעתי כבר תור לאורתופד (עוד שבועיים) שאלתי היא כזו, בתי רוכבת סוסים מקצועית, האם עלי להפסיק לה את הרכיבה על הסוסים? האם זה גורם יותר נזק?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת וסוסים - תגובה
ד''ר אודי לבל11/04/2012אורית שלום, עקמת היא כמעט תמיד עניין מאוד ממושך של צמיחה לא סימטרית של עמוד השידרה לכן אין סיבה להערכתי לחשוש שיש לרכיבה השפעה לרעה. אני מציע לדון בכך עם האורתופד שיראה אותה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעקבות שבר מעל המרפק לבת 6צדוק10/04/2012
שלום רב
אתמול 9.4.12 נפלה ביתי נועם על יד שמאל.
לאחר הגעה למיון וביצוע צילום נאמר לנו כי ישנו שבר עם תזוזה מעל המרפק.
תהליך הטיפול כלל זריקת הרדמה לאזור המרפק והחזרת העצם למקומה.
לאחר החזרת העצם בוצע צילום לפני ואחרי גיבוס היד בחצי גבס ותחבושות.
היום 10.4.12 התקשרו אלינו מבית החולים והודיעו לנו כי בהמלצתו של מנהל המחלקה יש צורך לנתח וזאת ללא הסברים.
1. מה עושים בניתוחים מסוג זה? והאם התערבות כירורגית הכרחית?
2.אם הדבר הכרחי, האם דחייה של ניתוח בשבוע כאשר בזמן זה מתחיל תהליך איחוי אינה יכולה להחמיר את המצב?
3. מה השכיחות של ניתוחים מסוג זה ומה שכיחות ההצלחות בניתוחים אלו?
בברכה וכבוד רב
צדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בעקבות שבר מעל המרפק לבת 6 - תגובה
ד''ר אודי לבל10/04/2012צדוק שלום. לצערי אני לא יכול לדעת מה בדיוק נמצא בצילום המרפק של בתך ולכן גם לא אוכל להביע דעה מדויקת. אין תחליף לשיחה עם המנתח האחראי שיסביר מה נשבר, מה היא העמדה הרצויה ומה לא הושג, ומה המטרה הניתוחית (כולל סיבוכים). שבר מעל למרפק מאוד נפוצים ואנחנו ברוב המקרים מבצעים העמדה של חלקי השבר במקומם תוך בקרה של מכשיר שיקוף-רנטגן. אח"כ אנחנו לרוב מקבעים את המצב עם מין סיכות שנתקעות דרך העור אל חלקי העצם השבורים. זה ההליך הנפוץ - אני בטוח שהמנתח שלכם יתן מידע יותר מדויק לגבי מקרה שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרטסמרי10/04/2012
בני בן 11 הרופא חושב שיש לו מחלת פרטס . במיפוי יש אזור של תת קליטה בפרק ירך ימין . בשלב הגרמי הודגמה פוטופניה בראש פימור ימין . האם יש סיכוי שעקמת או מצב אחר של הגב מדמה מחלת פרטס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למחלת פרטס - תגובה
ד''ר אודי לבל10/04/2012מרי שלום. לא סיפרת כלל מה הוא מרגיש אבל בהחלט קיים חשד שמיעוט קליטה בראש ירך יכול להתקשר למחלת פרתס. אני מניח שזה בירור שנעשה אחרי שהילד עבר בירור מלא שלא העלה משהו אחר (לפנו שביצע מפוי עצמות) חשוב מאוד שתדונו עם הרופא שלכם במשמעות הממצא ההדמייתי, ועל המשך הבירור/טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה משונה - פעוטה בת שנה וחציניקי10/04/2012
בתי בת שנה וחצי, כבר קרה פעמיים שאחרי שאני שוטפת אותה בכיור נראה כאילו היא חווה כאבים חזקים ברגל (או ברגליים). שטפתי לה את הטוסיק מאחור ומלפנים והיא התחילה לבכות לקראת הסוף. כשהוצאתי אותה וניגבתי שמתי לב שהיא מחזיקה את הרגליים צמודות ומתוחות מאוד (עד כדי כך שהברכיים מעט שקועות פנימה), וזה ברור שמשהו כואב לה מאוד. אחרי כחצי דקה היא נרגעת. האפיזודה הזו קרתה כבר פעמיים, בשתי הפעמים אחרי שטיפה בכיור. בדקתי את הרגליים שלה ולא נראה שהיא קיבלה מכה או משהו דומה, זה נראה כאילו נתפס לה שריר (כמו לפעמים שנתפס שריר בכף הרגל או מאחורי השוק) כי היא מנסה להזיז את הרגליים ומעוותת את הפנים תוך כדי.
לפני כשבועיים שלושה היינו בבית חולים אחרי שהתחילה לצלוע מעט (אחרי מחלה ויראלית, חשש לדלקת במפרק) אבל לא מצאו כלום בצילומים וגם האורטופד שבדק אותה ציין שהתנועתיות טובה ולא נראה שיש בעיה. בדיקת מפרקי ירכיים שביצענו לה בחודשים הראשונים היו תקינות (את האולטרא סאונד ביצעו שלוש פעמים, בפעמיים הראשונות היה נראה שעדיין אין סימטריה אבל בפעם האחרונה, בגיל חצי שנה, הבדיקה היתה תקינה). מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה משונה - פעוטה בת שנה וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל14/04/2012ניקי שלום. התיאור שלך לא מזכיר לי משהו ששמעתי עליו. מצטער, אין לי כל רעיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וחצי מתלוננת כשבועיים וחצי על כאבי גבד''ר מרק אידלמן10/04/2012
שלום,
ביתי בת ה3 וחצי מתלוננת כשבועיים וחצי על כאבי גב. אומרת שכואב לה בכל הגב גם בגב התחתון וגם בעליון. הכאב לא כל הזמן, היא מתפקדת רגיל ואין הגבלה בתנועה, בהליכה וכו'. הכאב לא מעיר אותה משינה.
היינו אצל רופאת הילדים שבדקה ואמרה שהבדיקה שלה תקינה והיא ממליצה לקבל גם חוות דעת של אורטופד ולעקוב.
אשמח לדעת מה זה יכול להיות ומה הבירור שעושים במקרה כזה לילדה קטנה?
תודה רבה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לילדה בת 3 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן10/04/2012כאב ״בעל הגב״ לא ספציפי לבעיות גב . אם ילדה שלך מתפקדת רגיל ואין לה הגבלה בתנועות ,חום. כאב בלילה -כנירא שאין בעיות חמורות.ממליץ להמתין , אם תמשיך להתלונן תלכו לאורופד ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימא לחוצהאירית09/04/2012
שלום רב,
בימים האחרונים ילד בן 3.9 מתלונן על כאבים בברכיים לסירוגין. בדרך כלל.בעת הליכה או רכיבה על אופניים.
היינו אצל רופאת ילדים, היא לא הבחינה בבעיה, ואמרה לעשות בדיקת דם בעוד כמה ימים אם לא יעבור.
אין חום, נפיחות, אדמומיות.
מה זה יכול להיות? מה צריך לבדוק?
קראתי כתבות ממש מפחידות באינטרנט והפסקתי לישון מהלחץ.
הוא מתלונן בערך פעם או פעמיים ביום.
שער הזמן הוא מתנהג רגיל, משתולל, רץ וקופץ.
האם קיימת בכלל תועה כזו אצל ילדים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימא לחוצה - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2012אמא שלום. אני לרוב מודאג פחות כאשר יש כאב שהוא דו צדדי או לסירוגין. כאבים כאלה אצל ילדים הם ברוב המקרים משהו שקשור לצמיחה. אין סיבה להפסיק לישון. כל מה שאת מתארת נשמע כסימן למצב תקין וצפוי שהכאכ יחלוף. אם בתוך כשבוע לא יעבור הכאב - כדאי שוב להיוועץ ברופא. אני לא מוצא שיש צורך דווקא בבדיקת דם... אני מעדיף לשוחח עם הילד ולהבין מה מציק, ולבדוק בדיקה מקיפה- אם אין כל ממצא - לעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי קטרגלאיה09/04/2012
ילדי בן 10 ונועל תמיד את נעלי הקטרגל שלו גם כשהוא לא משחק כדורגל ולא מוכן לשום נעל אחרת. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי קטרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2012איה שלום. אני לא בכך בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןשרונה08/04/2012
שלום ביתי בת 9 חודשים והיא מוכנה לישון רק על הבטן,האם זה בסדר שהיא ישנה רק על הבטן ולא על הגב,הגוף לא צריך להכיר את כל הצדדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2012שרונה שלום, אני לא רואה בכך כל בעיה, כדאי לסובב את הראש כל פעם לצד אחר. יש עניינים שקשורים בהבטחת נשימה תקינה בשכיבה על הבטן ובכך כדאי לדון עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)