מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר יציב במסרק הרגלחני25/12/2011
שלום,
ביתי בת 4, נפלה ומצאו בצילום שבר יציב במסרק, בכף הרגל.
הרופא אמר להשאר עם החבישה למשך שבוע ולא להתאמץ עם הרגל שבועיים.
השאלה מה קורה אם היא כן מאמצת את הרגל?
הילדה עם בעיה בויסות חושי, ולא מרגישה כאב, האם יש צורך לבקש צילום נוסף אחרי שבועיים (כי אין מדד של כאבים) על מנת לוודא שהכול תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר יציב במסרק הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל27/12/2011חני שלום. אני מציע בהחלט לבצע צילום מעקב. גם שבר יציב יכול לזוז. שבוע עד 10 ימים - זה זמן סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חני27/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים כיסוי גבס יעיל לאמבטיה ?עוזי24/12/2011
שמעתי אבל אינני בטוח - האם קיים כיסוי גבס יעיל שיאפשר לבן שלנו להכנס לאמבטיה בקלות עם הגבס ? הגבס על היד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים כיסוי גבס יעיל לאמבטיה ? - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/12/2011גם אני שמעתי אך אין לי ניסיון אישי
אין לדעתי שום כיסוי של 100%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחוך לגב נחשב לחגורה מתקנת ?מוטי24/12/2011
בני בן 15 זקוק למחוך. האם הכוונה לחגורה מתקנת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מחוך לגב נחשב לחגורה מתקנת ? - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/12/2011כדי לענות לך צריך לדעת ממה סובל בנך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוך או חגורה מתקנת?
מוטי25/12/2011בני בן 15 סובל מעקמת בזווית 33 מעלות. אורטופד המליץ על מחוך. האם מחוך הוא גם חגורה מתקנת ,או , שחגורה מתקנת היא דבר אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוך או חגורה מתקנת? - תגובה
ד''ר אודי לבל27/12/2011מחוך (חגורה לעקמת) הוא שם כללי לקבוצת מכשירים (מסוגים שונים במקצת) שמטרתם לעצור את התקדמות העקמת בתקופת הצמיחה כך שעקמת לא קשה (למשל 33 מעלות) לא תחמיר ותישאר בתחום זווית זו עד סיום הצמיחה (אז היא לרוב מפסיקה להחמיר). היכולת של מחוך לתקן (להקטין את הזווית) עיוות היא די מעטה. כמו דר' אידלמן אני סבור שמידע כזה חייב להיות חלק מהדיון בין הנער, ההורים והרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כתףבת 2823/12/2011
עשתי צילום CT כתף בגלל כאבים וגוש קטן בכתף הימני ...
והתוצאה היא כך :
מודגם מצב לאחר הכנסת פורטקרט .
אין עדות לגוש רקמתי או שומני .
מודגמת הסננה מינימלית של רקמת השומן התת עורית באספקט האחורי תחתון של הצוואר מימין .
המבנים הגרמיים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים .
האם יש משהו בצילום שגורם לכאב או האם יכול שהכאב נובע מהפורטקרט או ... ?
תודה ,
בת 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתף - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/12/2011אין לפי CT ממצא חריג בולט, אך CT לא בדיקת בחירה לבירור כאבי כתף.
תפני בבקשה קודם כל לאורטופד לבדיקה ואולי הוא ירצה להפנות אותך לבדיקת US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-4 לאחר הורדת גבסיאיר21/12/2011
שלום, בני בן שנה ו-4, (עדיין אינו הולך עצמאית אך מתהלך לאורך רהיטים)לפני כ-3 שבועות נחבל ברגלו, בצילום לא היתה עדות לשבר אך לאור הנפיחות באזור הקרסול והמנעותו מנשיאת משקל על הרגל ,גובס עד מתחת לברך למשל שבועיים. לפני כשבוע הורד הגבס, גם בצילום חוזר לא היתה עדות לשבר. מאז נעמד אך עדיין אינו מעביר משקל לרגל, ממעט ללכת , כשמנסה ללכת לאורך רהיט -צולע. ניסינו לעזור לו להעביר משקל לרגל והוא הגיב בבכי והמנעות. שאלתי היא האם זהו פרק זמן סביר להתאוששות, האם לדעתך יש צורך בהתערבות (ביקור חוזר אצל האורטופד? פיזיותרפיה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-4 לאחר הורדת גבס - תגובה
ד''ר אודי לבל21/12/2011יאיר שלום. בלי להכיר את המקרה לעומק - המהלך לא נשמע חריג מאוד. מציע להגיע למעקב. פיזיותרפיה ממש לא צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע עקומה.אנונימי18/12/2011
שלום, אני בן 14 ולפני שלושה חודשים כתוצאה מריב התעקמה לי האצבע. מה שקרה הוא שהעצם (חלקה השמאלי) כרגע בולטת והאצבע ממש זזה הצדה [כפי שניתן לראות בצילום]. כואב לי מאוד עדיין לקפל את העצבה או להזיז אותה יותר מדי. מה לעשות? והאם הנזק תמידי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע עקומה. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/12/2011צריך לעשות צילום רנטגן ולפנות לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע עקומהאמא מודאגת17/12/2011
שלום,
מאתמול החל בני בן ה-11.5 להתלונן על כאבים במפרק האמצעי של האמה ביד הימנית. כשהסתכלתי על המקום הופתעתי לראות כי האצבע הכואבת, החל מהמפרק הכואב,מתעקמת לכיוון הקמיצה בזוית של 30 מעלות בערך. מה יכול לגרום לכך? למי עלי לפנות להמשך ברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע עקומה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/12/2011שלום,
אם אין ברקע חבלה כנירא שעיוות היה גם קודם.בכל מרקה תפנו לאורטופד ילדים או כירורג כך יד(יש בכל קופה) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבע עקומה
אמא מודאגת18/12/2011הילד לא נחבל. הוא מתאר ירידה בעוצמת הכאב אך אפנה בכל מקרה לייעוץ לעניין העיוות.
תודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוקס ווגלוסשירה17/12/2011
שלום,
אני בת 17 ועברתי לפני שנה ניתוח לתיקון הלוקס ווגלוס ,
לאחרונה התחילו לי כאבי תופת ברגל המנותחת, ומדי פעם זה מתנפח ואני לא מסוגלת לדרוך על הרגל מכאבים.
אקמול לא משפיע מי יודע מה על הכאבים,
יש המלצות מיוחדות בנוגע למה לעשות כדי להקל על הכאבים?
מה יכולה להיות הבעיה? מה אני צריכה לעשות?
ובנוגע לצבא, עלולים להוריד לי את הפרופיל בגלל הניתוח הזה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוקס ווגלוס - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/12/2011שלום,
אני ממליץ לך לעשות צילום ולחזור למנתח כדי להבין מקור הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר קלוסמיקי17/12/2011
שלום רב
ביתי בת ה 7 התלוננה על כאבים עצומים באזור הירך והתקשתה מאוד ללכת
בצילום שנעשה לה הוגדם שבר עם קלוס ברמוס פוביס תחתון משמאל. היא קיבלה
טיפול שנ נורופו ןל 3 ימים הרופא אמר שאין סיבה לדאגה ומדובר על מצב גדילה.
היא עדין מתקשה ללכת האם באמת אין סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קלוס - תגובה
ד''ר אודי לבל17/12/2011מיקי שלום. שבר של הפוביס מאוד נדיר בגיל זה וחיבת להיות חבלה משמעותית שתתקשר לממצא הזה. יש במקום הזה מרכז צמיחה שיכול להיות דומה מאוד לשבר בצילום. אני מציע לשמוע עוד דעה - אם מדובר רק במרכז הצמיחה - אין מקום לדאגה, אם יש שם ממצא שנראה כמו שבר ואינו מרכז הצמיחה - יש לברר מה זה ומדוע זה כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH לילד בן חודשייםדקלה16/12/2011
לבני בן החודשיים התגלה DDH.
בבדיקה בגיל 6 שבעות התגלתה דיספלזיה קלה בימין ומורכבת בשמאל. בגיל 9 שבועות חזרנו על הבדיקה, צד ימין הסתדר אך שמאל נשאר כמו שהיה וכיוון שהילד גדל הדבר בעייתי יותר.
פרופ' שהיינו אצלו המליץ על כרית ברוחב 18 ס"מ למשך חודש ואח"כ אולטראסאונד חוזר.
עליי לציין כי אני (האם) נולדתי עם בעייה זו אך מאוד חמורה וטופלתי בילדות בכל האמצעים ובני היה במנח עכוז.
שאלתי היא כמה חודשים אורך הטיפול בממוצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH לילד בן חודשיים - תגובה
ד''ר אודי לבל17/12/2011דקלה שלום. זמן הטיפול קשה מאוד לחיזוי. אני מניח שאחרי כחודש של טיפול אפשר יהיה להעריך במידה גסה אם זה יסתדר עם הכרית או שתזדקקו ליותר מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו לך ולהורים נוספים
ד''ר אודי לבל17/12/2011שלום שוב. חשוב מאוד שכל הורה שסבל מ- DDH כילד - ידע שכל צאצאיו חייבים להיבדק בגיל 4-6 שבועות או אף קודם (אולטרא-סאונד ירכיים). תחילת טיפול מאוחרת יותר מקשה על הטיפול ומאריכה אותו באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשי14/12/2011
תינוקי בן שנה וחודש אינו הולך עדיין אבל זוחל 6 ונעמד בעזרת רהיטים/לול
האם אפשר לקנות לו נעלי טרום הליכה (כאלו מעור וסוליה מעור רך)? או שכדאי להמתין עוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד''ר מרק אידלמן15/12/2011בוודאי שאפשר, אם כי אין לזה דחיפות .
עד גיל שלוש שנים מומלץ שקדמת הנעל תהיה רחבה וסוליה גמישה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על צורך בפיזיותרפיה יומיומיתיעל13/12/2011
בס"ד
שלום וברכה,
אודה לכם על תשובה על השאלות הבאות הנחוצות בדחיפות:
1. כיצד מגדירים דרגות חומרה של שיתוק מוחין?
2. לאיזה דרגות חומרה של שיתוק מוחין ישנה אינדיקציה רפואית המעידה על הצורך בפיזיותרפיה יומיומית?
3. האם לגבי ילדה המוגדרת כלוקה ב-CP קל אטקסיה/היפוטוניה, ניתן לאמר שבהכרח אין צורך בפיזיותרפיה יומיומית?
4. מהי אינדיקציה רפואית המעידה על צורך בטיפולי פיזיותרפיה יומיומיים? האם למשל היפוטוניה הינה סיבה מספקת כדי להעיד על צורך בפיזיותרפיה יומיומית? וכך גם לגבי היפוטוניה בשילוב עם קשיים בשיווי משקל, קשיים בתכנון תנועה ובקואורדינציה ועוד...
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על צורך בפיזיותרפיה יומיומית - תגובה
ד''ר אודי לבל13/12/2011יעל שלום, הנושא הוא למעשה בתחום של נוירולוגיה של ילדים. מטבע הדברים אנו עוסקים בנושא CP היות שזו הפרעת תנועה, אבל הריכוז המקצועי הוא שלהם וכדאי להפנות לגורמים אלה את השאלות העקרוניות. אוכל לעזור בתחום תזמון פעולות ניתוחיות, התועלת שבהן וכיו"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לילדליאת12/12/2011
שלום רב.
בני בן 4.5 והוא משתתף בחוג טניס מספר חודשים.
בני מגלה יכולת מוטורית וקאורדנטיבית גבוהה מאוד במשחק הטניס.
שאלתי היא האם מומלץ בגיל הזה לשחק טניס?
נגלה לאוזניי שיש בעייה עם סוג הספורט הזה כיוון שזהו ספורט א-סימטרי ולא מומלץ לפתח צד אחד של הגוף בגיל כה צעיר.
אשמח לקבל תשובה מרופא אורטופד.
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לילד - תגובה
ד''ר אודי לבל13/12/2011ליאת שלום. אכן הטניס הוא במידה רבה אסימטרי, אם כי כיום מאמנים את הילדים לחבוט ביד ה"חלשה" כמו בחזקה. ילדים רבים מתאמנים כבר בגיל מוקדם, הם כמובן חשופים לפגיעות ספורט - אבל עם ליווי הורים סביר אין בכך לדעתי כל בעיה. צריך להפעיל שיקול דעת מבחינת כמות המאמץ, הישגיות אישית, תחרותיות - אבל זה נכון לגבי כל אתגר בחיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פריקה של המרפקשרית12/12/2011
ערב מצויין!
כבר פעם שלישית ב-5 חודשים שהקטנה(בת 1.7ש) פורקת את המרפק השמאלי. בכל הפעמים הפריקה קרתה בגלל תנועה לא נכונה שהיא עשתה, לא נמשכה ולא נפלה...
אז שאלה קצת מעצבנת אבל, באמת אין כלום שאפשר לעשות כדי למנוע?!?!
תרגילים אולי לחיזוק? פיזיותרפיה? משהו??
תודה רבה!
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pulled elbow
ד''ר אודי לבל12/12/2011שרית שלום. התופעה היא משיכה של ראש עצם הרדיוס (אחת מעצמות האמה) מתוך רצועה היקפית שמחזיקה אותה במרפק - אין פה פריקה כלל. זה חולף עם הצמיחה .צריך להימנע ממשיכת הילדה בזרועותיה. להרים אותה תוך אחיזה בבית החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים פנימהאמא נועה10/12/2011
שלום רב. ביתי בת שנתיים וחודשיים. בחודשיים האחרונים החלה ללכת עם כפות הרגליים מופנות פנימה. לפני כן הלכה רגיל. לי עצמי יש בעיה שגורמת לי ללכת עם כפות רגליים כלפי פנים. מה דעתכם? האם זה יכול להיות חיקוי שלי או שזו בעיה אחרת שיכולה פתאום לצוץ? האם זה יכול להיות כתוצאה מנעילת נעליים שגדולות עליה במידה? ( בדקתי את הליכתה עם נעליים במידה מדוייקת, ועדיין התופעה נמשכת)אשמח לחוו"ד. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל10/12/2011נועה שלום. סבוב פנימי של כפות הרגליים נפוץ מאוד ומקורו כמעט תמיד במפרקי הירכיים. אם תרצי לקרוא על כך חפשי ברשת - יש חוברות על הנושא. אין בכך כל בעיה בריאותית ואין לנו כל השפעה על התופעה. היא נחלשת עם הצמיחה ונשארת אצל חלק מבני האדם. נעליים יכולות לגרום לתופעה להסתתר (למשל אם מנעילים נעליים בהצלבה). אבל לא משפיעות עליה למעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)