מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם עלי לקחת את התינוקות לאורטופד?עדן10/12/2011
שלום רב
אני אמא לתאומים בני תשעה חודשים ולקחתי אותם לאבחון של (טיפת חלב ופיזיוטרפיסטית ) הם אבחנו שהתינוקות שלי הם בעלי גמישות יתר האם עלי לקחת אותם גם לאבחון אצל אורטופד ? יש להם איחור בהתפתחות והציעו לי לשים גומיות על הרגלים לטפל בהתפתחות המאוחרת וגם כמה תרגילים האם זה מספיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עלי לקחת את התינוקות לאורטופד? - תגובה
ד''ר אודי לבל10/12/2011עדן שלום. התיאור שלך לא מצביע על בעיה שבה אורתופד יכול לעזור הרבה .התייעצי עם רופא הילדים שלכם אם יש משהו שהוא מוצא לנכון להיוועץ בו באורתופד. העניין עם גומיות על הרגליים לא מוכר לי כך שאיני יכול להסיק מזה מה לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב נערה בת 14MIMI07/12/2011
שלום רב,
מזה כחודש ילדתי סובלת מכאבי גב תחתון ,היא בת 14.
היינו אצל רופא ילדים הוא טוען שלדעתו זה שריר?
האם ניתן לבצע הדמיה כלשהיא לפני שמגיעים לאורטופד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב נערה בת 14 - תגובה
ד''ר אודי לבל07/12/2011מימי שלום. כאבי גב אצל מתבגרים הם אתגר אבחנתי. מצד אחד - יתכן שזה כאב גב שרירי מהסוג הנפוץ אצל מבוגרים, מצד שני יתכן שזה משהו אחר כפי שאנחנו מחפשים אצל ילדים. אני מציע לא לבצע הדמיות לפני הבדיקה אצל אורתופד. הדבר שהכי עוזר לי עם ילדים או מתבגרים שבאים אלי הוא יומן-כאב שמכיל את עוצמת הכאב, מתי החל והפסיק, האם הוקל עם משככי כאב ומיקום מדויק של הכאב. אם תכינו יומן כזה, אני מניח שזה יעזור מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך על כאבי גב אצל נערה
MIMI11/12/2011דר' לבל תודה על תשובתך.
דבר אחד לא ברור לי מה פירוש "משהוא אחר"??? על מה מדובר?
למה אתה נגד הדמיות? לא היית ממליץ לבצע MRI? יומן כאב קצת קשה לי לבצע כי רוב היום היא בבית הספר.
מה שכן אני יודעת שהיא כל הזמן מתלוננת על כאבי גב תחתון.
היינו אצל רופאת ילדים והיא מיששה ולדעתה זה נושא של שרירים.
אולם המליצה לפנות גם לאורתופד ילדים.
האם יכולה להיות פריצת דיסק אצל מתבגרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך על כאבי גב אצל נערה - תגובה
ד''ר אודי לבל13/12/2011מימי שלום, אני מציע להכין יומן (זה אפשרי!) ולהגיע איתו אל האורתופד. אני לא חושב שיש טעם לעבור על כל האפשרויות שיכולות להתבטא בכאב גב. תני לרופא לדון איתכם בתלונות, לבדוק ולנסות לאבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להארכת הגידים ברגליםמירי06/12/2011
בני בן 5.5, מגיל שנה שהחל ללכת הוא הולך על קצות האצבעות, פנינו למספר אורטופדים שבזמנו אמרו שזה יחלוף עד גיל שלוש, משלא עבר הדבר, התחלנו לשלול בעיות ובצענו MRI ראש ועמוד שידרה מותני שיצאו תקינים
לפני כחודשים בני התחיל טיפול פיזוטרפיה ואף הופננו למומחה שאמר שבסביבות גיל 6.5 שזהו הגיל האידאלי לבצע ניתוח להארכת הגידים, הפיזוטרפיסטית טוענת שצריך לעשות עכשו כבר ואין טעם לחכות
אציין כי לפני שנה רגליו גובסו למשך חודש ולא עזר
האם יש המלצה לעשות ניתוח כזה בגיל מסויים ספציפי? איני יודעת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת גיד אכילס לשיפור הנחת העקב
ד''ר אודי לבל06/12/2011מירי שלום. את מעלה נושא מורכב. "מה עושים עם ילד שנוטה לא להניח היטב את העקב בהליכה, למרות טיפולים שונים". אדון כאן בטיפול בילד שאין לו בעיה עצבית אחרת.
גישתי - כמעט תמיד אפשר להימנע מהארכת הגיד (זהו הגיד המשותף של השריר התלת ראשי של השוק). זו תופעה שמבטאת לדעתי בעיקר בעיה בסינכרון ההליכה ופחות קיצור אמיתי של השריר הזה (כמו שנפוץ אצל ילדים עם שיתוק מוחין).
לכן, מוטב לא להאריך את הגיד/שריר - פעולה שמחלישה אותו לתקופה מסוימת. אלא לנסות לשפר את תבנית ההליכה באמצעים לא ניתוחיים - מתיחות, תרגול מודע של ההליכה. אפשר לנסות הזרקת בוטוקס - להחלשה זמנית של השריר - גם כאן אין שיפור בתזמון פעולת השריר אלא החלשה.
עם זאת - יש ילדים שאצלם יש באמת קיצור של השריר - אפשר לזהות את זה בכך שגם בעמידה רגועה אינם מניחים עקב על הקרקע, ובשכיבה טווח התנועה בקרסול מוגבל. אלה בכל זאת יזדקקו להארכה כשלהי על ידי מתיחות, הזרקת בוטוקס או הארכה ניתוחית.
לגבי תזמון - קודם יש לוודא שאין בעיה עצבית (בירור אצל נוירולוג ילדים), ואז ניתן לבצע הזרקה או הארכה ניתוחית בכל גיל (מוטב לפני 8 שנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להארכת גיד אכילס לילדה בת 13
שרה06/03/2013ביתי בת ה-13 הינה ילדה אונקולוגית עם אסטרוציטומה בראש מגיל 2.5. בשנת 2000 עברה ניסיון כריתה חלקי אשר שיתק אותה בכל פלג גופה הימני כולל פגיעה בשדה ראיה ימני. ברגל ימין הילדה משתמש בסד להליכה. בשנים האחרונות יש לה טונוס מאוד גבוה ברגל המשותקת אשר לא מאפשר לשנות מנח ברגל ולשים לה את הסד בקלות ובנוחות יותר מה שגורם לכאבים ברגל. ב-19 במרץ הילדה מיועדת לניתוח להארכת גיד אכילס על מנת לשפר את מנח הרגל. החשש שלי לגבי הניתוח הוא מה יקרה אם הרגל תהפוך לרפויה יתר על המידה ויכולת ההליכה שלה והעמידה תיפגע כי גם ככה לא קיימת לה תחושה ברגל. אודה על תשובתכם והבהרתכם ואפשרות הבנת הניתוח הקרב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להארכת גיד אכילס לילדה בת 13 - תגובה
ד''ר אודי לבל06/03/2013שרה שלום. אני מבין את רצונך להבהרת הדברים אבל זה קצת מעבר למה שרצוי לחשוף בפורום. פני לאורתופד ילדים ותכנני את הטיפול איתו/ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
מירי07/12/2011לצערי לא הכי הבנתי מה רשמת, אבל לבני אין בעיה עצבית
אבל הוא הולך על קצות האצבעות כמעט כל הזמן ולא משנה באיזה מצב הוא (מעטים מאוד הפעמים שהוא הולך על כל הרגל)
האם הזרקה עדיפה על ניתוח או שכל דבר זה בכלל משהו אחר
והאם לבצע לו עכשיו את הניתוח במקרה הזה שלו , כיוון שהגיד האכילס שלו מתקצר מה שכן הבנתי שבגלל שחגורת הכתפיים שלו מאוד מאוד חלשה זה משפיע גם על ההליכה שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר אודי לבל07/12/2011מירי שוב שלום. אני מתנצל על המורכבות. הפורום לא יכול להחליף דיון עם הרופא/ה המטפל/ת או הצוות המטפל כולו. לא על הכל אני יכול להשיב באופן שנוגע לילד שלך. אני מציע שתחשבי על הדברים ותמשיכו מכאן עם הצוות הרפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת דאבליואריאלה06/12/2011
שלום,
בני בן שנתיים ושבעה חודשים. מאז התיישב בגיל 8-10 חודשים (? בערך) הוא יושב על הרצפה ישיבת W בלבד. (כפות רגליים פונות לאחור) בתחילה ניסיתי בליווי יעוץ פיזיוטרפיה "ליישר" את רגליו (להפוך את הכיוון) , אך זה לא עזר. נאמר לי שזה נובע מ"גמישות יתר" ? במפרקים. אני לא מתרגשת מכך במיוחד אך לאחרונה מישהו טען בפני שזה גורם לבעיות גב.... האם זה נכון ? כמו כן, שמתי לב שכשאני מבקשת ממנו לשבת ישיבה "מזרחית" הוא מתקשה בכך. האם זה מהווה בעיה שדורשת טיפול ?
תודה מראש
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבת דאבליו - תגובה
ד''ר אודי לבל06/12/2011אריאלה שלום. ההקשר שאני מכיר לנטיה הזו של ילדים בגיל מוקדם הוא לפיתול קדמי של עצמות הירך (פמור אנטה-ורסיה) הפיתול הזה מביא לכך שבעת ישיבה נוח לילד/ה לסובב את הרגליים לתנוחה זו ולא לישיבה מזרחית שדורשת פיתול לכיוון השני. אני לא משוכנע שזה כל ההסבר לישיבה הזו, אבל זה בהחלט נפוץ אצל ילדים עם פיתול כזה. אני לא רואה בתופעה הזו כל בעיה ובודאי לא מעודד הורים לנסות לשנות את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי התעמלותדוד05/12/2011
בני, בן ה-4, בחר בנעלי התעמלות כנעלי היום יום שלו. האם
יש בעיה בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי התעמלות - תגובה
ד''ר אודי לבל05/12/2011דוד שלום, אין כל סיבה לחשוב שיש בכך בעיה. כפי שנכתב כאן רבות בעבר - אין כל מידע מוצק על השפעת נעליים על הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אגןמיכל04/12/2011
שלום
בתי טופלה ברצועות פלביק במשך כשלושה חודשים ולאחר הסרתם הומלץ על צילום אגן בגיל חצי שנה. האם צילום בגיל זה נותן אינדקציה טובה לגבי מצב מפרקי הירכיים והאם הוא הכרחי?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום אגן - תגובה
ד''ר אודי לבל04/12/2011מיכל שלום, גם אני נוהג בשלב מסוים לבקש גם צילום אגן. יש מידע שעולה מצילום שקשה לקבל אותו מ- US, ואנחנו נוהגים להשלים את המעקב (אחרי ההחלמה) עם צילום אגן. - אולי אפשר גם בלי זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנח חריג של חוליות צוואררועי03/12/2011
בצילום צוואר א.פ וצדדי של בני שבוצע בגיל שנתיים הראו הממצאים: "מעמד חריג לדנס הנטוי ונטרלית על c2 וקשת קדמית c1 גדולה ורחבה מהרגיל", יתר החוליות תקינות. הצילום בוצע כחלק מבירור גנטי מקיף. לאחר התייעצות עם הרופאה הגנטיקאית, הומלץ לנו לברר עם אורטופד, האם עלינו להגביל אותו בפעילויות מסויימות, בגלל המנח השונה של החוליות? האם יש פעילויות שיסכנו אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנח חריג של חוליות צוואר - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/12/2011צריך לראות את ילד ולראות את הצילום כדי לענות על שאלתך
ממליץ בחום לפנות לאורטופד ילדים שהוא מומחה בבעיות ע״ש
במרכז זה ד״ר דרור עובדיה מדנה (איכילוב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהסיגל30/11/2011
שלום,
בני בן 3 , התחיל ללכת בגיל שנה וחצי , הוא הולך ממש יפה , רץ ,קופץ בלי שום בעיה , מידי פעם ( משהו כמו פעם בחודשיים,שלושה ) הוא מתחיל לצלוע , וזה עובר אחרי יום יומיים ,
פעם ראשונה שזה קרה לפני שנה , עשינו את כל הבדיקות בבית חולים לוודא שזה לא חיידק או וירוס , לא מצאו שום דבר , השאלה למה זה קורה? (וזה לא מנפילה) , והאם כדאי ללכת לאורטופד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה מידי פעם
ד''ר אודי לבל02/12/2011סיגל שלום. אין לי ממש כל יכולת לנחש מה הסיבה. המידע כאן חלקי והסיבות רבות. איני חושב שיש צורך לעסוק בכך כאן - המעשה הנכון הוא לקחת את הילד לרופא הילדים או לאורתופד ילדים ממש כאשר התקף כזה מופיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתקן הג'מפרשרונה29/11/2011
שלום ביתי בת 5 חודשים קניתי משילב מתקן שנקרא ג'מפר זה מתקן שתולים על המפתן של הדלת והתינוק מקפיץ את עצמו הוא עומד על קצות האצבעות וניתמך ככה שהוא לא עומד על הרגל ,זה אמור לחזק את את השרירים ברגליים
שאלתי היא האם יש הגבלת זמן שאפשר לשים את התינוק בזה ,ביתי מאוד אוהבת להיות שם ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתקן הג'מפר - תגובה
ד''ר מרק אידלמן29/11/2011אם אוהבת אז שתיהיה לבריאות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוסלימור28/11/2011
ד"ר שלום
בתי בת 6 בשנה האחרונה נתקפה 3 פעמים בצוואר תפוס לפחות שבוע סבל נוראי לא יכולה לזוז לא לשכב שמנו צווארון חיממנו את המקום משחות ונורופן.
מה ניתן לעשות? ולמה זה נגרם? זה נראה קצת לא נורמאלי ולרופא אין תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס - תגובה
ד''ר אודי לבל02/12/2011לימור שלום. אכן יש ילדים שנתקפים באופן חריג באירועים של כאבי צואר וקושי לסובב או להטות את הצואר. אני יכול להעלות מספר השערות לגבי הסיבה שדוקא לילד/ה מסוימ/ת יש נטיה לכך.
אני מציע להגיע למומחה לנושא (אורתופד ילדים או מומחה עמוד השידרה) בזמן אירוע כזה ולבחון מה קורה (הסיבות יכולות להיות קשורות לתחום האורתופדי או בכלל לא, כמו משהו בלוע, ברקמות הצואר ועוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הארכת גידים בגפיים התחתוניםגל27/11/2011
המליצו לנו ניתוח הארכת גידים בגפיים התחתונים האם זה בהכרח יאפשר הליכה מלאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הארכת גידים בגפיים התחתונים - תגובה
ד''ר אודי לבל02/12/2011גל שלום. האם שאלה זו היא המשך לדיון קודם? אם לא, אנא הסבירו באיזה הקשר הוצעה הארכת גידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם כפות רגלים פנימהשמואל25/11/2011
שלום
ילדה בת שנה וחצי כמעט הולכת עם כפות רגלים כלפי פנים (החלק של האצבעות) וכן ברגל אחת יש קימור קל כלפי חוץ. הילדה הולכת רגיל.
במפגש אצל אורתופד מומחה נאמר לנו שהבעיה לתינוקת (ממין נקבה) ידועה וחולפת כעבור זמן.
רציתי לשאול אם הבעיה הזו אכן מוכרת וחולפת כעבור זמן ואם לא מה ניתן לעשות?
תודה רבה
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עם כפות רגלים פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל26/11/2011שמואל שלום אני מציע לסמוך על המומחה איתו התייעצת. ובכל מקרה, אם סביב שנתיים וחצי (ואף קודם) הילדה תלך בצורה שלא נראית לך תקינה- אני מציע להתייעץ שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס, להתערב או לא?רינת24/11/2011
שלום לכם,
בני בן 9, ויש לו פלטפוס בולט בשתי הרגליים. כף הרגל שטוחה לגמרי, והקרסול נוטה מעט פנימה. לפני כשנה וחצי התיעצנו עם אורטופד ילדים שבדק אותו. אז נאמר לנו שאכן יש בעיה, אבל כיום לא מתערבים ואין צורך לעשות כלום, כל עוד הוא לא סובל מכאבים.
האמנם? הרי הפלטפוס משפיע לו על כל היציבה, האם לא יגרם לו נזק משני?
נ.ב אני אמא רופאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס, להתערב או לא? - תגובה
ד''ר אודי לבל24/11/2011רינת שלום. התחום אכן כולל הרבה מחלוקות. אני חושב שהעיקר הוא שאיננו יכולים להשפיע על מבנה כף הרגל על ידי מדרס או נעל ואנחנו שומרים את הטיפולים היותר משמעותיים (נעל שנבנית במיוחד, או ניתוח) לילדים שהמצב מכאיב להם. לגבי ההשפעה על היציבה - הלוואי שהיינו מבינים יותר. כרגע ההבנה היא די מעטה -אולי בעתיד, עם כניסת הרבה מחשוב לתחום מעבדות ההליכה - נוכל להבין יותר מה צריך להציע למטופלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רינת25/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי ירכיים גיל 10 חודשיםנירית23/11/2011
שלום,
הגענו מחו"ל ושם לא עושים אולטראסאונד בגיל שישה שבועות ורק היום גילה אורטופד שיש לבת שלנו בעייה במפרק השמאלי. סוג D. הוא אמר שהטיפול הוא בגבס. ולא יודע להגיד אם זה בר תיקון לחלוטין. המלצות לאיזה בית חולים לגשת? גבס זה הטיפול היחיד? כמה זמן זה לוקח בממוצע?
המון תודה על כל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי ירכיים גיל 10 חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן23/11/2011שלום ,
אחרי 6 חודשים טיפול נכון לבעייה שאת מתארת הוא אכן גבס ספיקה
עושים את זה בהרדמה כללית ,טיפול נמשך בד"כ 3 חודשים לפחות
אחרי הגבס יש מצבים שצריך גם קיבוע בלילות בסד שמחזיק פיסוק גפיים.
בקשר לבי"ח : בכל מקום איפו יש יחידה לאורטופדיה ילדים אשר לעשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה שהולכת כשכפות הרגליים נוטות פאלה23/11/2011
שלום רב!
ביתי בת שנה ושלושה חודשים, טופלה ברצועות פבליק מגיל חודש וחצי למשך חודשיים (בהמלצתך). מאז כל הבדיקות יצאו תקינות, נשארה בדיקה אחרונה בעוד 3 חודשים. לפני כחודש התחילה ללכת ולפני כשבועיים החלה נטייה של כפות הרגלים כלפי פנים - בייחוד רגל ימין. כשהיא "ממהרת" היא ממש הולכת על הצד החיצוני של כף הרגל ולפעמים הרגל מתעקמת לה והיא מועדת. כשהיא עומדת היא עומדת ישר על כל כף הרגל. שתי שאלות:
א. האם ישנו קשר בין התופעה לבין הבעיות בפרקי ירכיים (הבעיה הייתה בעיקר ברגל ימין)?
ב. האם זהו שלב שגרתי בהתפתחות ההליכה או שהנ"ל מצריך בדיקה? אם כן, באיזו דחיפות וע"י מי? (התור אליך כאמור בעוד 3 חודשים)
תודה מראש,
בברכה,
שמש אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה שהולכת כשכפות הרגליים נוטות פ - תגובה
ד''ר אודי לבל24/11/2011אלה שלום. אין לרוב קשר בין DDH לנטייה פנימה של הכפות. אבל בשל העובדה שהתינוקת טופלה ל- DDH אני מציע לקחת אותה לאורתופד ילדים להערכה (בתוך חודש-חודשיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אני אקבע תור.
אלה25/11/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)