מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרטיסאיריס12/01/2012
שלום
בני בן ארבע אובחן לאחרונה כסובל מתסמונת פרטיס.
הוא צולע על רגל שמאל מזה כחודשיים.
עשינו צילומים ובדיקות דם.
הרופא אורטופד אמר לנו שבינתיים לא צריך להתערב וכל שלושה חודשים לעשות צילומים.
השאלה שלי האם הצליעה תעבור או שהוא יצלע למשך השנים, ומה צריך לעשות עכשיו באמת להמתין או לערוך עוד בדיקות וטיפולים אם יש.
תודה מראש
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרת'ס
ד''ר אודי לבל16/01/2012איריס שלום, המחלה נקראת על שם כמה רופאים והיא הפרעה באספקת דם של ראש הירך. הפורום קצת מוגבל מכדי להרחיב על זה הרבה. כדאי לדון במצב עם הרופא המטפל והוא יסביר לכם מדוע בשלב זה מומלץ רק להשגיח. את חייבים לאסוף ידע על התופעה, רק כך אפשר להיות חלק מהמהלך הטיפולי הארוך שצפוי לכם. חפשו קצת באינטרנט באנגלית זה נקרא legg clave perthes disease
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית שינהאמא10/01/2012
יש לי בן בן ,שנה וחצי. מאיזה גיל עלי להתחיל לשים לו כרית שינה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית שינה - תגובה
ד''ר אודי לבל10/01/2012שלום, אין גיל שבו ילד צריך כרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף.
יפעת11/01/2012השאלה היא האם זה בריא לישון בלי כרית יותר מאשר עם? בעלי שם לו כרית ואני מורידה, מה עדיף שישן כבר מגיל הזה עם כרית, הילד הרי לא מראה שמעוניין או לא מעונין עם כרית.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף. - תגובה
ד''ר אודי לבל11/01/2012שוב שלום. פשוט אין לי מידע. אני חושש שדבר כזה לא נחקר. מידע שאני מכיר הוא על הקשר בין כרית רכה וחנק של תינוק שהושכב עליה, אבל זה ממש לא הנושא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת ירך אצל תינוקתיואב קופמן09/01/2012
הבת שלנו נולדה עם פריקה בשתי רגליים, לאחר טיפול של 6 שבועות ברצועות
הבעיה לא נפתרה ברגל שמאל והu.s שעשינו נתן תוצאות גג גרמי- גרוע
גבול גרמי-שטוח, גג סחוסי-לכוד והסוג לפי גרף הוא 4 כעת היא אמורה לעבור גבס ל3 חודשים האם זה יפתור את הבעיה ?
בתודה
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת ירך אצל תינוקת - תגובה
ד''ר אודי לבל10/01/2012יואב שלום. DDH בדרגה 4 הוא מצב קשה למדי - ללא ספק היא תזדקק לטיפול ארוך, גבס-ספייקה הוא אחת השיטות. איני יודע בת כמה היא - אבל אני מניח שהטיפול יצליח, כמו ברוב המקרים ומפרקי הירכיים יחלימו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס ספייקה בילדה בת 9 וחצימדי09/01/2012
שלום
בתי גובסה בגבס ספייקה בעקבות שבר בירך ימין למשך חודש וחצי עם מוט בין הרגליים. שאלתי היא כאשר מורידים את הגבס האם כדי שתוכל לתרגל את ההליכה יש להביא לבי"ח הליכון עם גלגלים או בלי גלגלים וכמה זמן כדאי ללכת עם ההליכון. אחרי ההליכון היא צריכה קביים. בזמן הזה היא מתניידת עם כסא גלגלים עד להורדת הגבס המזעזע הזה. אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס ספייקה בילדה בת 9 וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל10/01/2012מדי שלום. לאחר הסרת הספייקה חוזרים בהדרגה להליכה. באיזו שיטה ? תלוי מאוד במצב השבר, תקופת הקיבוע, ומצב הילדה. אני מציע לדון בכך עם האורתופד שלכם, אין פה כללים נוקשים. כדאי בהחלט להגיע עם כיסא גלגלים והליכון ליום הסרת הספייקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וכפות רגלייםגיל09/01/2012
ביתנו בת 4 עוד מעט מתלוננת מידי פעם על כאבי ברכיים ו/או כפות רגליים. בד"כ בשעות הערב, לילה. אין הגבלות תנועה או המנעות מפעילות כלשהיא. האם יש צורך בבדיקות כלשהן או שזה טבעי (נעליים לא מתאימות , מאמץ וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים וכפות רגליים - תגובה
ד''ר אודי לבל10/01/2012גיל לשום, בשאלות נפוצות יש הסבר מפורט על "כאבי גדילה" אם התיאור שם לא מתאים למה שיש לה, קחו אותה להיבדק. גם אם כן מתאים - הפעילו הגיון בריא ואם זה לא חולף - להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטהמיכל09/01/2012
שלום רב
1. מהו אופן השינה לילד בן שנתיים ?
2. האםתקין מבחינה התפתחותית שיירדם על הספה בסלון עם כרית - מבוגר למראשותיו ולאחר שעתיים יועבר למיטת נוער שאיננה אורתופדית ?
3. האם שני הדברים הנ"ל מזיקים לו ?
4. האם יש דרכים טובות יותר לטובת גדילתו ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה - תגובה
ד''ר אודי לבל10/01/2012יעל - לפני הכל - מה שתיארת לא מזיק בכלל. לעניין מיטות מזרנים וכו' - ראי שאלות נפוצות. אין לי מידע על כל נזק או תועלת שמזרן או מיטה יגרמו לבנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כף הרגל אצל בת 4.5 חודשיםרינת08/01/2012
שלום רב,
בתי בת 4.5 חודשים ובשתי כפות הרגליים ישנן אצבעות שעולות אחת על השניה.
האם הדבר דורש טיפול? אם כן באיזה גיל?
האם יתכן והדבר יגרום לה לבעיות בהליכה בהמשך?
אודה לתשובתכם
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות כף הרגל אצל בת 4.5 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל10/01/2012רינת שלום, המצב המתואר מאוד שכיח ולרוב לא מפריע כלל לילדים - עם הצמיחה כל בוהן תופסת את מקומה - אם זה מפריע לביתך - הראו את המצב לרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה החוצה של כף הרגל בזמן הליכהאורי07/01/2012
שלום רב,
בני בן שנה וארבעה חודשים, מתפתח תקין וכבר הולך עצמאית כחודש. מאז שהתחלנו לנעול לו נעליים (כ 10 ימים) שמתי לב שכף רגל שמאל נוטה מעט החוצה כשהוא דורך עליה בזמן ההליכה. בהליכה יחפה זה מורגש פחות, ובזמן מנוחה זה לא מורגש (לעין בלתי מקצועית). כשבוחנים את הנעליים ממש ניתן לראות שבנעל ימין נוצר קפל המתאים לכיוון ההליכה בניגוד לנעל שמאל שם הכפל הוא בקו נטוי (מקווה שהדוגמא עוזרת להמחיש ולא להפך...).
האם כדאי לבדוק את העניין כבר בשלב זה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה החוצה של כף הרגל בזמן הליכה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן08/01/2012כנירא שלילד סיבוב חיצוני של השוק/שוקיים
אין צורך בטיפול מיוחד
אך הייתי גם בודק את בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
אורי08/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליס? היפותוניה?יעל05/01/2012
הבן שלי (בן חודש וחצי, גיל מתוקן: שבוע) מטה את הראש רק לצד שמאל כשהוא שוכב על הבטן, בעוד שעל הגב הוא מטה את הראש לשני הצדדים, בלי העדפה.
האם זה מהווה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס? היפותוניה? - תגובה
ד''ר אודי לבל05/01/2012יעל שלום, התייעצי בטיפת חלב או עם רופא הילדים - לפי התיאור הזה - המצב נראה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שהורס נעלייםmaya10004/01/2012
שלום רב,
בני בן 7 הורס נעליים סדרתי - הוא שוחק אותן בחלק הקידמי באופן שקורע אותן לחלוטין לאחר זמן קצר מאוד (מראש השנה זה כבר הזוג השלישי! חלקם יקרים...), שאר הנעל נשארת שלמה וחדשה.
האם ייתכן שמדובר בבעיה מיבנית/ בהליכה לא נכונה?
מה ניתן לעשות מלבד לפתוח חנות נעליים של המשפחה? :-)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שהורס נעליים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/01/2012כן יתכן שיש בעייה מבנית בכף רגל .חייבים לראות כפות רגליים וסיבוב גפיים תחתונות
כדאי לך לפנות ליעוץ אורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
maya10005/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בפרק כף היד + נפיחותדיקלה03/01/2012
שלום,
אני בת 29 וסובלת כמעט חודש מכאבים בפרק כף היד העליון. הדבר מתבטא בכאבים כשאני מרימה חפצים (ולו הקלים ביותר) ובמצב שהיד נשארת מס' דקות באותה תנוחה. בנוסף, מאז החלו הכאבים התפתחה נפחות בצורה של "ג'ולה" ממש באמצע פרק כף היד. עקב כך, אני מתקשה להקליד במחשב בזמן עבודה (אני מזכירה משפטית).
אני מקפידה לשים תחבושת אלסטית, אך זה לא עוזר לי בכלל.
התור לאורטופד נקבע רק לעוד שבועיים והמצב ממש מציק לי.
מה מקור הכאב והנפיחות?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בפרק כף היד + נפיחות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/01/2012שלום
כאן פורום של אורטופדיה ילדים
תפני בבקשה את שאלתך לפורום המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים הנכבדיםליאור 5502/01/2012
ערב טוב לכולם
יש לי כאבים בכתף קרוב לשבועיים ביום ה האחרון ביקרתי אצל ראומטולוג והוא הזריק לי זריקה של סטרואיד ולידוקאין לכתף ובנוסף נתן נקסין ל7 ימים ...וכן ביצעתי סונר כפי שהיתבקשתי
בסונר ניראת דלקת עם נוזל בגיד יש לציין שהכאבים חזקים עם מגבלה ביד ימין ...
הטיפול שקיבלתי לא עוזר לי בכללל
מה ניתן לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתף
ד''ר אודי לבל02/01/2012ליאור שלום. אני חושש שזה לא בדיוק נושא לפורום הזה. ובכל זאת - אני מציע לחזור לרופא שלך ולהמשיך לקבל טיפול - אני בטוח שקיימות עוד מספר אפשרויות להיטיב את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלליאורה02/01/2012
שלום,
ביתי בת ה-3 מתלוננת לפעמים על כאבים בכף רגל - תדירות התלונות היא אחת לשבוע בערך.
היא התחילה ללכת בגיל שנה ו- 7 חודשים, הולכת בצורה תקינה, על פניו מראה כף הרגל תקין, ללא עקימות או עיוות כלשהו.
האם קיים הכרח לעשות צילום לכף הרגל - אני ובעלי חוששים מקרינה ממכשיר הצילום , בגיל כה צעיר.
מה דעתכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל02/01/2012ליאורה שלום. כאב ובדיקת רופא אין פירושם בהכרח הדמיה רנטגנית. בעיקר אם ההורה שיבוא עם הילדה לבדיקה יבהיר לרופא שאינו דורש את זה...
קיראו בשאלות נפוצות את הדיון על כאבי גדילה -אולי זה מה שיש לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת ראש וגוףיעל30/12/2011
שלום, יש לי בן בגיל 3.5 חודשים.הוא עדיין לא ממש מחזיק את עצמו ועדיין לא מרים את הראש בנחת אלא רק לטווח זמן קצר מאוד למשל דקה ואז מוריד.היום אבא שלי החזיק אותו ושכח לתמוך לא בראש ונוצר מצב שהוא ממש התעקם לאחור בצורה די רצינית, אבא שלי תמך בו רק באזור הישבן.הוא נבהל ובכה אבל אחר כך היה בסדר ואני מאוד לחוצה אעפ"י שנראה בסדר שאולי משהו בכל זאת קרה.
האם יש באמת סיבה לדאגה?האם עלי לבדוק בצורה כלשהי נושא זה?אודה לתשובתך הדחופה מאוד לחוצה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזקת ראש וגוף - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/12/2011יעל שלום,
אם ילד מזיז גפיים לא נגרם שום נזק אל תדאגי
אכן מומלץ בשלב זה(עד שילדים לא מחזיקים צוואר) לתמוך בצוואר,עוד מעט ילד שלך יחזיק צוואר גם בעצמו,סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסולעדית29/12/2011
שלום,
בני בן 15 נפל ושבר קרסול.
הרופא הפנה אותנו לעשות צילום סי טי.
התוצאות שקיבלנו מאוד מטרידות אותי. אשמח לדעתך מקצועית.
האם גבס זה הטיפול המתאים למצב הזה? כמה זמן בערך הוא יצטרך להיות בגבס? האם מותר לו לדרוך על הרגל או לא?
התוצאות של סי טי :
הפטישון הלטרלי והפטישון המדיאלי נצפו ללא סטיות
שבר אנכי מודגם באספקט המדיאלי של הטלוס.
השבר מערב את המפרק הטאלו-קנקנאלי.
קיים שבר אנכי גם בסוסטנטקולום-טאלי של הקלקנאוס מימין.
בנוסף, קיים שבר בעצם הנביקולרית באספקט העליון עם ניתוק של פרגמנטים גרמיים קטנטנים חופשיים
קו שבר עדין נצפה גם בעצם הקובואידית, מערב את האספקט העליון של העצם עם ניתוק של פרגמנטים גרמיים למדור הלטרלי של העצם
תודה רבה מראש,
עדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול - תגובה
ד''ר אודי לבל29/12/2011עדית שלום. בבחינת בדיקות CT אני נוטה לא להסתמך על הפענוח אלא לצפות לבד. אני מניח שכך נוהגים רוב האורתופדים. זאת מכיוון שבניגוד ל- MRI, בדיקה זו היא למעשה רנטגן בתלת מימד. הממצאים המתוארים חייבים להיבחן ישירות על ידי מי שמבין במשמעות של כל שבר: כמה הוא גדול, כמה התזוזה משמעותית, איזה חלק מהמפרק נפגע, האם יש לנו יכולת לתקן מה שנשבר. פנו בהקדם לרופא המטפל שלכם בכדי לדון בצורך לעשות משהו עם הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)