פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כרית לתינוק
    דנה
    04/04/2012

שלום,
    יש לי תינוק בן שנה. אני מעוניינת לרכוש לו כרית דקה וברצוני לדעת:
    1.האם יכול להיות נזק אורטופדי או שאין השפעה?
    2. האם לקנות כרית אורטופדית מיוחדת (אם בכלל יש כזו )או שמספיקה סתם כרית פשוטה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כרית לתינוק

הוספת תגובה

• כרית לתינוק - תגובה

ד''ר אודי לבל
    05/04/2012

דנה שלום, אין מחקר לגבי השפעת כרית על השלד אצל תינוקות (שאני מכיר), יש מידע על "מוות-עריסה" בעקבות שימוש בכרית רכה מאוד - אז הקפידי שהראש לא טובע בכרית עד כדי חסימת האף-פה. מעבר לכך כדאי לשאול את רופא הילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב לא מוסברים אצל ילד בן שלוש
    גלעד
    01/04/2012

שלום וסליחה על אריכות הדברים
    בני בן שלוש וחצי מתלונן מזה מספר חודשים על כאבי גב, כל כמה ימים הוא מתלונן על כאבי גב, אנחנו בתגובה מלטפים אותו ובזה מסתיימת התלונה לעוד כמה ימים ללא שום תלונה שבהם הוא משחק ומשתולל ללא שום מגבלה וללא שום תלונה על כאב.
    לפני כשבוע וחצי היתה החמרה בתלונות כולל התעוררות בלילה ותלונה על כאב גב לאחר הפסקה של יום ללא תלונות שוב תלונות תכופות על כאבי גב
    הדרך משם למיון היתה קצרה, בדיקות שתן ודם מקיפות: (ספירת דם, תפקודי כליה וכבד, שקיעת דם, סמני דלקת ובמיוחד של מחלות ראומטיות וכו' ) הכל יצא תקין צילומי חזה ועמוד שדרה יצאו תקינים, מיפוי עצמות שצולם פעמים יצא תקין לחלוטין . הילד נבדק ע"י ראומטולוג ועבר בדיקה נוירולוגית וגם הם לא מצאו דבר. כששאלו אותו איפה כואב לך הגב הוא סימן באופן כללי על החוליות התחתונות של עמוד השדרה אך לא נמצא שם שום רגישות חום או אדמימות, אדגיש שוב שבכל הימים ששהינו בבית חולים ובכלל אף פעם הוא לא הראה שום מוגבלות בתנועה ולא היתה לו שום בעיה להשתולל ולקפוץ בחדר המשחקים של בית החולים , הוא אוכל יפה נראה חייוני אך מדי פעם כשצריך ללכת מבקש שנרים אותו כי כואב לו הגב. לאור כל התוצאות התקינות שוחררנו הביתה וגם התלונות נעלמו.
    אולם לאחר שלושה ימים הופיעה לפתע פריחה כמעט בכל גופו ונפיחות בפנים, רופא המשפחה אמר שכנראה זאת אלרגיה ואם זה לא עובר תוך יומיים ניגש למיון, כעבור שעות הפריחה נעלמה לחלוטין ולמחרת שוב החלו תלונות מדי פעם על כאבי גב...
    אנחנו כבר לא ידעים מה לחשוב מצד אחד הילד נראה בריא וחייוני משתולל ומשחק ללא כל בעיה וכל הבדיקות שעשה תקינות לחלוטין, אך עדיין מתלונן מדי פעם שנרים אותו כי כואב לו הגב האם יש אפשרות שמדובר בכאבי גדילה או שייתכן שמדובר במניפולציה רגשית שהילד יוזם כדי לקבל יחס מועדף (נולד לו אח קטן לפני מספר חודשים)
    שוב סליחה על האריכות בדברים
    ותודה מאיתנו ההורים המוטרדים

הוספת תגובה

• כאב גב לא מוסברים אצל ילד בן שלוש - תגובה

ד''ר אודי לבל
    05/04/2012

גלעד שלום. אני מתנצל על העיכוב בתגובה. אתה מספר משהו מאוד מורכב, מעבר ליכולת לשלי להוסיף משהו מעבר למה שכבר בוצע ונחקר. אני חושש שהעניין הוא קצת מעבר למה שפורום באינטרנט יכול להוסיף. היצמדו לרופא שיש לכם בו אמון ויש עימו קשר טוב, ולכו איתו במהלך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב אצל ילד בן 3.5

מריאנה
    10/09/2012

אנחנו בדיוק(!!!!) באותו סיפור. עם ילד באותו גיל, אותן התלונות ואותו תאור מצב. מילה במילה, רק שאנחנו עוד לא נבדקנו ביסודיות שכזאת (רופא משפחה אמר שנראה לא שהכל תקין, אבל אם ממש בא לנו, אנחנו יכולים לגשת לאורטופד) ובתור טיפול ממשיכים ללטף לו את הגב. אחכה כאן איתך לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותו סיפור...למישהו יש עדכון?

לירן
    08/08/2014

חלפה שנה מאז העדכון האחרון, אני מניחה שחלה איזשהו התקדמות באבחון או שנפסקו התלונות.
    הבן שלי בן שנתיים ושלושה חודשים , סיפור דומה ...
    מישהו יכול לעדכן ???
    תודה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב לא מוסברים אצל ילדים

ד''ר אודי לבל
    09/08/2014

שלום לכולם. אכן כאבי ״גב״ אצל ילדים לפני גיל ההתבגרות הם עניין מורכב ומסתורי. אני חושש שבמקרים רבים המקור אינו בגב (שרירים, חוליות וחוט השידרה) אלא רקמות שכנות, וכאלה יש הרבה. הגב הוא איזור עם ״מיקום תחושתי״ נמוך ולכן הרבה כאבים מיוחסים לגב אך המקור אינו שם. אני מבין שהילדים עברו בירור בסיסי סביר (בדיקה גופנית, הדמיה ברנטגן, us של הבטן) אני מוסיף לרוב גם בדיקת שתן ומוודא שאין עצירות כרונית. מעבר לכך אני מציע להמשיך מעקב אצל רופא/את הילדים. להם יש מבט כללי יותר מאשר לנו האורתופדים. צריך להמשיך להיות עירניים, אבל גם להמשיך בשיגרת החיים. גם במאה ה 21 אין לנו הסבר לכל תופעה. את חלקן הזמן יגלה לנו וחלקן יחלפו בלי שנדע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם עם ילד בן שנתיים סיפור דומה ממש!

יעל
    19/01/2015

הילד מתלונן כל הזמן שכואב הגב ותופס את הגב התחתון כבר 4 חודשים , אשמח לדעת מאחד ההורים האם המשכתם בברור ומה עלה בברור תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גבב אצל ילדים

ד''ר אודי לבל
    19/01/2015

שלום להורים הרבים. ראו למעלה ב"שאלות נפוצות" את ההתייחסות שלי לנושא.
    זה עניין מורכב ומאוד רגיש. כל אחד מכם צריך לפעול בזהירות עם רופא/ה מסור/ה שינוע איתו/ה במסלול הבירור. מצד אחד צריך להיות קפדני, כדי לא לפספס בעיה מסוכנת, ומצד שני לא לחשוף את הילד/ה לתהליך בירור שגם הוא יכול להיות מסוכן (למשל קרינה, הרדמה, בדיקות פולשניות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב בגיל שנתיים

עטרה
    10/03/2015

בבקשה שמישהו ירגיע אותי ...
    אני חרדה מאוד ולא יכולה לעצום עין... אם מישהי כבר בדקה מה יכולה להיות הסיבה לכאבי גב בגיל כזה.
    הילד שלי בן שנתיים ולאחרונה מתלונן על כאבי גב...
    לא בהיסטריה ולא בבכי... אבל הוא מציין זו כבר כמה פעמים ונוגע בגב האמצעי...
    מחר אצטרך לעשות לו בדיקת שתן(לפי מה שביקשה הרופאה) אבל אם מישהי תוכל להרגיע אותי אודה לה מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב אצל קטנטנים

לירן
    10/03/2015

הי עטרה
    ממש מבינה לליבך.
    אצלינו הסיפור חלף כלא היה....עשינו בירור דיי מקיף ולא עלה דבר, משיחות עם הורים שחוו מצב דומה נאמר לי כי בסופו של דבר זה היה בעיית מעיים כזו או אחרת.

כנראה שגם אצליינו.
    מקקוה שגם אצלכם ייגמר כך הסיפור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית
    סמדר
    30/03/2012

האם בריא לילדים לישון עם כרית ? בגיל שנתיים +
    ואם כן, איזו כרית ? עבה / גדולה / קטנה / רכה
    מה מומלץ ?

לקביעת תור
    סגירה
    כרית

הוספת תגובה

• כרית - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    31/03/2012

שלום
    האמת , אני לא יודע
    מפני שלא שמעתי שום דבר על הנושא - כנירא שאפשר להשתמש בכרית גם לילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tarsal coalition
    א
    29/03/2012

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי הבת שלי, בת 12 עם פלטפוס קשה, מלווה בכאבים בעיקר בשנה ההאחרונה. לטענת הרופא מדובר ככל הנראה בטרזל קואלישן מולד.ולגוס מוגבר ברגל שמאל בהשוואה לימין.חוסר תנועתיות במפרק סובלטארי ברגל שמאל.
    כרגע הרופא ביקש לבצע צילום רנטגן וCTעל מנת לאשר את אבחנתו. השאלה שלי האם אפשר להמנע בCT בשלב הזה? ומדוע צריך צילום רגיל כאשר יבוצע CT גם?
    לפי המאמרים שקראתי מלבד טיפול ניתוחי(שאנחנו לא נעשה בשלב הזה), תרגילים מיוחדים ומנוחה לרגליים הם הפטרון היחיד הרי שמדובר ככל הנראה באיחוי של עצמות.. לכן רציתי לדעת האם ניתן להסתפק בצילום בלבד+אולטראסאונד ולהמשיך במעקב?
    תודה רבה מראש על התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    tarsal coalition

הוספת תגובה

• קאוליציה (איחוי) טרזלי

ד''ר אודי לבל
    29/03/2012

שלום. איחוי של העצמות הטרזליות (העצמות הקטנות של מרכז כף הרגל) נקרא אצלנו קואליציה. האבחנה מתבססת על צילום וגם CT - קשה מאוד להבין את העניין עם אחד מהם בלבד. אמנם זו קרינה אבל היא בחלק מאוד לא בעייתי של הגוף.
    אחרי שמבינים את אופי האיחוי (גרמי או סחוסי-פיברוטי) מתחילים בטיפול להקלת כאב - למשל מניעת דריכה או גבס הליכה לזמן מסוים, ולרוב מקבלים הקלה מצוינת בכאב. בהמשך נוהגים לפי מהלך התופעה - אם הכאב חוזר - יש לשקול שוב אותו הטיפול או טיפול ניתוחי. אני מציע לא להחליט בשלב זה איך תנהגו - סיימו את הבירור ואז תדונו עם הרופא שלכם בכל האפשרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר לתינוק - המשך
    לוסי
    28/03/2012

תודה על ההרגעה...

אורטופד אמר לנו כי מאחר והשבר נמצא במקום מעל הברך (הירך) במידה והילד ינסה לעמוד עם הגבס יש סיכוי לשבר נוסף ובעקבות זאת לניתוח.
    כרגע אנחנו לא מאפשרים לו שום תנועתיות והוא נמצא על הידיים. ברגע שמורידים אותו לרצפה , זה מדהים איך הוא ישר זוחל ומסתגל למצב החדש...
    מה האחוזים לניתוחים...

ו...אותו אורטופד ציין כי ישנם מקרים שלאחר שמורידים את הגבס, ישנה האצה של גדילה ברגל שהייתה מגובסת ואז נוצרת חוסר סימטריה בין 2 הרגליים.
    האם אתם יכולים להפנות אותי למחקרים ומאמרים בנושא זה. מה ניתן לעשות במצבים כאלו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר לתינוק - המשך

הוספת תגובה

• שבר לתינוק - המשך - תגובה

ד''ר אודי לבל
    28/03/2012

לוסי שוב שלום. דר' אידלמן ואנוכי ענינו ממש ביחד ואת רואה כמה אצל שנינו התגובה הרבה פחות מלחיצה מאשר מה שאת מספרת. כל מה שכתבת נכון ועדיין הסיכויים לחיבור ללא כל סיבוך מאוד גדולים. - לגבי מחקרים - חפשי ברשת fracture femur infant

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר לתינוק בן 10 חודשים
    לוסי
    27/03/2012

בני בן 10 חודשים, נפל מגובה של חצי מטר בגינת שעשועים.
    נחבל ברגל ימין הפנו אותנו למוקד ולצילום. עפ"י הצילומים ישנו שבר מעל הברך, גיבסו את כל הרגל ואמרו כי זה למשך כחודש ימים.
    - הילד התחיל ללכת סביב חפצים - האם השבר ישפיע , יפגע או יעכב הליכה לאחר הורדת הגבס.

- האם יש מצב של התפתחות א-סימטרית בין שתי הרגליים בעקבות הגבס.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר לתינוק בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• שבר לתינוק בן 10 חודשים - תגובה

ד''ר אודי לבל
    27/03/2012

לוסי שלום, שבר של עצם הירך מחלים בגיל זה מהר וטוב. יהיה עיכוב קצר ביכולת ההליכה ובמהירות התינוק ישיג את מה שכבר ידע לעשות. לא תספיקו לדאוג הרבה והכל יחזור למצב הרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר לתינוק בן 10 חודשים - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    27/03/2012

שלום
    כנירא שלבנך יש שבר בירך
    בד״כ בגיל הזה שבועיים שלוש זה מספיק זמן כדי ששבר יתחבר
    פרוגנוזה טובה מאוד, כנירא שהכל יסתדר
    תסירי דאגות מלבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בכף היד
    בת 28
    24/03/2012

בוקר טוב ,
    לפני כחודש נפלתי על היד . בזמנו הלכתי למיון ושם שמו גבס למרות שאין שבר ( היה חשד לשבר) , כף היד היה נפוח מאוד פי 1.5 מהיד השנה והיה קשה לזיז את האצבעות . כשהלכתי אחרי שבוע למרפאה הוציאו את הגבס ושמו שד מגבס יותר קל עם חבישה אלסטית . ובקשו ממני לעשות CT לכף היד . עשיתי את הצילומים המבוקשים והלכתי פעם נוספת (אחרי שבועיים וחצי) ... במכתב היה כתוב כך :
    הגיעה היום ללא גבס ( אני שהורדתי אותו-היה ממש מפריע לי) .
    קלינית רגישות דיפוזית שאינה עקבית . ווטסון תקין .
    צילומים + CT - אלש ודאי בסקפואיד .
    הפעלה עצמית ושימוש ביד .
    ביקורת 2-3 שבועות ע"י כירורג יד .

בנתיים היד בסדר , נפיחות קלה וכמעט אין כאבים ( רק אם עובדת ביד כמה דקות אז תנפח וצבעה יהיה כחול-שחור .
    למה הרופא ביקש כירורוג לכף היד ולא אורטופד כללי ? והאם נראה לך מהסיפור שהיד עכשיו התרפאה והיא בסדר ? ולמה הכוונה "אלש ודאי בסקפואיד" והאם שאין דבר ?
    תודה ושבת שלום ,
    בת 16

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בכף היד

הוספת תגובה

• חבלה בכף היד - תגובה

ד''ר אודי לבל
    24/03/2012

שלום. שבר או בעיה אחרת בעצם הקטנה שנקראת סקפואיד זה דבר רציני. לכן בד"כ אנחנו משתדלים להעביר את הטיפול לאורתופדים שמתמחים בבעיות כף יד (כמו שאני מתמחה בבעיות של ילדים). אני מציע לפנות באמת למומחה כף יד ולשקול איתו את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבס ספייקה עם קרש
    רותי
    21/03/2012

אובחן אצל בתי DDH בגיל 4 חודשים דיספלזיה אצטבולרית ניכרת משמאל,פריקת ראש הירך זווית אלפא 45 מעלות.
    דיספלזיה קלה יותר מימין זווית אלפא של 56 .
    צ' האגן אינדקס משמאל 42 מעלות משמאל 35 מימין.
    היא טופלה במשך 5 שבועות בגבס ספייקה וכעת בגיל חצי שנה (מכיוון שראש ירך שטוח) עברה לגבס לא כולל האגן עם קרש באמצע )
    השאלה האם זה בסדר להשכיב אותה על הבטן
    מה הסיכוי החלמה עם גבס זה? אין טיפול אחר שיכול לעזור?
    הרופא אמר שהשלב הבא במידה ויהיה שיפור יהיה עם רצועות
    ואם לא יהיה שיפור אז נצטרך ניתוח - לא מצאתי כלכך חומר באינטרנט לגבי ניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    גבס ספייקה עם קרש

הוספת תגובה

• גבס ספייקה עם קרש - תגובה

ד''ר אודי לבל
    22/03/2012

רותי שלום. קחי את דברי בזהירות, אני לא מכיר את המקרה וממש לא אוהב להחליף את הרופא המטפל ולתת הוראות במקומו. DDH בדרגה שמחייבת טיפול בספייקה או מערכת פיסוק אחרת, זה מצב מתקדם (קשה). בשלב הזה אנחנו נאבקים להשאיר את ראש עצם הירך בתוך המפרק ואם נצליח - המפרק יתפתח היטב. אם ניכשל - נזדקק לניתוח להכנסת ראש הירך לתוך המכתש. לשמחתי אני רואה שהתינוקת רק בת חצי שנה - ובגיל זה סיכויי ההצלחה גדולים. את שואלת על טיפול אחר - זה משתנה במידה מעטה בין מרכזים שונים אבל בכל מקרה הטיפול יכלול מצב קבוע של פיסוק במכשיר כזה או אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רותי
    22/03/2012

מבחינת סיכוי החלמה איך בגיל חצי שנה המפרק יכול להשתנות מלהיות שטוח?

מבחינת אחוזי הצלחה במקרים מתקדמים כמו של ביתי גבס הוא הכי יעיל?

הגבס בוא גם נורא כבד אנחנו מאיזור הדרום האם יש במרכז גבס קל יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר אודי לבל
    23/03/2012

רותי שוב שלום. איני יכול לתת אחוזי הצלחה, אבל להגיד שהטיפול מאוד מוצלח. מעטים מקרים שהמפרק לא "מבשיל" למבנה התקין. איך זה קורה? המכתש הוא עצם מתפתחת ובנוכחות כדור בתוכה היא נבנית באופן קעור ועמוק. מבחינת סוג הגבס - אני עובד רק עם גבס מינרלי (לא עם חומר פלסטי) לא נוח לי עם חומר אחר, לדעתי הפלסטי גם לא נוח לתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה בתחתית עמוד השדרה
    מיכל
    20/03/2012

שלום, היום הבחנתי כי לביתי בת השנתיים מין בליטה כזאת בסוף עמוד השדרה. במה מדובר? האם זה מבנה או שיש סיבה לדאגה. כמובן שהילדה לא מתלוננת כלל כל כאב בגב, רגליים או קושי כלשהוא. במה יכול להיות מדובר?

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה בתחתית עמוד השדרה

הוספת תגובה

• בליטה בתחתית עמוד השדרה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    22/03/2012

מיכל שלום. אין לי אפשרות לדעת מה העניין מתיאור כזה. (רוב ההורים מבחינים בבליטה בין העכוזים שהיא קצה "עצם הזנב" ) זה לא נשמע משהו מדאיג, אני מציע להראות לרופא/ת הילדים, לפי ההתרשמות תחליטו אם לגשת לאורתופד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל מסובבת
    תמר
    19/03/2012

שלום
    בני בן שנה ושלושה חודשים הולך מגיל 9 חודשים. קיים אצלו ברגל שמאל סבוב פנימי גדול של כף הרגל בזמן הליכה או ריצה. האם יש צורך בפגישה עם אורטופד?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל מסובבת

הוספת תגובה

• כף רגל מסובבת - תגובה

ד''ר אודי לבל
    22/03/2012

תמר שלום. אני מציע להבדק אצל אורתופד בכדי לברר מה מקור הפיתול הפנימי, ברוב הגדול של המקרים אין צורך בטיפול. יש מעטים שכן דורשים התייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי צעד ראשון
    אמא של גייל
    19/03/2012

היי,

הבת שלי בת שנה ו-9 חודשים התחילה ללכת לפני כחצי שנה, רכשנו נעלי צעד ראשון.

החודש קיבלנו זוג נוסף במתנה של אותה חברה "פפאיה". ושמתי לב שיש הבדל בין הנעליים, לאלו שאני רכשתי הרפידה הפנימית שטוחה לחלוטין. אך באלו שקיבלתי הסוליה לא שטוחה יש גבעה קטנה באיזור קשת כף הרגל (פלטפוס) רשום עליהן שהן אורטופדיות. בנוסף שמתי לב שבנעל השמאלית הגבעה גדולה יותר במעט. כמובן שהיא לא נועלת אותם לבינתיים. מבחינת מידה שתיהן מתאימות לה והיא מתהלכת בשניהם יפה.

מה דעתך? האם נעלי צעד ראשון אמורים להיות בעלי רפידה פנימית שטוחה לחלוטין?

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי צעד ראשון

הוספת תגובה

• נעלי צעד ראשון - תגובה

ד''ר אודי לבל
    22/03/2012

אמא שלום. ראי "בשאלות נפוצות" ( - בכותרת) דיון על נעליים. לעצם העניין איני מוצא נזק בנעל כזו או אחרת אבל גם לא תועלת גדולה. היכולת של נעל לפגוע בכף הרגל מאוד קטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH שלא אובחן באולטרסאונד
    בחורה
    18/03/2012

שלום רב!לילד שלנו בן 5 חודשים אובחן DDH על ידי רופא אורטופד.יש לציין שעשינו אולטרסאונד של פרקי ירכיים שיצא תקין.האם קיים דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    DDH שלא אובחן באולטרסאונד

הוספת תגובה

• DDH שלא אובחן באולטרסאונד - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    19/03/2012

צריך לראות אם אלוראסאונד אכן היה תקין
    אם היה תקין - זה מוזר, ואם לא ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH שלא אובחן באולטרסאונד - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    19/03/2012

צריך לראות אם אלוראסאונד אכן היה תקין
    אם היה תקין - זה מוזר, ואם לא ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים קבועים בגב עליון של ילד בן 8
    ליאור
    18/03/2012

שלום,
    בני בן השמונה התחיל ב3 החודשים האחרונים לעשות קליקים בגב העליון ע"י הזזת הכתף והצוואר
    נראה שהוא התמכר לעניין והוא לא מפסיק לעשות זאת
    נוצר כבר מצב שכל תנועה של הזרוע והכתף מייצרת קליקים
    [1] האם זה יכול לעשות נזק?
    [2] כיצד ניתן להפסיק זאת ?

הוספת תגובה

• קליקים קבועים בגב עליון של ילד בן 8 - תגובה

ד''ר אודי לבל
    18/03/2012

ליאור שלום. לקראת גיל ההתבגרות ובמהלכו יש להרבה ילדים נטייה לכל מיני תנועות מוזרות שמפיקות קליקים וקנאקים - הכי מוכרת היא תנועת "פריקה" באצבעות בידיים. אין מה להתעסק עם זה. הילד יפסיק כשיתבגר... אפשר לנסות להציע לו להימנע מזה, אבל איני מכיר נזק ספציפי שזה גורם. להערכתי התעלמות היא התגובה הכי נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסלוקציה של מפרק ירך
    יעל
    18/03/2012

בוקר טוב ושבוע מצויין!!
    כשביתי הייתה בת 6 שבועות אבחנו אצלה בא.ס. פריקה של מפרק שמאל בדרגה 4. התאמנו לה רצועות פבליק אשר אנחנו משאירים עליה למשך 24 שעות מלבד 10 דק' פעם בשבוע למקלחת מהירה.
    לאחר 6 שבועות עם הרצועות ערכנו א.ס. נוסף אשר הראה כי המפרק עדיין לא במקום אך דרגה הפריקה ירדה מדרגה 4 לדרגה 2B.
    הוזמנו לא.ס. נוסף כעבור 6 שבועות.
    ועכשיו לשאלה: לאור השיפור האם אפשר לקוות כי המצב ייפתר ללא צורך בניתוח וגבס?
    האם אפשר להגיד כי מדובר בשיפור טוב, או שאפשר היה לצפות לשיפור גדול יותר?

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דיסלוקציה של מפרק ירך

הוספת תגובה

• דיסלוקציה של מפרק ירך - תגובה

ד''ר אודי לבל
    18/03/2012

יעל שלום. התגובה מצוינת ובהחלט צריך לקוות להחלמה מלאה ללא ניתוח. רק עם הריתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים ראשונות אחרי 3 חוד' הליכה
    אפרת
    13/03/2012

שלום

בתי בת שנה ושמונה חודשים והולכת כבר שלושה חודשים.
    במהלך התקופה הזאת היא סרבה למדוד נעליים ולכן לא קנינו לה נעליים והיא הלכה רק עם גרביים.
    השבוע הפסיקה לסרב ולכן ברצוננו לקנות לה נעליים.
    שאלתי היא האם גם אחרי שלושה חודשי הליכה צריך לקנות נעלי צעד ראשון או שאפשר להסתפק בנעליים רגילות או בנעלי צעד שני.

בתודה מראש

אפרת

הוספת תגובה

• נעליים ראשונות אחרי 3 חוד' הליכה - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    13/03/2012

לא משנה מה תקני - העיקר שסוליית הנעליים תהיה גמישה (אם תוכלי לכופף עם 2אצבעות) וחלק קדמי של נעליים רחב מספיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה