מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחס משפיל מאנשים לא מוכריםניצה27/07/2011
שלום,
קודם כל אני שמחה שיש פורום כזה שעוזר לאנשים, תצליחו.
יש לי בעיה , אני חושבת שזה לא אצלי, פשוט בזמן האחרון אולי בשנה האחרונה, הייתי מעורבת בהרבה הטרדות מצד אנשים זרים שפגשתי עם זה ברחוב או מישהו שהזמנתי במטרה לתקן משהו שהתקלקל בבית.
למשל:
היום התקשרתי לאיזה מישהו שאני לא מכירה שעוסק בגגונים למרפסת, בטלפון הוא נשמע קצת מוזר מדבר בלחש , לא הסקתי מסקנות והזמנתי אותו, לאחר שהוא בדק את החון ולקח מידות, הוא אמר שישלח פועל להתקין, לאחר מכן שאל מי הבחור שנמצא עימי בבית ואמרתי אחי, העובד יצא וכשליוותי אותו לדלת הוא אמר לי את רוצה שגם אני אבוב ביחד עם הפועל שלי? אמרתי לו למה אתה מתכוון? הוא לא ענה.
לאחר כמה דות התקשתי אליו כדי שלאול אם יש אחריות לגגון תוך כדי דיבור הוא אמר לי את נשואה שיקרתי ואמרתי שכן, כי הבנתי למה הוא חותר מדובר באדם מבוגר בן מיעוטים. לאחר כמה דקות אכלתי את עצמי לא רציתי שאיש זה יחזור אליי הביתה כדי לעבוד על הגגון, התקשרתי שוב אמרתי לו "בשקר" בעלי שמע על הגגון והוא לא מסכים הוא ישן בחדר כשההת אצלנו , אז העובד ענה "אז אני לא אבוא אשלח את הפועל לבד" מיזה הבנתי חד וחלק שהיו לו כוונות לא טובות. אמרתי לו אני מבטלת בעלי לא רוצה לעשות גגון אמרתי שלום יפה וניתקתי. האם הייתי צריכה לדבר עימו בצורה כזו עדינה או פשוט לצעוק עליו?
לפני כמה חודשים היה אצלנו טכנאי מזגנים שגם ניסה להתחיל עימי.
לפני שנה נציג של הוט כשיצא אמר לי שהוא מעוניין בי, למרות שהוא נשוי.
ברחוב כשאני עוברת, לפנעמים אני מקבלת הערות: איזה ציצים גדולים." וכדומה....
מה הבעיה אצלי?
למה נדבקים אליי כל המטרידים האלה? האם בי האשם?
מבקשת עזרה בדחיפות.
אציין שאני בחורה משכילה המתלבשת במסורתיות , לא חשוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי משהו
ניצה27/07/2011יש לי שכן אלכוהליסט, שבזמן האחרון קורא בשמות בשפה הרוסית , דבר שלא עשה בעבר, למרות שלכולם הוא קורא כך כל שכנה שהוא רואה, לי הוא לא היה מציק, אך ניראה שהשכנות מתלהבות מימה שהוא אומר גם רוסיות (בלי קשר לעדה) אותי זה מטריד מאוד, לפני יומיים הכנסתי לו מוצרי מזון , דבר שאני עושה לעיתים (מרחמת עליו) קרה דבר מוזר הוא סטר לי בטוסיק, ואני שיודעת שהוא אלכוהליסט העברתי אך לאחר שחזרתי הביתה ידעתי שלא נהגתי נכון והייתי צריכה להעמיד אותו במקום למרות מצבו . האם אני צריכה להיות יותר אסרטיבית? ולהגיד לו כי זה מאוד מטריד אותי ואני חושבת על זה כבר כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי משהו - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע27/07/2011נשמע שאת מתלבטת בנושא האסרטיביות, לדעתי, לאף אחד אין זכות להעיר הערות פוגעות בך, כל סיטואציה היא שונה ולשיקול דעתך אם להחליט להשתמש במנטרה אחת כמו " מאוד לא נעים איך שאתה מדבר" או לחילופין להתעלם , אני מציעה שבשביל ההתחלה תבחרי לך משפט קצר שתשנני אותו וכשתרגישי לא נעים תגידי אותו באופן ישיר
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)