שלום יקרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יקרה
    ד''ר שיר דפנה-תקוע
    06/08/2011

את צודקת, הספרות מאוד מצומצמת בנושא .בתור חוקרת טראומה ופיברומיאלגיה אני רואה את כאבך, ואני מבינה את הקושי.
    רוטשילד כותבת שהגוף זוכר, אבל היום במחקר על פיברומיאלגיה אנחנו מדברים על המרכזים במוח שמתקשים להתמודד עם הכאב, אני טוענת כי גוף שעבר טראומה כל הזמן מוכן ומזומן להתמודד עם הטראומה וכל הזמן במערכת של התגוננות ללא הרפיה.
    כמו בשפעת תמידית.
    אני רואה במחקרים על פיברו נשים שחוו טראומות פיזיות, כגון תאונות דרכים, צליפת שוט, ניתוחים, ופגיעה מינית .
    השאלה ששאלת היא שאלה טובה, כי בעצם מה הקשר לדיסוציאציה, יתכן שהדיסוציאציה היא דרך להקל על הכאב הפיזי והרגשי, הרבה פעמים קל לנו לרוץ לנפשי כי כך חינכו אותנו אבל הכאב הפיזי הוא בלתי נסבל ומשפיע רבות על הנפש, כאב יכול להטריף, ואם היכולת הדיסוציטיבית שלך מאפשרת לך להקל על הכאב אז אולי זו גם יכולת התמודדות, הרי דיסוציאציה היא מנגנון השרדותי נפלא של לפי קרול גילגן.
    מקווה שעניתי לך בכל מקרה צביה צודקת שצריך להביא את הנושא לטיפול , אבל יקרה נשים רבות מתארות את הכאב המטריף שדיברת עליו לא רק בהקשר לפגיעה מינית, ונראה לי שיש עוד הרבה מה לעשות בנושא,
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יקרה

הוספת תגובה

• דר' שיר היקרה אני מאמינה

אני
    06/08/2011

שהתגובה היא אלי ועם התפרצתי בדלת פתוחה מראש סליחה .

לא כל כך הבנתי את דעתך על התמודדות הגוף בטראומה .

סה"כ ושוב מחדדת את השאלה אני רוצה להבין האם יש תופעה כזאת של הירדמות כתוצאה מהבריחה מהכאב פיזי נפשי .האם יש כזה ניתוק....

בקיצור האם אני נורמלית בעניין או שזה בעייה נוירולוגית או אחרת .....

ולתגובתי לדר צביה לא חשבתי לרגע שאני לא אשתף בטיפול המטפלת שלי יודעת על כך לדעתה זה יכול להיות גם שחזור העיניין הוא שביום רביעי היה לי ניתוק כזה שהיה חזק ופשוט במקום שישבתי עם אנשים וכן זה הלחיץ אותי וכן אני בודקת מה זה כי עד שאני אגיע לטיפול בנתיים אני רוצה לדעת מה קורה איתי והאם יש דרכים לעזור לעצמי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' שיר היקרה אני מאמינה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    07/08/2011

אני יקרה. ראשית אני רוצה להתנצל אם נפגעת מתגובתי כיון שבודאי לא התכוונתי לפגוע בך. יש לנו בעיה לענות דרך הפורום כאשר רק חלקי תמונה נמצאים בפנינו וגם כשאיננו מוצהרים כאתר טיפולי, אם זאת אין לי ספק שתגובות אמפטיות חשובות ויכולות להינתן גם דרך האתר ואני שוב מתנצלת אם תשובתי לא היתה כזו. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בסדר רק שעדין נשארתי עם

אני
    07/08/2011

התחושה שאני לא יודעת מה קורה לי ושבעצם אין לי תשובה .

מניחה שזה באמת מסוג השאלות שלא ניתן לענות עליהם ברשת

בכל מקרה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו