מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סליחה וגילוי עריותדפנה21/01/2008
שמי דפנה ואני עובדת סוציאלית ודוקטורנטית בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. אני עורכת מחקר בנושא:"חווית הסליחה בקרב נשים נפגעות גילוי עריות".
מנחי המחקר שלי הם פרופ' צבי איזיקוביץ ופרופ' רחל לב-ויזל. מטרת המחקר היא לבדוק את האופן בו נשים נפגעות גילוי עריות חוות סליחה על פגיעה שבוצעה בהן כאשר היו ילדות.
ההשתתפות במחקר מיועדת לנשים בנות 20 ומעלה שנפגעו מגילוי עריות מידי קרוב משפחה בוגר (לא אח) ודוברות עברית כשפת אם.
חשוב לציין שסליחה לפוגע היא לא תנאי להשתתפות במחקר! אני מעוניינת לראיין נשים שחשות שסלחו וגם נשים שבחוויה שלהן לא סלחו לפוגע.
למשתתפות מובטחת אנונימיות מלאה. נשים המעוניינות להתראיין למחקר (או לקבל פרטים נוספים) מוזמנות לפנות לדפנה בטלפון או במייל:
0525-493178 [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ממי?
מימי20/10/2009גם אני עובדת סוציאלית. וגם נפגעת גילוי עריות. ולא ברור לי מה את מבקשת. אין לי שום חוויה של סליחה ומעולם לא חשבתי על כזו. אולי הסליחה היחידה היא לי על האשמה והבושה על הקשיים בזוגיות והכאבים בהורות שהם תוצרי הפגיעה הקשה. יש לי בעיה קשה עם שאלת המחקר שלך כי נראה שהיא מגדירה מציאות של סליחה לפוגע כחלק מתהליך החלמה. וזה נראה לי בעייתי מאוד להציג מה שעלול להתפרש כאקסיומה למי שכל כך פגועה ועסוקה בשיקום האישיות שהתגבשה סביב הפגיעה. הייתי רוצה להציע - שאלת מחקר אחרת בנוגע לסליחה מעצמי.
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)

