שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    אביבית
    14/10/2011

הבת שלי בת 14 וחצי ,
    ונודע לי לפני כשנה שילד מוכה מהכיתה שלה שהיא חנכה ואהבה אותו יותר מכל דבר אחר בעולם הטריד אותה מינית והשפיל אותו מכל מיני בחינות והיה מנצל אותה.
    ההטרדה נמשכה כמעט שנה .
    ביתי מאוד חסרת ביטחון ולכן לא הבינה שמה שקורה ביניהם לא בסדר וכשניסתה להתנגד הייתה קפואה ומפוחדת וגם כשאמרה לא וניסתה להתנגד הוא לא הקשיב לה ועם כל זאת נשארה איתו .
    לדבריה הנורה האדומה נדלקה בכיתה ח'
    לאחר כ - חצי שנה של הטרדה ..
    הם לא הפסיקו לריב ושמה לב לאיומים כמו א לא עונה לי עוד פעם אחת אני אהרוג אותך וכד'
    והבינה שמשהו ביחסים האלה לא בסדר.
    חשוב מאוד לציין שאני לא ידעתי על קשר כלשהו מלבד לימודים בין השניים .
    כבר עברה שנה ואני לא יודעת היא מאוד מוזרה ואני לא מבינה למה היא לא יוצאת מהסיפור הזה כבר אפילו הילד הזה המשיך בחיים שלו .
    אני לא יודעת אם הילד הזה באמת מוכה אבל יש לה כל מיני התנתקויות מוזרות . שהיא בוהה ואחרי זה היא לא מבינה מה קורה, וכל מיני דברים.
    היא הולכת לטיפול אבל הבעיה היא שבאותה תקופה לאחר שנודע לנו אבא שלה אמר לה שהיא אשמה כי היא הביאה אותו הביתה ואז גם הציונים שלה ירדו ומדובר בילדה עם ציונים מעל 95 תמיד ובכיתת מצויינות .
    באותה תקופה גם המצב הכלכלי היה גרוע מאוד ואבא שלה התמכר לפוקר באינטרנט וצעק עליה כשהיה מסיד וקילל אותה ותמיד כל פעם שראה אותה התעצבן .
    חשוב לציין שבעלי גם היה ילד מוכה כשהיה קטן.
    אמנם עכשיו כבר היא יותר טובמאז אבל היא עדיין עצובה וחסרת ביטחון וקשה לי לראות אותה כל כך מפוחדת כשהיא נזכרת או רואה אותו. .
    וכשהיא רואה כמו הילד הזה המשיך בחיים שלו ויוצא ומבלה ..
    היא מנזה לעשות את אותו הדבר אבל המצב השתנה כי היא התרחקה מחברות שלה ולא הגיעה חביצ ספר ועכשיו היא מנסה לשקם את היחסים בינה לבין החברות שלה אבל זה לא מצליח הכי שבעולם.
    אין לי מושג איך אני משקמת עוד את הילדה הזאת .
    למרות שהיא מתקדמת גם עם טיפול וגם בכוחות עצמה והיא יותר מדברת על מה שהיה אבל אני רואה כמה היא עדיין אוהבת אותו וזה כואב לי מאוד .
    איך אני גורמת לה לשכוח כבר.
    ולמה היא נתקעת על הסיפור הזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    14/10/2011

שלום רב
    נשמע שאת עוטפת את ביתך בהרבה אהבה וגם עזרה מקצועית. לתהליכים אישיים ופנימיים שנוגעים לתקיפה יש תקופת זמן, לעיתים אפילו יש נסיגות ואז התקדמות(קצת כמו בחיים), נשמע שביתך עולה על המסלול הנכון בעזרתך, היא הולכת לטיפול, מנסה לחזור לקשרים עם חברות, דבר חשוב ביותר בגיל זה, נשמע שאת מתבוננת מהצד ודואגת, כמו אמא אוהבת.
    לשאלתך, אינני חושבת שהמטרה שביתך תשכח אותו, אלא שתלמד לחיות עם מה שהיה ותלמד כיצד לא ליפול לבורות האלה בפעמים הבאות, אני מציעה כי תתמכי בה גם כשהיא מרגישה קושי בטיפול, נשמע שביתך זקוקה לטיפול, ואולי הטיפול יאפשר לה להתמודד עם החוויה של אבא שלעיתים השדים יוצאים ממנו בתקופות קשות.
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין

אביבית
    24/10/2011

שלום לשיר,
    חשוב לי לציין כי יש התלקחויות בין השניים והתפרצויות זעם של קורל על אביה .
    אני בשנים החרונות הייתי עובדת מאוד קשה והייתי מגיעה מהעבודה בשש או אפילו אם הייתי מגיעה יותר מוקדם הייתי ישר עצבנית ותוקפנית כלפי קורל והולכת לישון .
    בכיתות ד' ה' קרה לנו (אני ובעלי) מעין "תאקל" עם קורל .
    היה לה ריב מאוד גדול עם חברה הכי טובה שלה ושלוש אמהות של חברות הכי טובות שלה הלכו והתלוננו על קורל על דברים שרק בדיעבד נודע כי לקורל לא הייתה יד בדבר .
    חברה הכי טובה של קורל העלילה על קורל עלילות ואנחנו האמנו לילדה השנייה ולא דיברנו עם קורל במשך ככמה חודשים טובים .
    אני מפחדת כי פגענו בה . ושהיא כועסת על אביה יותר מדי .
    מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    24/10/2011

שלום אביבית
    אני חושבת שאולי כדאי שתלכו לייעוץ משפחתי את ובעלך כדי לסייע לילדכם, נשמע שהיא זקוקה לעזרה באופן דחוף
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו