שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    -----
    16/10/2011

אני בת 15 וחצי ועברתי הטרדה מינית כ- 3 שנים בבית ספר ואונס. הילד היה איתי בכיתה ועכשיו הוא איתי בשכבה (כי עברתי לעליונה) ההורים שלי לא הרשו לי לעבור בית ספר (הם לא יודעים על האונס) כי הם אמרו שזו לא סיבה , הם לא תומכים ולא מרשים לי ללכת לטיפול .וממש קשה לי להתמודד עם כל המחשבות האלה לבד,אני לא מרוכזת בשיעורים , כל פעם שאני מנסה לשכוח אני שוב מתעוררת בלילה , אני רואה אותו ואני מתחילה לרעוד והעיניים דומעות , אני לא רוצה לקום בבוקר בכלל ןהמחשבה הזו שהוא ניצל אותי ורק השתמש בי בתור הבובה שלו הורגת אותי, אני רוצה ללכת לדבר עם מישו על זה כי זה מלווה אותי כבר הרבה זמן אבל לא מרשים לי . הנושא היה בטיפול במשטרה אך בשל חוסר עדויות נסגר התיק. היועצת מודעת לכך ולכן קישרה אותי לעו"ס שנה שעברה אך הפסקתי את הפגישות איתה בגלל ההורים . אני רוצה לחזור לדבר איתה אבל אני לא יודעת מה לעשות , למי יש לה חובת דווח ? והאם אני יכולה להיפגש איתה ללא ידיעת ההורים ? בבקשה תעזרו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    18/10/2011

לבי לבי אליך, כמה דברים קשים עברת וכמה את מתמודדת לבדך. האם יש מישהוא בוגר שאת חושבת שיכול לדבר עם הוריך? שיכול להסביר להם כמה חשוב שתהיי בקשר טיפולי?ליועצת בית ספר את בודאי יכולה לפנות שוב ללא ידיעת הוריך ואולי לחשוב איתה ביחד. ישנו גם גוף בשם אל"י שזו המועצה לשלום הילד ואני חושבת שאת יכולה גם להתקשר אליהם והם יעזרו לך לחשוב. אליהם את יכולה לפנות ללא ידיעת הוריך, אבל כמה שקשה לי לאמר את זה כי אני מאוד רוצה לעזור לך, חשוב שתזכרי מה עשויה להיות תגובת הוריך כשידעו על המהלכים שלך. אני חושבת שאת הכי חשובה ושהכי חשוב לעזור לך במצב הזה אבל את לא חיה בחלל ריק ובודאי הוריך יגיבו לכך. אגב, למה הם הפסיקו את הפגישות עם העו"ס? האם שווה לך לשתף אותם בהרגשות שלך ובאונס כדי שיוכלו להיות שם יותר בשבילך? המון המון בהצלחה צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימי
    18/10/2011

ההורים שלי אמרו לי להפסיק את הפגישה על העו"ס כי הם לא ממש מאמינים לי ,
    כשניסיתי לדבר איתם ולספר להם מה קורה בבית ספר הם ישר אמרו "לא ייתכן" , "זה לא אפשרי ושזה לא הגיוני " " לא קרה לך כלום ואת סתם מגזימה - את רוצה תשומת לב" אני לא יודעת למה הם הגיבו ככה , אני אף פעם לא שיקרתי להם ועוד איזה סיבה תיהיה לי לשקר להם בנושא הזה ? כל מה שמעניין אותם זה שאני יוציא מהמדיח וה-100 במתמטיקה. אבל כשאני מנסה לדבר איתם על זה הם מתעצבנים , אומרים שהם לא רוצים לשמוע את השטויות האלה , מעבירים נושא ושולחים אותי לחדר. לפני שהפסתי את הפגישות עם העו"ס הייתי נפגשת איתה ללא ידיעתם אבל זה היה לי קשה מידי כי זה היה כמו לשקר להם ועשיתי את זה מאחורי הגב שלהם והיה לי עם זה ממש קשה . כששאלתי אותם למה הם כל כך מתנגדים שאני יפגש איתה הם ( אמא שלי אמרה ) אמרו שיש לה דיווח לעירייה והם לא רוצים את זה . הייתי רוצה לדעת למי באמת יש לה חובת דיווח והאם יש דרך אחרת לפתור את זה . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    21/10/2011

שלום לך שוב. כשאומרים חובת דיווח מתכוונים לכך שכל מבוגר העומד בקשר עם קטין, מורה, גננת, יועצת וכו' אשר יודע על מצב של התעללות בקטין חייב לדווח על כך לפקידת סעד,שהיא עו"ס גם כן. כיון שאת כבר היית בקשר גם עם היועצת וגם עם עו"ס אז אם הן התרשמו שאת נתונה בהתעללות כלשהיא, הן כבר היו חייבות לדווח. את אינך מציינת את גילך, אולם כל קטין לצערינו לא יכול לעשות דברים בניגוד לדעת הוריו, אלא אם הוא פונה להתלונן עליהם, כך שנראה לי שאת קצת בין הפטיש לסדן כרגע. האם התיעצות עם העו"ס, שכבר יש ביניכם קשר או היועצת, פגישה שבה תוכלי לדבר על ההתלבטות שלך לקבל עזרה מצד אחד אבל לא לאמר אמת להורים מצד שני, אולי הן יוכלו לעזור לך בהתלבטות הזו. מצד שני יש תמיד את האופציה כן לחזור ולדבר עם ההורים ולנסות להסביר את רצונך בעזרה כלשהיא ואולי ההורים יממנו טיפול פרטי או יותר יבינו. אני מקוה שהאינפורמציה הזו עוזרת ולא מכבידה. תמשיכי לשאול צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו