מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 7 חודשים לאחר התקיפה ועדיין סובלתאלונה לוי30/10/2011
כבר כתבתי בפורום זה, לפני 7 חודשים. רופא הנשים שלי תקף אותי בזמן בדיקה. לא יכולתי לתאר אפילו בפורום הזה את הביזוי שעברתי ורק לאחר כחודש הייתי מסוגלת לכתוב לעצמי מה בדיוק הוא עשה לי. התביישתי להעלות את זה על כתב. אני בן אדם מאד פעיל ודינמי. עובדת, לומדת לתואר גבוה, מנהלת בית ומשפחה, משקיעה במראה החיצוני ובכל זאת, הזיכרון של מה שקרה מקנן בי בכל יום ויום. לפעמים הוא מתעמעם ולפעמים חוזר כמו אגרוף בבטן. עד לפני מספר ימים לא זכרתי את מראה פניו, הן נמחקו לי (ויש לי זיכרון פנומנלי לפרצופים), אבל במהלך שיטוטי באינטרנט נתקלתי בתמונה שלו והזיכרון היכה בי חזק. אני חושבת שאכן היה עדיף שלא אזכור את פניו, שנראות לי ממש שטניות, למרות שהוא מחייך בתמונה. הוא גם גר לא כ"כ רחוק ממני ותמיד יש סיכוי שאתקל בו יום אחד. אני לא מפחדת ממנו, אני אפילו לא שונאת אותו. אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה לאחר כ"כ הרבה ימים שהמחשבות עליו מקננות במוחי. 10 ימים לאחר המקרה התעמתתי איתו והרגשתי די גיבורה, בעלי אמר לי אז שיש בי כוחות שאני לא יודעת עליהם ואני לא מעזה אפילו לספר לו שאני חושבת על המקרה כמעט ברמה יומיומית. אני מתביישת בכך שאני עדיין חושבת על המקרה. הגבר הזה הוא כמו עלוקה שחדרה למוחי ולמחשבותי, כמו עורב מכוער שיושב לי על הכתף ומנקר במוחי. אני לא תמיד מתעבת אותו, לפעמים אני מתמלאת כלפיו ברחמים, שגבר כמוהו נפל לתהומות כאלה. לא מאמינה שזה יכול לקרות ל"מר מושלם" שהוא היה בעיני (הוא היה רופא שלי קרוב ל-10 שנים). ניסיתי ללכת לטיפול מקצועי, הייתי אצל שתי מטפלות. אצל אחת פגישה אחת הספיקה לי ואצל השנייה שלא היה רעה בכלל שרדתי 3 פגישות. אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי. אני מבוהלת מהרגשות שלי, מההתנחלות שלו במחשבות שלי. האם אני אמורה לשאת את הרעל המרוכז הזה במוחי כל חיי? אני נבהלת מפני שנראה לי שהתרגלתי ואולי אפילו טוב לי לחשוב על המקרה, כאילו אני בורחת מהחיים במחשבות האלה. ולפעמים המחשבה על הבריחה מהחיים היא חזקה מידי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 חודשים לאחר התקיפה ועדיין סובלת - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע30/10/2011שלום אורית
אם החוויה רודפת אותך אל תהססי עד שתגיעי למטפל/ת שתריגישי שאת יכולה לצלוח איתה את המסע, אני מציעה לך לבדוק גם את שיטת EMDR
מציעה לך לבדוק באינטרנט על השיטה ולבדוק באם כדאי ללכת לטיפול בשיטה לטפל באירוע (השיטה כוללת פחות דיבורים מפסיכותרפיה רגילה)
את יכולה לבדוק את אתר האי אם די אר הישראלי
בהצלחה ונשמח להתעדכן
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שיר.
אלונה לוי30/10/2011אני אבחן את הכיוון הזה. אני כועסת על עצמי ומאוכזבת מעצמי ומחוסר כוחותי/יכולתי להתמודד עם המקרה הזה. דווקא ההכוונה שלך למשהו שקשור לכותרת של חוויה פוסט טראומטית (הצצתי באתר שהצעת) עוזר לי קצת. לתייג את הבעייה שלי למשהו מוכר נותן לי סוג של מזור נפשי ברגע זה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שיר. - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע31/10/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 חודשים לאחר התקיפה- התייחסות נוספ
עו"ד ויינרייך26/12/2011אלונה שלום
נתקלתי במקרה במה שכתבת בפורום.
בנוסף למידע שקיבלת ומבלי לגרוע ממנו כהוא זה, חשוב שתדעי שיש בפנייך גם אפשרויות למהלכים משפטיים שונים.
בהצלחה
עו"ד דורון ויינרייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)