מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותאבא מודאג11/12/2011
לצערי, נודע לי כי בני הגדול פגע מינית בשלושה מבנותיי הקטנות (7-12) (הוא סיפר בעצמו ע"י אדם שהיה קרוב אליו וזה העביר אלינו). מדובר לא בחדירה אלא בעקר בחיכוכים ושכיבות אחד על השני עם בגדים תחתונים). הדבר מטופל ע"י הרווחה וכמו"כ, הוא עצמו בטיפול כבר מס' חודשים. בתקופה האחרונה הוא הורחק מהבית כי לא שלט בעצמו. אשתי ואני דנים בשאלה האם לספר לשאר אנשי הבית (אחיו ואחיותיו האחרים) שאינם יודעים או לא.אני יודע שיש דעות לכאן ולכאן האם לספר ו/או מה לספר. שאלתי היא מהי החשיבות לספר לאלו שאינם יודעים. האם, ובתקווה, לאחר הטיפול, זה לא ישאיר לכולם צלקת שזה אחיהם? מי שבענין, ודאי שיודע ומטופל אבל מי שלא, בשביל מה לספר להם?
אשמח להתייחסותכם המקצועית והמהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
צביה כפיר M.S.W11/12/2011שלום לך אב מודאג. אתה שואל שאלה חשובה ואין כמובן תשובה אחת מוחלטת אליה,אולם מה שבוודאות ידוע לנו כי סודות בתוך משפחה הם דבר הרסני וכאשר מתגלים הסודות ולא חשוב גם אם זה במרחק של שנים מתעוררים הרבה כעסים וטינות ולא תמיד ניתן לכפר עליהם. אין לי ספק ששאר בני המשפחה או יודעים ולא מגלים לכם, או שמרגישים שיש דברים אשר אסור לדבר עליהם ןלכן לא שואלים.
כיון שלדבריך כל המעורבים בפרשה כבר יודעים הרי לא ברור אם אחד מהם לא יגיד את זה ללא שליטה באחד הימים מכניס אותם לחיים תחת מתח ואז לחיות גם תחת מתח שיש דברים שהם צריכים להסתיר מגביר את הבושה לגבי מה שקרה ומקשה בתהליך ההחלמה וגם יוצר הפרדה בין היודעים ללא יודעים במשפחה.
אתה שואל למה הם צריכים לדעת? יש מן ההגיון להגן גם על מי שפגע ולא לחשוף אותו אולם השאלה היא מה יהיה המחיר המשפחתי שלכם בסופו של דבר ואיפא בא לידי בטוי הכוח המשפחתי שלכם? רק אתה ואשתך יכולים להחליט. מקוה שהטיעונים שרשמתי יוכלו לעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה לכם. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)