מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה, חייבת עזרהעדי לוי29/12/2011
אני בת 15, וכל כמה ימים, בלילה, אני יושבת עם כמה חברים שלי, בשכונה.
הם מעשנים, שותים, מתמסטלים ומשתכרים. הבעיה היא, שאני מרגישה שם כמו מטומטמת, כי אני לא מעיזה לקחת את הדברים האלה. פעם חבר שלי אמר לי, מול כולם, שהוא חייב לראות אותי שותה לפחות שלוש לגימות מאיזה שתיה חריפה שהייתה שם, סירבתי, והוא חייב אותי, לבסוף הוא לקח את המשקה, ודחף לי אותו לפה, ונתן לי לטעום גם משקאות אחרים, פתאום נהייתי עייפה ולא הרגשתי טוב, כאבה לי הבטן נורא, הוא סימן גם לחברים שלו שהם יכולים ללכת, ונשאר שם לב. שאלתי אותו למה הוא לא חוזר הביתה, הוא שלח אליי מבט סוטה, ואמר "לראות בחורה יפה כמוך, זה עושה לי טוב", דפק לי הלב חזק, ורצתי לעבר פארק חשוך שהיה שם, הסתתרתי מאחורי איזה עץ, הוא התקרב, נדף ממנו ריח חזק של אלכוהול, הוא היה שיכור. הוא מילמל לעצמו "את יפה, את מהממת, למה את בורחת?" ניסיתי להרביץ לו, אבל הוא עצר לי את הידיים, נתן לי מבט בתוך העיניים, והוריד את היד שלו לעבר המכנסיים שלי, הוא הכניס את היד שלו לתוך החולצה, ולא הפסיק לגעת, הוא התחיל לנשק אותי על הצוואר ולמטה, קפאתי במקומי, הרגשתי כאילו אני משותקת, בחיים לא קרה לי מקרה כזה. פתאום הרגשתי שהוא מוריד את המכנסיים שלו, נכנסתי ללחץ מטורף ורצתי הכי מהר שיכולתי לעבר הבית שלי. בכיתי בטירוף, ולא עניתי לאמא שלי מרוב פחד, מאז אני לא באה לשכונה הזאת יותר, ואם אני רק מתקרבת, הוא שולח אליי מבט סוטה. הוא אמר שאם אני מספרת את זה למשטרה, הוא יחנוק אותי ויתעלל בי עד היום שאני ימות בו. אני מפחדת ממנו פחד מוות. כל פעם שאני רואה אותו אני בוכה. לבנתיים אף אחד לא יודע על זה, וקשה לי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, חייבת עזרה - תגובה
צביה כפיר M.S.W30/12/2011שלום לך עדי. מעניין שגם אחרי הארוע הזה את עוד קוראת לאותו בחור חבר שלי. הוא לא חבר כמו שהתנהג. אני יכולה להמליץ לך קודם כל להפסיק להיות בחברת אנשים שלא עושים לך טוב ושאת לא מרגישה נוח להתנהג כמותם. תבחרי אנשים שנעים לך איתם ותנתקי קשר מהבחור הזה. דבר שני, אל תישארי לבד עם הסיפור, כמו שכתבת אותו באתר מצאי חברה, שכנה, בת משפחה, מורה יועצת בי"ס, לא חשוב וספרי. סודות גורמים לנו לחוש מוטרדים וממלאים אותנו באינרגיות לא חיוביות.
אם תספרי זה עשוי לתת לך הרגשה שאת מוגנת יותר, כמובן הכי טוב משפחה קרובה אבל אינני יודעת אם הם עונים על היכולת והרצון שלך לשתף אותם. אם את לא מוצאת למי לספר התקשרי לקו חרום 1202 של נפגעות תקיפה מינית, שם בודאי תימצא לך אוזן קשבת ותמיכה. בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, חייבת עזרה - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע30/12/2011עדי
בין לפנות למשטרה ובין לקבל עזרה יש פער עצום, כמו שצביה כתבה, אל תשארי עם הפחד, שתפי, הכי טוב לשתף את אמא או אבא, גם אם את מפחדת ממה שהם יחשבו, אם את מעדיפה ר לשתף את היועצת בבית הספר,או במרכז סיוע, אבל הכי הכי חשוב אל תשארי עם התחושות לבד , כי בסופו של דבר הבדידות הכי קשה והתחושות יציפו אותך ויתעצמו אם תשארי לבד איתם
שער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)