מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ואיך מתמודדיםהילה18/01/2012
היי,
כתבתי כאן לא מזמן והתשובה שקבלתי עזרה לי להבין דברים וגם לדבר עליהם בטיפול. אני בת 26, נמצאת בטיפול כבר 9 שנים. לקח לי המון זמן לפתוח שם את נושא הפגיעה והכל קרה לאט לאט. עדיין קשה לי לדבר על זה בקול, אני בעיקר מספרת לה במייל והיא מביאה את זה לחדר במילים.
אחרי שכתבתי כאן ספרתי לה והיא שמחה מאד. כי זו היתה הפעם הראושנה שהצלחתי להגיד את זה לעוד מישהו, אפילו שזה אנונימי לגמרי. קשה לי לכתוב כאן ובפורומים דומים לזה, כי קשה לי עם המילים. לא רוצה להיות חלק מהקבוצה הזו ולא רוצה לתת לדברים האלה שם.
בעוד שבוע וחצי היא יוצאת לחצי שנת שבתון בחו"ל ואני אשאר לבד. כבר התמודדי בעבר עם שבתון שלה ועוד הפסקות ארוכות, אבל אז הסוד היה עדיין בפנים. רק שלי.
עכשיו זה המקום היחיד שיש לי לדבר עליו או להתמודד איתו. אני מרגישה שאני צריכה לקחת נשימה עמוקה, כמו שעושים לפני שצוללים למים. נשימה ארוכה לפני תקופה של הדממה. לא יודעת אם מסוגלת שוב להשתיק את זה ככה, כמו פעם. אבל גם לא מסוגלת לדבר על זה עם אף אחד אחר.
בעבודה ובלימודים אני מתפקדת נהדר ושמחה במה שאני עושה, אבל יש לי סיוטים בלילה ופלשבקים. הפגיעה עוד לא נגמרה לגמרי (בדרך לשם..). לא היה לי אף פעם קשר זוגי וגם התחום החברתי מדשדש לגמרי. אין לי בעיה ליצור קשרים, אבל אינטימיות מפחידה אותי למוות.
מה עושים עכשיו?
הכל כואב מיידי והייאוש חזק יותר מהכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואיך מתמודדים - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/01/2012טל יקרה
אני מרגישה את הכאב, אבל אל תתייאשי, תמיד אני מתארת את המסע כללכת בצינור מים של המוביל הארצי לדעת שיש צינור אבל הכל חשוך בפנים ובקצה יש אור, ושמהבהב , כרגע את צועדת בלי לדעת , אבל את סומכת על מי שמובילה אותך ונראה לי שהיא עושה זאת בדרך המותאמת לך. בשלב מסוים , כן רואים את האור, מרגישים את חמימותה של השמש ואת העולם באופן אחר מקודם. התקופה הקרובה אינה פשוטה, אל תתייאשי, נשמע שאת עובדת קשה ובדרך הנכונה
המון בהצלחה ותודה על העדכון
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים
הילה18/01/2012היי שיר,
לפעמים אני מצליחה לראות את הדרך ואפילו להתעודד מהישגים קטנים שקורים בה, אבל לפעמים זה נראה לי כמו מבוך שאי אפשר לצאת ממנו. אני שואלת את עצמי מידי פעם איך במקום הכל כל נורמטיבי שחייתי בו התרחשה פגיעה כל כך קשה ואיך כל הדבר הזה יצר פלונטר מסובך בחיים שלי. חיים נורמטיביים לגמרי לצד פתולוגיה של ממש. את באמת חושבת שאפשר להגיע למקום שבו בשמש מלטפת והפצעים מפסיקים לכאוב? לפעמים נראה לי שלא אוכל להגיע לשם אף פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע18/01/2012טל יקרה
אני מאמינה וראיתי במהלך השנים נשים שחוו תחושות דומות ותהליך דומה למה שאת חווה , כל נפגעת לקחה את התהליך למקום אחר ובאמת אני מאמינה בצמיחה פוסט טראומטית. המשיכי בדרכך, אל תתיאשי ותזכרי, הפגיעה היתה בעבר עכשיו ההווה הוא החיים
בהצלחה ואשמח לשמוע אותך בהמשך
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)