האם צריך לפתוח תיבת פנדורה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם צריך לפתוח תיבת פנדורה?
    מתלבטת
    19/01/2012

אני בת 56.לא מזמן עברנו טיפול מישפחתי עם בני מכור לסמים ואלכוהול. ופתאום נזכרתי בילדות שלי.אני עברתי התעללות מינית במשפחה על ידי דוד שלי.זה היה לפני המון שנים והיה מודחק לגמרי.אני מתחילה טיפול שלי כנפגעת התעללות מינית.האם להמשיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם צריך לפתוח תיבת פנדורה? - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    20/01/2012

שלום מתלבטת. אני חושבת שאוכל לתרום לך בעוד שאלות שאולי תשובותיך אליהן יעזרו לך בהחלטתך, כיון שהאם להמשיך בטיפול כן או לא רק את יכולה לדעת.
    ובכן, למה התחלת את הטיפול? מה את מרגישה שהוא נותן לך? איפא לדעתך הפגיעה בילדות פגעה בחייך וטיפול יכול לעזור לשקם פגיעות אלה? האם אחרי שכבר נזכרת את יכולה להתעלם מהזכרון או משמעויותיו? את באמצע חייך ויש לך עוד הרבה שנים, האם איכות חייך עשויה להשתנות בעקבות הטיפול?
    בדרך כלל עדיף לא להתעלם מהדברים שאנחנו מגלים פתאם אבל לא תמיד טיפול הוא הדבר הנכון לכל אחד.
    אני חושבת שתייחסי לכל השאלות הללו גם בעצמך וגם אולי עם המטפל/ת שלך כדי שתוכלי להגיע להחלטה הנכונה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מתלבטת
    21/01/2012

שלום! קראתי את תשובתך כמה פעמים.ניסיתי לענות על שאלות.אני מאוד מפחדת מזיכרונות.ואני ממש לא יכולה להתעלם מהם.שוב המון תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    23/01/2012

שלום לך. מאוד חשוב שתזכרי שזכרונות הם חויות מהעבר ולא מתרחשים כיום.
    היום כשאת נזכרת, את במקום אחר במציאות אחרת.
    חשוב לייצר מקום שבו את מרגישה בטוח כאשר את נזכרת ותמיד להגיד לעצמך זה רק זכרון, זה לא קורה לי עכשיו בהווה. אולי זה יקל עליך להתמודד עם הזכרונות שאכן חשוב לא להתעלם מהם. בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו