מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חובת דיווחהילה23/01/2012
הי יש לי שאלה. עברתי התעללות מינית על ידי אבא שלי והיום אני כבר מזמן לא קטינה. הפסיכולוגית שלי יודעת על הפגיעה והיא מפחדת שהוא יפגע גם בנכדים שלו (בעיני אין שום סיכוי שזה יקרה). האם יש לה חובת דיווח או לא?
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובת דיווח - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך23/01/2012הילה שלום
חובת דיווח לא קיימת על מה שבוצע כלפייך שכן כפי שאמרת, כבר מזמן אינך קטינה. פגיעה בנכדים כפי שדיווחת הינה רק בגדר חשש אינדיבידואלי לגבי משהו שטרם קרה ועל מה שלא קרה בודאי אין חובת דיווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - חובת דיווח
הילה24/01/2012זה מה שיחשבתי ואז היא אמרה לי שפירוש החוק מתייחס גם לסכנה שנשקפת לקטינים. זה נכון? מותר לה להפקיע את הסודיות שהיא מחוייבת לה כפסיכולוגית ולדווח על חשש למשהו שלא קרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - חובת דיווח - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך24/01/2012הי הילה
המידע שלהלן מתוך אתר איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, יענה לשאלותייך:
סעיף מיוחד בחוק העונשין (תיקון מס' 26) התש"ן – 1989 מחייב דיווח על עבירות הקשורות לאלימות מינית כלפי קטינים:
"היה לאדם ייסוד סביר לחשוב, כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע בידי האחראי עליו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לפקיד סעד או למשטרה כל העובר על הוראה זו דינו מאסר שלושה חודשים".
מאז חקיקת החוק, עלה שיעור הדיווח בעשרות אחוזים. חובת דיווח הוא חריג משפטי, מכיוון שזהו המקרה היחיד שבו כל אזרח נדרש להיות אקטיבי, וההוראה היא לא רק מניעתית. החוק מטיל אחריות מיוחדת על אנשי מקצוע כגון, רופאות, נשות חינוך, עובדות סוציאליות, פסיכולוגיות ועוד. החוק קודם לחיסיון בין מטפל לפציינט. אשת מקצוע העוברת על הוראה זו דינה מאסר שישה חודשים.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר...
הילה24/01/2012היי, אני מבינה שהחוק מדבר על יסוד סביר לפגיעה שנעשת בקטין, אבל אם אני מבינה נכון במקרה שלי אין יסוד סביר, אלא חשש סוביקטיבי... תוכל להסביר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר... - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך24/01/2012הי הילה
מדובר על עבירה שזה מקרוב נעברה בקטין כלומר עבירה שכבר קרתה.
במקרה של הנכדים מדובר בחשש למשהו שטרם קרה ולכן עפ"י החוק הזה, אין חובת דיווח (כי המקרה לא קרה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה24/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)