מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה מוגדר כהטרדה מינית ?רמי23/01/2012
יש מישהו שמנסה להטעות אותי , אז חשוב לי לדעת ,
לפי החוק של מדינת ישראל , באיזה מקרים מהמקרים האלה , מדובר בהטרדה מינית ולא בהטרדה רגילה ? ובמקרים שזאת הטרדה מינית אז למה ,
1,במכוון נגיעה בשדיים של האישה ללא רשותה,כאשר שדיים זה לא נראה אבר מין ,
2,במכוון חיבוק האישה ללא רצונה,
3,נשיקה במכוון בלחי האישה ללא רצונה,
4,נגיעה במכוון ביידים ואו ברגליים של האשה.
אני אשמח לקבל על זה תשובות .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מוגדר כהטרדה מינית ? - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך23/01/2012שלום רמי
כל המעשים שהגדרת מהווים מעשה מגונה בניגוד לחוק למניעת הטרדה מינית.
שים לב שמדובר גם בעבירה פלילית וגם בעוולה אזרחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לצורך ההבנה
רמי24/01/2012האם במדינת ישראל , חוק ההטרדה המינית מדבר על כל חלק בגוף האדם?
לא רק על איברי המין של האדם ?
כי לפי מה שנראה לי , חוק הטרדה מינית אוסר לבזות מינית , ואולי יש כאלו שחושבים שהחוק הזה מדבר רק על איברי המין של האדם .
אז מה התגובה שלך בבקשה לזה ?
כי אני חושב שגם אנשים אחרים מתעניינים לדעת בזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לצורך ההבנה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך24/01/2012רמי שלום
תשובתי הקודמת מדוייקת, מעשה מגונה אינו מחייב נגיעה באברי מין ולמעשה אינו מחייב נגיעה כלל.
נדמה לי שמיצינו את הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז חשוב לי לדעת
רמי24/01/2012אז אם גבר אומר לאישה את המשפט
"אני חושב שיש לך יופי חיצוני יפה"
ואו את המשפט "יש לך קול יפה"
אז אפילו שיופי חיצוני והקול שייכים בצורה כל שהיא לגוף האדם אבל הם לא איברי מין ,
האם אמירת משפטים כאלו זה גם יכול להחשב להטרדה מינית ?
אם לא , אז למה מבחינת הטרדה מינית ,בקשר לגוף האדם גם אם זה לא באיברי המין שלו בנגיעה מכוונת זה כן יכולה להחשב להטרדה מיניעת , אבל בדיבור זה לא יכול להחשב להטרדה מינית ?
חשוב גם לי לדעת את עיקר החוק הזה בצורה נכונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז חשוב לי לדעת - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך24/01/2012רמי שלום
למרות שמיצינו את הנושא כבר בתשובה הקודמת, הינה מעט מידע נוסף שביחד עם המידע הקודם, באמת ממצה את התשובות לשאלותיך.
עפ"י החוק הטרדה מינית היא אחד מהמעשים הללו:
(1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים ("מעשה לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים");
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
בתי המשפט הם הגורם היחיד הקובע מהי הטרדה מינית לאור הסעיפים הנ"ל וההלכה הנקבעת על ידי בתי המשפט מחייבת את כולם, כולל את אלה החושבים אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך הבהרה
רמי25/01/2012אני קראתי את זה ,
אני יודע שיש הבדל בין החוק לבין ההחלטה של הבית משפט ,
אבל אני לא הבנתי את מה שרשום בחוק.
רשום בחוק את המושג משהו כמו "אופי מיני",
אז השאלה שלי היא מה זה אופי מיני ?
בעיקר הסבר לסעיף מספר 5 .
האם זה אופן שקשור רק לאיבר המין של האדם ? או לכל הגוף של האדם ?
כי אם התשובה היא רק לאיבר המין של האדם , אז למה אם האדם נוגע בלי רשות למישהי בידים שזה לא איבר מין אז לפי החוק של מדינת ישראל , זה גם יכול להחשב להטרדה מינית ?
ואם אופי מיני שייך לכל הגוף של האדם , אז האם זה אומר שאם אני אומר לאדם דברים שהקשורים בעקיפין לגוף שלו ,
למשל את המשפט
"יש לך קול יפה" כאשר הקול בא מהפה שהוא גם שייך לגוף האדם ,
או למשל לומר את המשפט "יש לך שיער יפה" כאשר השיער גם שייך לגוף האדם , אז האם במקרה כזה לפי החוק של מדינת ישראל , זה גם יכול להחשב להטרדה מינית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך הבהרה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך25/01/2012רמי שלום
ניסיתי כמיטב יכולתי ובמגבלות הפורום, לענות על כל שאלותיך. אתה מבקש להעמיק בתחום וזה בסדר אבל את זה, למרות כל רצוני הטוב, כבר לא נוכל לעשות באמצעות הפורום. אם תרצה תוכל לתאם עם משרדי פגישת ייעוץ. אתה כמובן גם חופשי לפנות לכל עו"ד אחר העוסק בתחום.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)