שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    לא חשוב
    29/01/2012

אני בת 19, תקפו אותי 4 פעמים מאז שהייתי בת 16, סתם כך מתוך שומקום, באוטובוס, ברחוב.. כל אחד מהמקרים היה זוועתי אך האחרון הוא ששבר את גב הגמל.. גבר חזק תקף אותי מתחת לבניין, נגע בי למעלה ולמטה וניסה להפשיט אותי באלימות בעוד הוא פותח את רוכסן מכנסיו, לא האמנתי שזה קורה לי שוב והצלתי להתחמק ממנו רק לאחר שהספיק לגעת בי כרצונו.. אני בחורה דתייה ועוד לא נגע בי גבר בצורה נעימה, אני חוששת מכל גבר העובר ברחוב ואני לא מסוגלת אפילו לחשוב על להתקרב לאחד מהם(אף שהרבה מחברותיי כבר נשואות ויש להן חברים..)ואין יום שעובר בלי מחשבות וזיכרונות ותמונות ובכי.. אני מרגישה כאילו גברים רואים בי מטרה לפגיעה, רציתי לדעת אם יכול להיות שאני עושה משהו שזה איזה קוד אצל גברים ל"בואו לפגוע ולהרוס אותי"? אני כבר לא יודעת מה לחשוב.. אני שונאת את הפחד הזה!! אני צריכה עזרה בדחיפות אבל לא מעיזה לספר להוריי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לא חשוב

דני
    07/02/2012

שלום לך,עצוב לקרוא את מה שכתבת ,אני אמנם לא בעל מקצוע אבל ניסיון עם בת זוג שעברה התעללות מינית יש לי. בת זוגתי תמיד אמרה לי שהיא יכולה לזהות מקילומטר סוטה מין, כפי שהבנץי ממנה יש איזה שהוא קוד התנהגות הדדי (ששווה מחקר אימפירי לדעתי) בין הנפגעות לפוגעים.ייתכן שאותם אלו שפוגעים בך מזהים משהו לא מודע בהתנהגותך,לא שחלילה האשמה בך ולכן הם נטפלים אלייך,לא נראה סביר בעליל שסתם אדם בריא בנפשו יבוא אל בחורה ברחוב ויבצע בה מעשים כפי שתיארת.אל לך להרגיש אשמה בכך שישנם סוטים שנטפלים אלייך.תיקוותי שתימצאי זוגיות במהרה,ואת חייבת להראות בטחון עצמי כלפי חוץזה דבר שירחיק ממך מטרידים למיניהם.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חשוב - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    07/02/2012

שלום לך דני. ניתן מדבריך לחשוב שקיים קוד התנהגותי המזמין תקיפה. כנראה שאם היה כזה היה ניתן ללמדו ובכך להגן על נפגעים בפוטנציאל. לצערינו לא התגלה קוד כזה עד היום.
    אני מבינה שבת זוגתך מתוך החויה האישית שלה פיתחה חושים אשר מאפשרים לה להרגיש רגועה כי היא מצליחה לזהות תוקפים פוטנציאלים, אולי היא באמת מרגישה נכון אבל אני חוששת שגם היא משתמשת בהכללות שאולי בחלק מהמקרים לא נכונות .
    כל עוד המחשבה הזו עוזרת לה, זה חשוב.
    תודה לך על האמפטיה שניסית להעביר. יום טוב צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוד לתקיפה מינית

דני
    12/02/2012

צביה שלום,
    שחמח לב שגם אותה בחורה מציינת "שאולי היא גורמת לגברים לבוא ולתקוף אותה".. אני שומע את זה ולא לראשונה. גם זוגתי הותקפה מספר פעמים,הרי לא כל הילדות והבנות שהיו וגדלו איתה במשפחה הותקפו ולו פעם אחת,והיא שוב ושוב הותקפה על ידי כמה מבני משפחתה וגם מהסביבה.
    מקריאת דבריה של הנערה צפו לי הדברים ששמעתי מבת זוגתי ולכן חשבתי לעצמי שייתכן והדבר דורש מחקרים רציניים ויכול להיות ששם המפתח למנוע קורבנות נרכשת שוב ושוב.
    בכל מקרה ליבי ליבי עם הנערה ותיקוותי שתוכל להתגבר על הפחד ולשדר בטחון עצמי ועוצמה בכדי להרחיק ממנה את הסוטים שמנצלים את חולשתה המופגנת ככל הנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוד לתקיפה מינית - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/02/2012

דני שלום. קודם כל תודה לך שאתה עוקב ומתייחס לדברים ואני מבינה שכוונתך טובה ורוצה לעזור.
    כאשר קורים לנו דברים רעים ובלתי מובנים אנחנו נוטים לקחת על עצמינו תחושת אשמה ואחריות כי אחרת למה זה קורה לנו? זה חלק ממנגנון אוטומטי שלנו. לכן גם
    חלק מתחושת האשמה של הנפגעות נתמכת במחשבה האוטומטית הזו שאולי הן אשמות והדברים קרו להן באשמתן.
    לצערינו רבים מהתוקפים, גם אם מתעמתים איתם אחרי הרבה שנים אבל גם בזמן שהדברים קורים באמת מעבירים לנפגעת מסר, אל תספרי כי זו גם אחריותך מה שקורה. רוב הפוגעים אינם מוכנים לקחת אחריות על מעשיהם.
    אני יכולה להסכים, כי לעיתים אם יש ילדה או נערה שאינה מוגנת מספיק על ידי סביבתה יותר קל להפוך אותה לקרבן ואולי לזה אתה מתכוון.
    בכל מקרה אסור אסור ואסור לשים את האחריות על הנתקפות כמו שלא בכוונה רעה אתה מנסה לעשות. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו