יש לזה סוף??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לזה סוף??
    אני
    10/02/2012

שלום..
    עברתי הטרדה מינית פןלשנית במיוחד במשך כשנה.
    לפני יותר מחצי שנה סיפרתי ומאז נכנסתי לתהליך קשה ומתיש.
    אני מטופלת אצל פסיכולוגית ולוקחת כדורים נגד דיכאון.
    בזמן הזה התחלתי לימודים גבוהים ואני כל הזמן במלחמה לחזור לחיים ולהתנהג כמו כל נערה רגילה. (הייתה תקופה של כחודשיים שהייתי כל היום במיטה בלי לאכול ובלי ליצור קשר עם חברות..)
    אבל לצערי כל הזמן יש לי נפילות. לא נפילות קטנות אלא נפילות שהייאוש בהן אוכל אותי, שאין שום טיפה של תקווה, שהפחד נמצא בשיאו ושהדמעות לא מפסיקות לזלוג.
    גם כשאין לי נפילות אני מרגישה שאם היו מציעים לי למות הייתי קופצת על ההזדמנות במהרה. (ניסיתי להתאבד כמה פעמים. לא מזמן חתכתי את עצמי מאד עמוק וברגע האחרון קיבלתי פיק ברכיים ובסוף עשו לי תפרים..).
    בזמן האחרון אני מבינה שאני פשוט לא רוצה לצאת מהמצב הזה.
    אני מפחדת. אני מאד מאד מפחדת. מפחדת מהחיים, מפחדת מכך שאני לא יודעת מה עומד לקרות כל רגע. אני קמה כל בוקר בתחושה שבטוח הולך לקרות משהו רע.
    כ"כ נפגעתי, ואני כ"כ חלשה עכשיו שאני מרגישה שאין לי יכולת להתמודד עם קשיים במהלך החיים. אפילו קשיים קטנים.. אני מרגישה שאין לי הגנה מפני העולם הזה.
    הפסיכולוגית שלי מדהימה. היא עוזרת לי מאד. אבל למרות זאת אני לא מצליחה לרצות לצאת מכל התקופה הקשה הזאת. אני מרגישה שזה המקום היחיד הבטוח, שכל רגע אני יכולה להיכנס מתחת לשמיכה, לעצום עיניים ולדמיין שאין אני, שאין כלום.
    כל רגע ביום אני יכולה להתחיל לבכות. כי באמת קשה לי.
    אני כותבת כאן משתי סיבות:
    1. אני רוצה להבין אם אני דפוקה שלוקח לי הרבה זמן לצאת מהמקום החלש הזה למרות שאני בטיפול.
    אני רוצה להבין אם אני דפוקה שאני לכאורה מתקדמת בחיים עד שאני מבינה שזאת הצגה ואני מחליטה להתאבד.
    2. יש לזה סוף?? יהיה איזשהו שלב שאני באמת באמת ארצה לחיות? שאני אוהב את החיים? שאני ארצה לקום כל בוקר ולא אפחד כ"כ??
    תודה.
    אני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לזה סוף??

הוספת תגובה

• יש לזה סוף?? - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    10/02/2012

שלום לך. את מספרת על הטרדה קשה שעברת ועל זמן טיפול יחסית קצר, במושגים של טיפול בפגיעות קשות.
    אעיז להגיד בעדינות שכנראה חלק מהחומר הטיפולי שייך גם לדברים נוספים בחייך שאולי מעצימים את החויה כרגע.
    קשה לי להבין מה בדיוק את מבקשת אבל מאוד ברור לי את לא דפוקה.
    נדרשות הרבה אינרגיות כדי להיות במקומות כואבים וקשים ובו בזמן לנהל אורח חיים שגרתי. אני הייתי שמחה בשבילך אילו היית יותר סבלנית וסובלנית לעצמך ולתהליך כי אני יודעת מנסיון חיים של מטופלות שהדברים מתארגנים, פחות מציפים ומאפשרים לחיות בשגרה, אבל זה לוקח לפעמים הרבה זמן וחצי שנה זה כלום כרגע.
    אז סבלנות וסובלנות עצמית, האמיני בעצמך ושתפי את המטפלת בכל השאלות האלו שלך.
    חזקי ואמצי צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    11/02/2012

תודה. אבל איך אפשר?? אני לא יודעת אם לשמוח או להיות עצובה מזה שזה נחשב זמן קצר יחסית, אני רק יודעת שאני כבר משתגעת מלהיות במקום הזה..
    כל יום אצלי הוא נצח, אז חצי שנה זאת בכלל תקופה לא נגמרת...
    אני מרגישה לפעמים חלשה ברמה שאין לי יכולת להתמודד ולעמוד יותר מול החיים האלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    12/02/2012

ליבי ליבי אליך. אין ספק שכשקשה כל דבר קצר נראה כמו נצח ובטח כשאת רוצה להיות הרחק מהמקום הזה,
    אבל בהפוך על הפוך, ככל שתקבלי את זה שאת כרגע במקום קשה ושזה לא הולך להיות זמן קצר תרגישי טוב יותר. אם תרפי מהציפיה שמחר בבקר כבר לא תרגישי ככה יהיה קל יותר לשאת את נטל הסבל.
    דבר אחר שאולי עכול לעזור זה יותר מפגשים טיפוליים לתקופה מסויימת, להקיף את עצמך בכמה אנשים שיודעים את מצבך וישמחו להיות שם בשבילך ולנשום, כל הזמן לנשום.
    הרי ההתעללות שחוית לא מתרחשת כרגע שוב, מה שיש כרגע זה הזכרונות משם, אז אם שרדת שם אין שום סיבה שלא תשרדי עכשיו.
    מאחלת לך הרבה כוח צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

אני
    12/02/2012

הלוואי שזה ייגמר מתישהו, כי אני כבר לא שורדת. תמו כוחותיי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו