שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לימור
    12/02/2008

עברתי התעללות מינית בהיותי בת 6 על ידי בן דודי.
    כבר שנים שלא הוצאתי את המשפט הזה מיפי ובעת כתיבת שורות אלו ידי רועדות. זה היה כנראה אירוע שנמשך כי יש לי הבזקים מכל מיני מקומות. למרות שעברו שנים (ואולי זה המקום היחיד שאיני צריכה להתנצל שאני עדיין זוכרת - כי מי כמוכן מבינה אותי) אני עדיין עוברת סיוטים, מתעוררת בלילות, רואה את פרצופו ברחוב בלי שזה באמת הוא וכל יתר המאפיינים שאתן ודאי מכירות.

עברתי טיפול פסיכולוגי לפני כשמונה שנים בעקבות הטיפול העזתי לספר לאבי ולעמוד על כך שאני לא מוכנה שיהיה נוכח בחתונתי. והרגשתי גאה בכך!
    לרגע לא חשבתי שאשכח את זה אבל חשבתי שזה פרק שעבר ונגמר. טעיתי. ואיני יודעת איך להתמודד עם זה.

היום אני אמא לשני ילדים: ביתי הבכורה בת 4.5 ובני בן שנה. מידי יום ביומו הדברים מטרידים ומטריפים את מוחי. בבקשה עזרה, האם מתישהו הנושא הזה יעזוב את חיי? מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טראומה לא נמחקת

פרופ' רחל לב-ויזל
    13/02/2008

לימור היקרה,
    טראומה ואירועים טראומטיים מתמשכים לא נמחקים. הם מותירים שריטה בגזע המוח. העיבוד של האירועים אחר בכל שלב של החיים. גם כיון שעם הגיל אנו עוברים שלבי התפתחות שונים ומצבים שונים וגם היות ועומדים לרשותנו משאבים להתמודדות חדשים המאפשרים עיבוד מחודש ושונה. התמודדת בעבר מאד יפה. אני מציעה שתפני שוב לטיפול למספר מפגשים נוסף שיקל על ההתמודדות וההצפה המחודשת ויצמצם את ההשלכות.
    בהצלחה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    17/02/2008

אין ספק שקשה כאשר הפגיעה חוזרת להטריד בחיי היום יום.
    כנראה שזהו סימן שיש צורך בעיבוד של הפגיעה, כך שזו לא תנהל את חייך. נראה לי שפניה לטיפול הינה הדרך הנכונה בשלב זה.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו