מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזכרתי בעבר..אנונימי17/04/2012
שלום!
כשהייתי קטנה בערך כיתה ג או ד' היה מישהו שהיה נוגע בי במשך תקופה לא כ"כ ארוכה. אולי כמה פעמים .. לא זוכרת בדיוק. הייתי הולכת אליו הביתה לפעמים ופעם אחת הוא אפילו היה אצלנו בבית.. (הוא קורב משפחה, ואפילו חבר של אחי). אז הייתי קטנה ושיתפתי איתו פעולה אז זה לא כ"כ הפריע לי, ולא בדיוק הבנתי את המתרחש. הוא היה מנשק אותי ונוגע בי הוא אף פעם לא עשה יותר מזה..(זאת אומרת לא שכב איתי) באיזה שהוא שלב אחרי כמה פעמים הצלחתי להפסיק את זה כי הרגשתי שזה לא בסדר ,והבנתי קצת.. שכחתי להזכיר שהוא היה יותר גדול ממני בערך ב4 שנים.. כמובן שאני אז הייתי רואה אותו כל הזמן ונזכרת בזה ,הייתי נגעלת ממנו.. ואז הוא עבר דירה ומאז ראית אותו אולי פעמים שלושה וגם אז כשאני רואה אותו אני נזכרתי בזה.. היום בהיותי בת 24 נשואה עם ילד ברוך ה'.. ואני גם מסיים תואר ראשון בעבודה סוציאלית פתאום ניזכרתי בזה, אבל בגלל שזה לא הפריע לי אף פעם בתיפקוד שלי אז לא עשיתי עם זה כלום במיוחד שהוא קרוב משפחה.. מה שכן יצא לחשוב על זהכמה פעמים וגם היום ולכן אני כותבת(מישהי ששמעתי ממנה סיפור שהיא חוותה נגיעות גם בתור ילדה מהשכן שלה זה הזכיר לי.)
אני גם שמה לב שאז באותה תקופה קראו לי דברים כאלה מכל מיני, קרובות משפחה קרוב משפחה .זה יכול להיות כמשחק - כי היו יותר גדולים ממני והיו גם קטנים ממני (כל אחד זה היה בנפרד ) לא היה קשר בן כולם .. .
היום ברוך ה' וגם אז זה לא השפיע עליי אני מתפקדת כרגיל! אני פשוט עכשיו במחשבה שפגעו בי!, נכון זה לא הפריע לי בשום דבר אז. אבל פתאום אני שמה לב שמישהו הזיק לי וגם אני פגעתי באחרים.. ומה אני עושה עם זה ? לפתוח את זה אם אותם אנשים הרי כל אחד במקום אחר, וגם לי יש את ההרגשה של מה עשיתי גם אני פגעתי בארח(כמובן שאז לא ראיתי את זה ככה, היום אני עם הרבה ידע מה שמאפשר לי לפתוח את העניים ולחשוב על הדברים.. אני חייבת לציין שברגע שהתפכחתי הבנתי שעשיתי משהו לא בסדר, מה שהיה מהצד שלי.. יש לך משהו לומר לי? אולי שאני צריכה לעשות משהו? או אולי שהיוםפ אין מה לעשות ורק חשוב שאני מדברת על זה ומודעת לכך??
תודה רבה. !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזכרתי בעבר.. - תגובה
צביה כפיר M.S.W17/04/2012שלום אנונימי.
לא ברור לגמרי אם זה את או אתה, אז אני אכתוב את תשובתי בלשון את, בתקוה שאני לא טועה.
את מעלה נקודה חשובה, במובן שקיימים בילדות של רובינו משחקים הדדיים הכוללים אולי גם נגיעה במקומות מוצנעים או במקומות שלא בהכרח נעימים לצד שבו נוגעים.
איך אנחנו היום כבוגרים חושבים על זה ואיך מבדילים את זה ממקרי ההתעללות/הטרדה?
נראה לי שאם דברים קרו תוך כדי משחק הדדי והיו נגיעות הדדיות, הייתי משאירה את זה בתחום המשחק והתתנסות הילדית ולא הייתי מפתחת רגשי אשמה וכו', גם אם עבור מישהוא זה נחווה כהטרדה אז או היום.
כאשר הדברים מתרחשים לא כמשחק הדדי, כאשר יש ניצול של גיל, כוח, עמדה זו כבר הטרדה.
לפי הדברים שכתבת את חווית הטרדה ואני שמחה איתך שיכולת להפסיק אותה ושאת מרגישה שהיא לא פגעה בך.
לגבי הפעמים שאת נגעת, מקוה שההפרדה שאני עשיתי תוכל להקל עליך בהתייחסות לדברים. בכל מקרה אם לא היו בך כוונות זדון אלא סקרנות של ילדות, מומלץ שתסלחי לעצמך.
אם יש מי מהדמויות שאת עדין בקשר איתם ומרגישה נוח לפתוח לדבר להתנצל בפניהם, גם זה אף פעם לא מזיק.
מקוה שעניתי להתלבטויותיך. צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
אנונימי17/04/2012אגב לא טעית, אני בת.
כן תשובתך עזרה לי, תודה רבה! אני לא יודעת אם לקרוא לזה ממש משחק זה יכול להיות יותר סקרנות שלי.
לגבי ההצעה שלך לשוחח איתם- ומה עם אני רוצה אבל לא בטוחה שזה רלוונטי כ"כ?. זאת אומרת לא בטוח שזוכרים, ומצד שני אם זוכרים מפחדת קצת מהתגובה. או לאן שזה יכול להוביל..
לגבי מה שנעשה לי אני לא עסקתי אז בכך שאני מאשימה אותו או כועסת עליו אלה שעברתי את זה וזהו. גם אם אראה אותו אומר לו שלום. אבל בגלל שהוא היה יותר גדול אני מרגישה שכן הוא הטריד אותי. אבל אני משלימה עם זה כי אין מה לפתוח מחדש. ברוך ה' התקדמתי בחיים כך שזה מאחורי.
ואני אעבוד על כך שרק הייתי ילדה ושלא הייתה לי שום כוונה לפגוע חלילה. גם אם אני הייתי קטנה, ושחקתי והסתקרנית עם אחרים.. ואני גם מקווה שזה לא הייתה הכוונה של הבחור שהטריד אותי. (לפגוע בי).
תודה רבה לך שוב!
ואני רציתי גם להגיד ממש ישר כוח ותודה על הפורום הזה זה חשוב ועוזר שיש אתר כזה שמאפשר להתייעץ ולפרוק.. התשובה שלך שחררה מעליי תחושת אשמה שאולי יכולתי למנוע מעצמי במשך כל השנים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/04/2012תודה לך.
את היום כבר מספיק מבוגרת כדי להחליט אם לדבר עם אחרים שאולי פגעת בהם ואולי לא לדבר איתם. תסמכי על עצמך מה שלא תחליטי.
כיון שאת לדבריך כבר אימא בעצמך חשוב ללמד את ילדיך לשמור על עצמם ולכבד את גופם, זהו התיקון שמתאפשר לך.
רק ימים טובים צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
אנונימי18/04/2012אני מאמינה שכך אעשה. או לפחות אשתדל לעשות זאת על הצד הטוב ביותר.
תודה על ההקשבה, והנכונות להיות איתי.
השיחות הקצרות והחשובות הללו היו מאוד משמעותיות בשבילי. כך שאני יכולה להניח את הפרשות הללו מאחורי ולהמשיך בחיי, בהשלמה עם עצמי!
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W18/04/2012בשמחה רבה צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)