נכד בן 7 ,עם התנהגות של הטרדה מיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכד בן 7 ,עם התנהגות של הטרדה מיני
    עפיפון
    21/02/2008

שלום רב
    נכדי בו ה7 הולכת וגוברת בעיה שלא מטופלת , של הטרדה מינית. לפני שנה,ראיתי אותו משחק
    משחקי מין עם ילדים קטנים ממנו. הערתי לבני ולאישתו על כך. ראיתי אותו גם מנסה,לגעת באחיו
    הקטנים באזורים מיניים, כמו טוסיק, הוא נשכב עליהם. ושמעתי עדויות של עוד אנשים מהמשפחה
    על התנהגות ברוטאלית יותר: כמו נסיון להחדיר מקל לישבן של אחיו(בן 3) ולאחרונה, התערטל בצהרון בפני ילדה בת גילו , אשר נסה הביתה בהיסטריה ואביה איים שיתלונן על כך במשטרה.

יש לציין שהילד גדל בבית סבו וסבתו ואימו חולה במחלת נפש קשה(סכיזופרניה) אך היא זאת אשר עושה את מירב המאמצים לתפקד במיטבה כאם,למרות מגבלותיה.

התרעתי בפני בני ואישתו על המצב, והדחיפות בטיפול בבעיה קשה זאת.עד כה לא נעשה דבר.

הסבתא והסב, מתנגדים בתוקף לכול התערבות פסיכותארפית, כמו שיחות, למרות היותם אנשים
    נאורים , משכילים ועובדים בתחום רפואי.
    לפני מספר ימים , פניתי ביוזמתי ל"שלום הילד" ולפקידת סעד לענייני דין , המטפלת בילד שנים.

ברצוני לציין שהמורה טוענת שהוא :ילד מדהים"ותלמיד מצטיין, הוא לוקח ריטלין לשעות הלימודים
    ולאחר שעות הלימודים התנהגותו כאחוז תזזית, הוא צועק וצורח ומשמיע קולות לא נעימים.
    הורס ושובר דברים. כל התנהגותו זועקת לעזרה.
    בינתיים הוא משתתף פעם בשבוע בדרמה תראפי .כנראה שזה לא מספיק והוא זקוק לסיוע מאסיבי
    יותר. מה אני יכולה לעשות? כסבתא שאיכפת לה, כואב לה ,יש לי קשר מיוחד עם הילד,
    אך בשל המרחק במגורים אני רואה אותו לעתים רחוקות
    מלבד זאת
    אני עצמי הייתי קורבן של תקיפות מיניות. אני מטופלת כיום במרכז רב תחומי.
    ואני עדיין בתוך הכאב שלי, הנובע מהפוסט טראומה שלי.
    ולכן הרגשת הכאב, החרדה והאמביואלנטיות שלי כלפי נכדי קשה יותר.
    בברכה
    אפיפון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פניה לסיוע

פרופ' רחל לב-ויזל
    23/02/2008

אני מציעה שתפני ליועצת בית ספר ותבקשי ממנה לסייע. כמובן שעליך לדווח להורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    24/02/2008

שלום רב,

אכן נראה שאת חווה כאב רב, כשאת צופה בהתנהגותו של נכדך.
    ראשית, חשוב לי להדגיש כי ניתן לעשות הפרדה בין אהבה וחום לנכד, לבין אי הסכמה מוחלטת עם התנהגויות פוגעות שלו. ההסטוריה שלך ודאי מעצימה את האמביוולנטיות והכאב. מכיוון שמשפחה אינה פועלת בנדון, עשית נכון בפנייתך לשלום הילד ולפקידת הסעד. כדאי לעקוב אחרי פניה זו ולהמליץ להפנות אתנכדך לאל"י או למומחים בתחום. ככל שהבעיה תטופל מהר יותר, כך יחסך סבל לילדים אחרים וגם לנכדך.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו