מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה. אשמח לתשובה אמיתית.עוד אחת10/08/2012
עברתי לפני כשלוש שנים הטרדה מינית ממשוכת.
עברתי תקופות קשות נוראיות מאז שסיפרתי על כך.
אני מטופלת אצל פסיכולוגית, ואני יכולה לומר שב"ה אני במקום אחר לגמרי ממה שהייתי בעבר. אך אני לא מאושרת. אני לא מצליחה להרגיש הנאה אמיתית מדברים. אני בשגרה כי זה מה שמצפים שאעשה, כי זה מה שאני די מצפה מצמי.
לפני מספר ימים שמעתי שמישהי נפגעה קשה (מבחינה מינית),היה לי נורא קשה לשמוע על זה, אעפ"י שאני לא מכירה אותה. בהמשך ניסיתי לחשוב מה הקשה עלי כ"כ וכעת אני מבינה שבאותו רגע הבנתי שנהרסו לה החיים.
האם זה נכון? האם מי שעברה הטרדה מינית וקיבלה את זה נורא קשה, לא תצליח לעולם לשוב להיות מאשרת באמת?
אני צריכה לדעת את האמת כי לדעת אם לצפות או לא. כי כבר מתיש להתאכזב כל פעם מחדש. אם אדע שאין תקווה בנושא אז לא אצפה לשווא.
אני שואלת ואני כבר די בטוחה שהחיים שלי נהרסו. למרות שאני מתפקדת כרגיל.
תודה.
תבורכו על הפורום..
עוד אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך10/08/2012שלום רב
מאד צר לי על ההטרדה המינית שעברת. נשים שעברו הטרדה מינית אשר טיפלתי במקרים שלהן טיפול משפטי, דיווחו שברגע שנטלו את היוזמה לידיהן והחלו לפעול נגד המטריד, הרגשתן השתפרה באופן משמעותי.
אין לראות בכך המלצה לגבי המקרה הספציפי שלך וככל שתחליטי לנקוט בצעדים משפטיים, בדקי לפני כן היטב עם מי שאת מטופלת אצלה (או עם כל גורם מקצועי אחר), מה ההשלכות לגבייך.
אם בסופו של יום תחליטי שאת רוצה לעשות עם זה משהו, דעי שההשתהות עד כה אינה אמורה לפגוע במהימנות שלך וכי החוק מקנה לך כלי פעולה רבים ע"מ להיפרע מהמטריד.
כל טוב לך ואיחולי שיפור מהיר.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/08/2012שלום לך עוד אחת.
איזה שם בחרת לעצמך, כבר ממנו עולות התחושות הקשות שלך.
צר לי על הפגיעה שעברת, אבל בנוסף למה שכתב לך עו"ד ויינריך, כנראה אין תשובה אחת לשאלתך.
אנו מכירים נפגעות שצלחו וחזרו לשמחת חיים, אנו מכירים נפגעות שנשארה טראומה קשה וביניהן שלל תגובות להמשך חייהן.
יש משתנים מסויימים אשר משפיעים על יכולת ההחלמה של כל אחת, ביניהם מבנה אישיות, חויות חיים קודמות, קבוצת תמיכה וכו'.
מנסיוני, קבוצת שווים מאוד עשויה לעזור, ומתקיימות קבוצות של נפגעות ברוב מרכזי הסיוע בארץ, זה מומלץ ללא קשר לטיפול הנפשי שאת מקבלת, אלא בנוסף.
האם תמיד ראית את העולם שחור או שלפני היית טיפוס אופטימי? גם זה חלק מהדברים המשפיעים על החלמה, מכל טראומה שהיא, אולם גם אם היית פסימיסטית גמורה קודם, ואת באמת וברצון רוצה לשנות את זה, התמדה בטיפול תביא אותך לשם.
לא ברור מדבריך כמה זמן את בטיפול, ויש לצערינו דברים שנדרש זמן רב כדי שיתרפאו, במושגים של שנים ולא של חודשים, כך שצריך הרבה סבלנות ואמונה ואם נחנת בהם תצלח דרכך בהמשך.
אל תתיאשי, הכניסי לחייך כמה שיותר דברים שגורמים לך להרגיש טוב ולמדי לחיות ולהיות עם הרגשה טובה גם אם היא תהיה רק לזמנים קצרים. זו התחלה.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית.
עוד אחת10/08/2012ראשית אני רוצה לומר תודה. ריגשתם אותי מאד.. ותודה שהתייחסתם ברצינות.
מבחינה משפטית ידיי מוגבלות, עשיתי כנראה מה שביכולתי. בעייתי לי לפנות למשפט כי אין לי מספיק הוכחות. זה ציער אותי זמן רב כי הרגשתי שבעוד שחיי נהרסו, המטריד ממשיך להתנהל כרגיל. אני לא יודעת מה לעשות בנושא. אולי נשאר לי להמשיך עם זה.
בקשר להרגשות הנפשיות- אני מטופלת במשך כשנה (קצת יותר). לפני כל הסיפור הייתי טיפוס אופטימי. אני לא טיפוס דיכאוני באופי שלי. היה חדש לי להכיר את עצמי במצב דיכאוני. נחשפתי למישהי חדשה שלא הכרתי וזה היה לי קשה.
אני מנסה לחשוב עם עצמי מה משמח אותי באמת כדי שאוכל להכניס את זה לסדר היום שלי, אך אני לא מוצאת דבר כזה. זה מה שגרם לי להבין שכנראה לא אחוש לעולם שמחה אמיתית.
שוב תודה מקרב הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/08/2012עוד אחת.שלום לך.
המון תודה גם לך על תגובתך. אני מבינה את הקושי שאת מרגישה, אין לי ספק שתחושת חוסר האונים שהיא גם חלק ממעשה ההטרדה אבל גם מתעצמת מהידיעה שהוא ממשיך בחייו כרגיל. היא תחושה שקשה מאוד לחיות איתה.
אין לי, והלואי והיה לי פתרון קסם, עבורך.
אני רק רוצה שוב לעודד אותך ולאמר לך שחייך בידיך, זה בסדר לפגוש גם את החלקים הדכאונים שלך, יש לכולנו,
תמשיכי לטפל בעצמך ואני מאחלת לך שתגיעי בחייך למקום שבו תחזור האופטימיות.
שבת שלום צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית.
עוד אחת10/08/2012תודה. אני קצת יותר מבינה.
זה שכתבת שאין לך פתרון קסם עבורי מבהיר לי שכנראה שזה בין השאר עניין של זמן. אולי עוד יגיע יום ואשוב להיות מאושרת. עד אז מחויבותי היא לעשות את כל הדברים שיכולים לסייע לכך. עם כל הקושי.
תודה רבה.
בהערכה רבה,
עוד אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתשובה אמיתית. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך10/08/2012שלום
בתוספת לכל מה שנאמר ורק בהתייחס למה שכתבת לגבי ההוכחות: תמיד אפשר לנסות לשפר עמדות ולא בטוח שכל מה שיכול להיעשות נעשה.
מומלץ שתתייעצי עם עו"ד המצוי היטב בתחום והינו מנוסה בייצוג נפגעות הטרדה מינית.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתגובה אמיתית.
עוד אחת11/08/2012תודה. האם אפשר להתייעץ איתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. אשמח לתגובה אמיתית. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך12/08/2012שלום
בהחלט, את מוזמנת ליצור קשר טלפוני לפי הפרטים שמתחת.
אשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"עוד אחת". את לא סתם עוד אחת:
דנה (שם בדוי)03/09/2012מגיע לך ללא צל של ספק לחוש אושר אדיר, כיוון שאת בת-אדם ולכל בני האדם מגיעות כל הזכויות. את נשמעת כאדם טוב ובעייתך המרכזית כרגע היא, שעלייך לקרוע את מסך החושך שמאיים עלייך מאז ההטרדה המתועבת, שנעשתה על ידי אדם נתעב ובזוי, הלוואי שישלם בדמיו על הנזק שגרם לך.
את שווה. את ראויה. כל כולך אמור לשמוח! אל תתני לשדים בדמות אדם לדחוף אותך לתהום וגם אם נפלת אליה- האמיני בעצמך, צאי ממנה, את מסוגלת, את יכולה ואת תצליחי לגבור על השדים שתוקפים אותך!
את לא סתם עוד אחת- את מעולה ואישה חזקה! האמיני בכוח של הנשים.
אגב, יש לי עצה נהדרת בשבילך- אני לומדת קרב מגע של נשים כבר כחודש ומרגישה הרבה יותר בטוחה. אני חושבת שתרגישי הרבה הרבה יותר טוב אם תרשמי לחוג כזה.
זה מעצים את את הביטחון העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"עוד אחת". את לא סתם עוד אחת: - תגובה
צביה כפיר M.S.W03/09/2012תודה לך "דנה".
כל תמיכה וכל הבעת דעה חיובית תמיד עוזרת, את בודאי יודעת את זה מעצמך וזה מאוד מרגש שאת מביאה את זה בקלות כזו ונותנת מעצמך ל"עוד אחת".
אני רואה חשיבות רבה של התיחסויות קוראים באתר, הן לא פחות חשובות ואולי אפילו יותר מההתיחסויות על עו"ד ויינרייך ושלי.
תחזקנה ידיך צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"דנה" וגם קצת לעו"ד ויינרייך..
עוד אחת03/09/2012קודם כל תודה רבה.
אני מרגישה שיש בי שני בני אדם שונים- הצד שמבין את כל מה שאת כותבת, והצד השני שבטוח שאין תקווה.שלעולם לא אשוב להיות שמחה.
לפעמים אני מצליחה להיות חזקה ולהאמין שאצליח להתגבר על הכל ואפילו להתחזק, אבל כשאני נופלת אני מרגישה שסתם חייתי בסרט שבאמת יכול להיות טוב..
כשאני נופלת אני מרגישה שאין טעם לחיים, שאין טעם לנסות בכלל, שאני לא רוצה לנסות כי אז אפול והנפילה תהיה קשה מדי. וללב שלי יש מכסת סבל. אני מרגישה שהוא כבר לא יכול להתמודד עם שום קושי.. והרי החיים רצופים במכשולים ובניסיונות, אז אולי מקומי לא בעולם?.. זה סוג קטן של מחשבות...
המחשבות שטורדות אותי הן- האם אני צריכה לדאוג לכך שהצדק יבוא על מקומו?
לעו"ד ויינרייך--
את העונש משמים אין לי ספק שהמטריד יקבל, אבל אני מרגישה שאני צריכה לסגור מעגל מסוים עם עצמי ושלא ניתן לסגור אותו באף טיפול. לכן אני עוד מתלבטת אם לגשת למשפט.
אני מרגישה צורך להתעמת עם המטריד, להבין מה לעזאזל חשב לעצמו?! אני יודעת שזה נשמע מוזר, ואני צריכה לבדוק אם זה בכלל אפשרי. וברור לי שאם אעשה זאת זה יהיה בניגוד לדעתם של כל הנוגעים בדבר. אני מניחה שאם יתקיים עימות כזה, זה יסגור אצלי את המעגל. אך אולי אני טועה...
דנה--- במקרה שלי זאת לא הייתה תקיפה ברחוב או בכל מקום אחר ע"י אדם זר, אז איני בטוחה שחוג קרב מגע יועיל לי אישית.. תודה בכל זאת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"דנה" וגם קצת לעו"ד ויינרייך.. - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך03/09/2012הי
אכן במקרים רבים יש בצעד המשפטי משום סגירת מעגל.
הצעד המשפטי לא חייב לעבור דרך בית משפט וניתן במקרים רבים להעניש את המטריד באופן של קבלת פיצוי ממנו בדרך של הסכם (חוקי) מחוץ לכתלי בית המשפט.
בדרך זו, אין חשיפה ישירה בינך לבינו ומי שמטפל בכל הענין זו עוה"ד שלך.
הדבר נתון כמובן להחלטתך.
בכל מקרה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מילים לאוד אחת
מתלבטת03/09/2012שלום לך.אני קראתי את הודעתך והתרשמתי שיש לך המון כוח.כנראה שעדיין פצע נפשי טרי מדיי ואת לא מדעת לחוסן נפשי שלך.יבוא הזמן שאת תרגישי את זה.אני יודעת כי גם אני עברתי המון.ואושר... אני מאמינה שתהיי מאושרת כי את עושה בשביל התחזקותך הכול עכשיו.אני שולחת לך חיבוק אהבה ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"עוד אחת"
דנה (שם בדוי)04/09/2012חוג קרב מגע יועיל לכל בת, נערה, בחורה, אישה, ב-כ-ל גיל. מניסיון.
ברגע שאת יודעת שיש לך את הידע והכוח להדוף אדם המנסה לפגוע בך- את מרגישה כוח נפשי, כיוון שהכוח הפיזי שיהיה לך לאחר השתתפות בחוג כזה- יגרום לך להרגיש כמו "גיבורת על", שמסוגלת להגן על עצמה מפני פושעים!
מתגובתך הבנתי שנפגעת כנראה מאדם קרוב, אולי קרוב משפחה, אולי הורה, דוד, סב או חבר קרוב, בוס, עמית לעבודה או אולי בכלל נותן שירות מסוג שהוא.
בכל מקרה, אל תתייאשי, כי-
חיים פעם 1 בלבד !
מחרידה אותי המחשבה שאת מקבלת את התחושות הקשות האלו ומוותרת על האושר שאת ראויה לו. אני ממליצה לך לקבל טיפול פסיכולוגי, אשר בוודאות יועיל לך מאוד. אנשי מקצוע מומחים בדברים כאלו, הם מסוגלים לגרום לאדם אשר רואה את חייו בשחור- לראות את נקודות האור שעיניו פספסו...
מאחלת לך חיים נפלאים. הלוואי שכל הפושעים, אשר מסתובבים שם בחוץ- יקבלו את עונשם בעולם היחיד הזה. אל תסמכי על כוחות אלוהיים להענישו. עדיף שיסבול בעולם המוחשי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עוד אחת04/09/2012תודה רבה לכולם על התמיכה ועל העצות, זה עוזר מאד ופותח לי אפיקים נוספים שלא חשבתי עליהם.
הלוואי שאתם צודקים ואצליח להיות מאושרת, ופשוט ארצה יום אחד לחיות.. הלוואי שיהיו תוצאות ארוכות טווח לכל ההשקעה שלי בהווה ובעבר..
הלוואי שאצליח לראות את הכוחות שאולי יש בי ולא אכנע לייאוש המפתה כ"כ...
שנזכה כולנו לשמוח באמת...
שוב תודה,
מעריכה כל אחד מכם שהגיב לי. באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)