זו הטרדה לפי חוק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זו הטרדה לפי חוק?
    דורית
    28/08/2012

היי שמי דורית ואני בת 19, אני גרה בב"ש היום הייתי בקניון הנגב ו2 בחורים עברו ליידי ועשו קולות עם הפה, כשהמשכתי ללכת 2 בחורים אחרים שרקו לעברי, המשכתי לטייל בקניון ושניים נוספים צעקו לעברי כוסית!! המעשים האלה מגיעים ממגזר מסויים (אני לא גזענית!!) והם ממש מציקים, יש לי חברות רבות שנמנעות מלהגיע אל הקניון מאחר וזו תופעה ממש מוכרת שם... האם אלו עבירות פליליות ומה אני יכולה לעשות בנידון?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זו הטרדה לפי חוק?

הוספת תגובה

• זו הטרדה לפי חוק? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    29/08/2012

שלום דורית
    ההתנהגות שאת מתארת הינה וולגרית, גסה ובהחלט מיותרת ולא ראויה אולם אין היא עולה כדי הטרדה מינית.
    הטרדה מינית עפ"י החוק הינה אחת מאלה:
    (1) סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
    (2) מעשים מגונים (מעשים לצורך גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים);
    (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
    (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
    עד היום הפסיקה לא הכירה במונח "כוסית" כהטרדה מינית וקבעה שהינו דרך של הבעת מחמאה בפי אומריו.
    תוכלי להסב תשומת לב הנהלת הקניון לתופעה ולבקשה להעיר לאותם בריונים או לחלופין להתעלם מהם.
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו