אנא עזרו לי בבקשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרו לי בבקשה.
    דנה (שם בדוי)
    03/09/2012

לפני מספר חודשים, בהיותי בת שירות בבית ספר יסודי- נהגתי ללכת כל יום ולחזור כל יום, במשך שנה, דרך כניסה אחת לבית הספר (זו הייתה הכניסה היחידה).
    באותה כניסה לבית הספר שמר שומר בסוף שנות ה-50 שלו (אני חושבת).
    במשך כמה פעמים הוא החמיא לי שאני יפה ושהכובע שחבשתי מתאים לי, אך חבל שהוא מכסה את הפרצוף היפה שלי ועוד הערות על המראה שלי וגם על ההתנהגות הטובה שלי. (לא מוגזמות מידי, אך זה עדיין גרם לי לאי נחת מסוים).

המקרה אתו שכן הפריע לי מאוד- התרחש לפני קצת פחות מחצי שנה-
    באותו יום הגעתי לבית הספר, השומר לא עמד על יד השער. כאשר פגשתי את אחת מבנות השירות האחרות- שאלתי אותה להיכן נעלם השומר והיא ענתה לי שהוא כנראה עוזב את עבודתו (היא לא ידעה על מה היא מדברת וכנראה ניסתה לשטות בי).
    לאחר ששמעתי זאת- נכנסתי כהרגלי לחדר המורים, חשוב לי לציין שבאותה עת חדר המורים היה מאוכלס במספר די רב של מורות ואף במספר קטן של מורים.
    ראיתי את השומר עומד ליד פינת האוכל, בבגדים אזרחיים ושאלתי אותו: "מה, אתה עוזב?",
    הוא חייך אלי, ניגש ובלי שיכולתי למנוע ממנו, כיוון שלא ציפיתי לכך כלל- הוא חיבק אותי חיבוק שטחי למשך כשתי שניות. בוודאי יהיו אנשים שיזלזלו בהרגשה הבאה שאתאר- אך הדבר התחיל להפריע לי מאוד לאחר שסיפרתי זאת לקרובי משפחה ולחברותיי הטובות ותחושת חילול מציפה אותי אפילו עכשיו. לא רציתי שיגע בי. אני נערה דתייה וצעירה, שאיננה רוצה שום קשר עם זקן כזה הגורם לי לסלידה.

לאחר התייעצות עם מורות אחרות, איתן הייתי בקשרי חברות- מסתבר שגם אותן השומר חיבק ואף מספר פעמים!

יש לי מספר שאלות בנוגע למקרה הנורא שקרה לי:

1.האם הטרידו אותי מינית
    2.האם עלי להגיש תביעה נגד השומר?
    3. האם עלי לשתף את שאר המורות שכנראה נפגעו ממנו?
    4. בהתחשב בגילי הצעיר, אני לא רוצה להתעסק בתביעות בשנותיי הטובות ביותר, אך כן חפצה שהשומר יפנים שאסור לו לחדור למרחב הפרטי של נשים ובחורות. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרו לי בבקשה.

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי בבקשה. - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    03/09/2012

שלום דנה.
    אשאיר לעו"ד ויינרייך לענות לחלקים המשפטיים בפנייתך, אולם ברצוני להתייחס להיבטים הרגשיים שאת מעלה.
    את פונה חצי שנה לאחר שהדברים קרו, את יודעת למה עכשיו ולא קודם? את מספרת על תחושות מאוד קשות, של חילול, אולי שווה לבדוק מדוע זה חזק כל כך עבורך.
    שיתוף אחרות, המורות במקרה זה, יכול להועיל ולהקל אולם עליך גם להיות מוכנה לכך שעל חלקן זה אולי לא השפיע כמו שהשפיע עליך. לא ברור מדבריך האם כולם דתיים בבי"ס? אולי לפעמים חוויות נחוות אחרת רק בגלל השיוך הדתי, למורה חילונית אולי זה פחות יפריע, אולי.
    אני חושבת שאולי יש דרך נוספת להעביר לשומר את המסר דרך שיחה, לא שלך איתו לבד, אלא עם אחרות על הפגיעה שגרם לך ואולי גם לאחרות.
    כיון שאת צעירה, והגשת תלונה אם מוצדק משפטית, יכולה להיות מעורבת בהרבה רגשות למשך זמן ואולי פתרון של שיחה יכול להקל עליך ולא לגרור אותך לדרך ארוכה ולא פשוטה.
    מצאי אנשים אשר איתם את יכולה לדבר על החויה הלא נעימה שעברת, ככל שתדברי יותר אמורה להיות לך הקלה ברגשות ובתחושות. חשוב שתביני שאינך אשמה , לא צפית את החיבוק המתקרב וגם אם צפית אותו לפעמים התדהמה מדבר שאיננו רגילים אליו משתקת את תגובתינו, זה לא קרה רק לך, זו תגובה של כולנו, נורמטיבית.
    בהצלחה צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרו לי בבקשה. - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    03/09/2012

הי דנה
    חיבוקים עשויים להתפרש באופן שונה כאשר למחבק (שכוונותיו עשויות להיות תמימות ונקיות לחלוטין) אין שליטה על הדרך בה המחובקת תפרש את החיבוק. מסיבה זו עדיף להימנע מהחיבוקים ולחסוך מצבים הניתנים לפירושים שונים.
    גם את אומרת שהחיבוק היה שטחי ומהתאור שלך נראה שלא היתה כאן שום כוונה אלא אות בלתי פורמאלי של פרידה. הגם שמעשים נבחנים מבחינה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית, קשה לי להאמין שמה שאת מתארת יפורש כהטרדה מינית.
    בהתייחס למטרה שהבעת בסוף דברייך, באפשרותך אם את רוצה, לפנות לאחראית על הטרדה מינית בבית הספר (חייבת להיות אחת כזאת לפי החוק) ולבקש ממנה שתברר את הענין, כמו כן אם את רוצה לשמור על פרופיל יותר נמוך, יכול אחד המורים לדבר איתו ולהפנות את תשומת ליבו. אני מאמין שהוא יחדל מהתנהגותו הנראית לכאורה תמימה.
    בכבוד רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בנוגע למקרה

דנה (שם בדוי)
    04/09/2012

שכחתי לציין שהשומר ל-א עזב. בת השירות עבדה עלי שהוא עוזב, אך ל-א הייתה לו שום כוונה לעזוב, הוא רק לקח יום חופש ולפיכך לא הייתה שום סיבה שיחבק אותי, גם לא בתור ביטוי פורמלי של פרידה.

נוסף לכך, רציתי להבהיר גם שבית הספר הנו דתי לאומי, השומר דתי (או לפחות מתיימר להיות כזה), המורות, התלמידים וכל השאר.

האם הפרטים החשובים שהבהרתי כעת משנים את פני הדברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בנוגע למקרה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    04/09/2012

הי דנה
    קל וחומר שמדובר בהתנהגות מיותרת.
    ההמלצה עדיין:
    לפנות לאחראית על הטרדה מינית בבית הספר (חייבת להיות אחת כזאת לפי החוק) ולבקש ממנה שתברר את הענין, כמו כן אם את רוצה לשמור על פרופיל יותר נמוך, יכול אחד המורים לדבר איתו ולהפנות את תשומת ליבו. אני מאמין שהוא יחדל מהתנהגותו (ואם לא- תוכלי אז להחליט אם לנקוט בצעד חריף יותר).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו