מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת אם זו הטרדהיעל10/09/2012
שלום,
אני בת 16 וכבר במשך קרוב לשנתיים אני מרגישה לא בנוח עם דוד שלי. אמנם הוא לא עושה לי שום דבר אבל הוא כל הזמן מבקש להיפגש איתי לבד, וכמובן שאני לא עושה את זה, אבל כל פעם שאנחנו נפגשים עם המשפחה הוא לא עוזב אותי.זה מתחיל במבט שלו שנודד למקומות שהוא לא אמור להיות בהם, ממשיך בליטופים לא נעימים ונגיעות חטופות שקרובות באופן מחשיד לאיברים אינטימיים, נשיקות ארוכות (מאודדדדדדדדד), חיבוקים צמודים מדי שלא לרוחי, ואמירות\לחישות באוזן שונות ומגוונות כמו: " את יודעת שאני אוהב אותך מאוד...". זה נשמע מטומטם עכשיו שאני כותבת אבל זה בעיקר משהו באיך הוא מדבר, ובאיך הוא נוגע ואיך הוא מסתכל. אף פעם לא מצאתי את האומץ לומר לו שזה לא מתאים לי אבל אני בהחלט מנסה להתרחק, וככל שאני עושה את זה ההתנהגות שלו מחמירה והוא מנסה להתקרב יותר.
יש לציין שכבר סיפרתי על זה להורים ואני משתדלת לא לראות אותו יותר וזהו, ובכל זאת בראש שלי עדיין אני לא בדיוק רגועה.
כבר במשך הרבה זמן אני לא מסוגלת להתקרב לגברים אחרים במשפחה שלי בכלל (סבא, אבא..), ויש לי הרבה סיוטים.
גם אני אף פעם לא באמת בטוחה אם מה שהוא עושה נחשב הטרדה, ואם אני לא מגזימה?
כי אני מבולבלת ומרגישה שהכל בראש שלי, ואולי זה לא נחשב כי לא אמרתי לו שאני לא רוצה? (ואני ממש לא רוצה!).
מה דעתכם?
אני באמת מגזימה? ואולי אני אשמה בכלל כי לא הייתי אסרטיבית מספיק...
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם זו הטרדה - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/09/2012שלום לך יעל.
אני רוצה בדברי לעשות בין הטרדה לפי החוק לבין הרגשה של הטרדה.
לגבי הנושא החוקי יענה עו"ד ויינרייך וזה משמעותי לגבי הגשת תלונה, אולם אני חושבת שבעיקר חשובה ההרגשה במקרה שלך.
אם הרגשת מוטרדת, הרי שהוטרדת. לא יודעת מה היו כוונותיו אולם לפי מה שאת מתארת הרי שהרגשות שלך הולמים לסיטואציה ואת לא מגזימה.
לא יודעת מה גורם לך להיות מבולבלת ולחשוב שהכל בראש שלך.
. את מתארת התנהגות פולשנית לא נעימה ובהחלט התנהגות כזו מביאה לחוש מוטרדת.
בגילך הצעיר חשוב מאוד שהוריך יהיו מודעים לסיטואציה, תפקידם להגן עליך ואם את אינך מצליחה להגיד לו ישירות דברים, הם אמורים להגיד לו במקומך ובודאי לגיטימי לצמצם כל קשר שלך עימו.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל היקרה
דנה13/09/2012לפי התיאורים שלך, נשמע שדוד שלך אכן מטריד אותך מינית!
במקומך, הייתי יוצרת קשר עם המשטרה בדחיפות. ההתנהגות שלו היא ל-א בסדר, והדגש העצום הוא עושה משהו לא מוסרי, שוביניסטי, פדופילי ונתעב.
עלייך לדאוג לכך שגורמי החוק והצדק יהיו שותפים במקרה הזה, פן יתרחש אסון.
גם אם את לא תפגעי, משהי אחרת תפגע. יש למנוע מסוטי מין לפגוע, כשיודעים מה הם זוממים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)