מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היתייעצות בנוגע לחברה מוטרדתחבר מודעג30/09/2012
הי, אני צריך עזרה.
חברה טוב שלי שנמצאת איתי באותו ארגון/מסגרת מוטרדת באופן כרוני. זאת אומרת, גברים נטפלים אליה, לא אחד, אלא כל פעם מישהו אחר. והם נטפלים אליה למשך תקופה ארוכה, לפעמים במשך חודשים או יותר. במשך שהותה בארגון/מסגרת היא הוטרדה לפחות על ידי חמישה גברים שונים. מדובר על הטרדות פנים אל פנים, נסיון בלתי פוסק "להתחיל איתה", נגיעות בגופה ללא הסכמת, סמס-ים, הטרדה בפייסבוק.
כרגע ידוע לי על שני גברים מהם היא מפחדת בארגון/מסגרת. הגברים הללו מתנהגים אליה באופן גס וגלוי. ידוע לי שהם גם הטרידו נשים אחרות בארגון/מסגרת.
החברה שלי לא מוכנה להתלונן עלהם מתוך פחד לתגובתם. לא למשטרה ולא לנציבת התלונות בארגון.
היא גם לא מעיזה להגיד להם שיעזבו אותה באופן חד משמעי. כשהם נמצאים לידה היא רק מנסה להיות חברותית אלהם, או שהיא קופאת.
מה אני יכול לעשות?
אני יודע שלא סיפקתי מספיק מידע. בבקשה תשאלו שאלות ואנסה לענות מבלי לזהות את חברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתייעצות בנוגע לחברה מוטרדת - תגובה
צביה כפיר M.S.W30/09/2012שלום לך חבר מודאג.
מאוד קשה לי לענות לך כי תשובתי איננה קלה.
אין שום דרך שבה ייפסקו ההטרדות אם חברתך לא תנקוט באיזה שהם הליכים בנדון.
אולי מקומך כחבר הוא לחזק אותה כדי שתהיה מספיק חזקה או להתלונן או להיות אסרטיבית מול המטרידים ולהגיד להם להפסיק זאת.
אין ספק שחשוב שהיא תעשה דרך עם עצמה כדי לעזור לעצמה להפסיק אותם ואת הסבל שנגרם לה.
מישהיא שמוטרדת בעקביות על ידי רבים כל כך זקוקה לעזרה ותמיכה כדי לעזור לעצמה להתחזק. חברים טובים, טיפול נפשי, קבוצת תמיכה במרכז סיוע, כל דבר שיעזור לה.
בהצלחה לשניכם צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
חבר מודעג01/10/2012ניסיתי במשך תקופה לשכנע אותה להתלונן או להיות אסרטיבית, אבל זה לא עובד. היא כל כך מפחדת מהם שהיא אפילו לא מעיזה לחסום אותם בפייסבוק, למרות שהיא יודעת שמי שחוסמים אותו בפייסבוק לא יכול לדעת מזה.
היא אפילו לא מעזה שלא לענות להם כשהם מתקשרים אליה אלא אם כן יש לה תרוץ.
הלכתי לדבר עם נציבת התלונות בארגון, אבל חוץ מלהגיד לי שאביא אותה להתלונן היא לא נתנה לי שום עצה ואפילו לא הסבירה לי איך הולך התהליך של התלונה ומה שבא אחריה ומה סיכויי ההצלחה מנסיונה.
פעם אחת אני דיברתי עם המטריד (בנימוס, למרות שמגיע לו מכות) ואמרתי לו שההתנהגות שלו אליה פוגעת בה. כשאמרתי לה שדיברתי איתו היא נראתה לי בפאניקה.
לא עבר שבוע ושוב אני רואה אותו מתפרץ לסיחה שלה עם ידידיה ומתחיל לדבר בצורה גסה.
דבר שהיא הסכימה לו זה שהיא ואני נלך יחד אל נציבת התלונות, אבל לא בשביל להגיש תלונה, אלא רק בשביל שהיא תכיר את הנציבה ותוכלה לשאול אותה שאלות.
בנוסף אלי יש לה עוד חבר טוב שהיא סומכת עליו ושיטפה אותו בעניין, וגם הוא רוצה לעזור. הבעיה שאין לנו מושג איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - תגובה
צביה כפיר M.S.W01/10/2012שלום שוב.
הדברים הנוספים שרשמת, מוסיפים משקל לדברי ,שאולי הדרך היחידה שלכם להיות שם בשבילה כיום, היא לעזור לה להתחזק ואולי אחרי תהליך כזה היא תוכל לשנות את פני הדברים.
אשאל בעדינות, היא בקשה את עזרתך או שאתה קשה לך לראות מה שקורה לה?
אנחנו יודעים בוודאות שעד שמי שסובלת לא מוכנה, או יכולה לעזור לעצמה, דברים לא משתנים. לפעמים למי שרואה את הדברים מהצד מאוד קשה לו, אבל צריך לזכור שאלו הם חייה ולא חייך.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חבר מודעג01/10/2012איך נוכל "להיות שם בשבילה" או "עזור לה להתחזק"? האם יש דברים מסויימים שאני יכול לומר או לעשות?
בתשובה לשאלתך: לא, היא לא ביקשה ממני במפורש שאעזור לה. היא סיפרה לי על הבעיות, בתחילה בצורה מרומזת, ולאחרונה באופן ברור וחד משמעי.
קשה לי לראות את זה קורה, ואני יודע שזה גורם לה סבל, מה עוד שהטרדות כאלה הולכות ומתדרדרות ונהיות יותר גרועות.
אני בהחלט מרגיש לפעמים שאני כופה עליה את עזרתי ואני מקפיד תמיד לומר לה שהיא יכולה להגיד לי להפסיק לעזור לה.
החלטנו לאחרונה שנעשה כאילו שאנחנו זוג, שפשוט נגיד שהיא "החברה" שלי ואני "החבר" שלה. זאת על מנת שהיא תוכל לומר למטרידים שיש לה חבר ואני יוכל להגיד להם שיתרחקו מחברה שלי. מה דעתך על זה?
דבר נוסף, היא החליטה שהיא תלך לטיפול שנקרא פסיכודרמה, שזה אמור להעלות את הביטחון העצמי ע"י סוג של משחק תפקידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
צביה כפיר M.S.W01/10/2012שלום חבר.
הכי טוב לשמוע זה שהיא תלך לפסיכודרמה כדי לעזור לעצמה להתחזק. זה מה שהיא צריכה, משהוא טיפולי ופסיכודרמה זה סוג של טיפול.
להיות שם בשבילה זה להקשיב למה שהיא מבקשת ולא לכפות עליה דברים שהיא לא מסוגלת לעשות אותם.
אני מבינה מהתאור שלך שהיא מבקשת עזרה, אבל נשמע שכרגע היא מבקשת עזרה בלהקשיב לה, לעודד אותה לא בהכרח לתת לה עצות מה לעשות.
אם תוכל לתת לה את זה היא כבר בעצמה (אני מקוה) תמצא את הדרך הנכונה לה לפעולה.
חבר טוב לא עושה במקום החברים שלו את מה שאינם יכולים לעשות, חבר טוב תומך, מעודד או רק מקשיב ומכיל את מצוקת חבריו. אני יודעת שזה קשה, הרבה יותר קל לנקוט עמדה או לעשות דברים בשביל האחר, אבל זה לא הדבר הנכון.
שוב, הרבה בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך01/10/2012שלום
מבחינה משפטית, מתוארת כאן מערכת מתמשכת של הטרדות מיניות.
האחראית למניעת הטרדה מינית מטעם הארגון ח י י ב ת לנהל בירור מעמיק של התלונות גם אם התלונה לא מגיעה מהנפגעת והארגון ח י י ב לנקוט צעדים בכל מקרה בו תוצאות הבירור מראות כי היתה הטרדה מינית.
כל הכלים להפסיק את ההטרדה המינית המתוארת נמצאים בידיכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חבר מודעג01/10/2012איך אני יכול לומר לנציבת התלונות שהיא אכן חייבת לברר את הנושא לעומק? להגיד לה שעו"ד דורון ויינרייך אמר לי? להראות לה כלשהו מסמך חוקי?
בכל מקרה, המוטרדת לא מסכימה שאני אתלונן בשמה, ולכן כשדיברתי עם נציבת התלונות לא הזכרתי לא את שמה ולא את שמות המטרידים. יכול להיות שבגלל שלא סיפקתי שום מידע קונקרטי היא לא יכלה לעשות שום ברור. היא גם לא לחצה עלי בכלל למסור את שמות המטרידים ולא ניסתה לתשאל אותי בכלל.
אם אני אספר לה את שמות המטרידים, מה היא אמורה לעשות? היא לא ענתה לי על השאלה הזאת כששאלתי אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך01/10/2012שלום
האחראית אמורה להכיר את תקנות החוק למניעת הטרדה מינית.
החובה לקיים ברור נגזרת מהתקנות הללו.
הינה התקנה הרלבנטית:
(ט) נודע למעביד על מקרה של הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, ולא הוגשה תלונה או שהמתלונן חזר בו מתלונתו, יעביר את המקרה לבירור של אחראי; הועבר מקרה כאמור לבירור של אחראי או נודע לאחראי על מקרה כאמור, יקיים האחראי, ככל שניתן, בירור על אודות המקרה לפי תקנה זו, בשינויים המחויבים, ואם המתלונן חזר בו מתלונתו, יברר גם את סיבת החזרה מהתלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)