מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה וייעוץ... מתוסכלת...יעל02/10/2012
שלום רב,
אני רוצה לספר על מקרה שקרה לי... אני יודעת שהוא יישמע אולי מוזר...
המקרה מטריד אותי מאוד כבר כמה שנים... אני מנסה להבין מה בדיוק קרה לי ואשמח לעזרתכם.
לפני כחמש שנים התחלתי קשר עם בחור. לילה אחד ישנתי אצלו (די מחוסר נעימות..) וממש ממש לא רציתי לשכב איתו. הלילה היה בסדר ולא קרה שום דבר מיני.
בבוקר קמנו ופתאום הוא התנפל עלי. אני זוכרת שלאחר מכן הזמנתי מהר מונית ונסעתי לעבודה. במונית לא הפסקתי לבכות. בכיתי ממש והתקשרתי לחברה טובה. היא שאלה מה קרה ועניתי לה שלא קרה כלום. לאחר מכן, התפתחה אצלי פריחה אדומה בפנים. מאחר ועבדתי במרפאה ניגש אלי רופא ושאל אותי האם קרה משהו שהסעיר אותי וטען שהפריחה היא תוצאה מלחץ נפשי. עניתי שכלום ובאמת לא הבנתי מה קורה לי ולמה אני בוכה.
היום עבר, המשכתי להיות בקשר נעם הבחור לעוד חצי שנה. שכבתי איתו פעמים רבות עד שהקשר הסתיים.
לאחר מכן היו לי קשרים נוספים, אני מקיימת קשרים ללא שום בעיה ושכחתי לגמרי מהבחור.
לאחר שנתיים בערך הייתי בבייתי וניקיתי את הבית. אין לי מושג למה אבל פתאום קפצו לי תמונות לראש. נזכרתי בבחור הזה מתנפל עלי, מחזיק אותי וראיתי את עצמי צועקת ומנסה להדוף אותו מעלי. אני בטוחה במה שאני זוכרת רק לא מבינה מה קרה לי... למה לא הבנתי עם עצמי שנאנסתי????? מדוע לא סיפרתי????
מאז המקרה הזה מטריד אותי. עכשיו אני גם מבינה מה קרה לי באותו יום בעבודה ולמה לא הפסקתי לבכות.
יש לי כמה שאלה שאשמח אם תענו לי עליה.
האם ייתכן שנאנסתי כפי שזכרוני מראה לי אך המשכתי לשכב עם אותו בחור ולהיפגש עמו למשך חצי שנה????
מדוע נזכרתי בזה פתאום באמצע ניקיון כבעבור שנתיים? האם מקרה כזה יכול לקרות?
אני מבולבלת ולא מבינה מה קרה לי!
תודה רבה...
אשמח לעזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה וייעוץ... מתוסכלת... - תגובה
צביה כפיר M.S.W04/10/2012שלום יעל.
נפלאות דרכי המוח והלב האנושיים, כך שיכולים לקרות לנו הרבה דברים.
מדוע רק עכשיו את נזכרת ומבינה כי עברת אונס, אנחנו מכירים בעובדה שלעיתים טראומה כל כך קשה לנו להכלה כך שאנחנו מדחיקים, מכחישים את קיומה.
העובדה שהיה לך עוד זמן רב אחרי קשר רגשי ומיני עם הבחור, מעידה על כך שכנראה רצית בו מסיבותיך השונות, והיה עדיף לא לזכור את המקרה הקשה עבורך. מאוד אנושי.
האם במהלך הקשר ביניכם לא היו עוד אירועים דומים? יכול להיות שלא ולכן הזכרון שקע.
למה עכשיו נזכרת, לא יודעת. תנסי להיזכר האם ניקית באזור בו התרחשה התקיפה המינית? האם פתאם הרחת משהוא שהיה דומה לריח בזמן התקיפה? האם עמדת בזוית בה נמצאת בזמן התקיפה?
הרבה פעמים דברים מתוייקים אצלינו ואסוציאציות של ריח, או מראה מציפים פתאום את הזכרון. לא יודעת את התשובה הנכונה עבורך,, אולם זה בהחלט יכול לקרות כך. זה נורמלי, אם זה מה שרצית לדעת.
רק ימים טובים צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)