שאלה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה!
    ש'
    28/02/2008

מגיל קטן בערך 6 הוטרדתי מס' פעמים רב ע"י אנשים שונים ,אם זה חשיפת איבר בפני או נגיעה או נסיונות שאני אחשוף עצמי בגיל 6 או הצצה, אני זוכרת כי בגיל מסויים ,יסודי ,
    החלטתי שזה בגלל העניים של שאני משדרת תמימות, אז התחלתי לשדר עויינות לכל מי שהוא ממין זכר ואף ביסודי לא היה לי קשר עם אף בן ,יש לומר שאני גם לא הייתי ילדה הכי מבוקשת מבחינתם אז זה לא דווקא קשור אלי , או שזה בכלל הגיל...
    בכל אופן כל שנות הבגרות שלי לא היה לי שום קשר עם בנים , והרבה פעמים הייתי מגיעה לתופעות
    של חרדה , מאדימה מזיעה , ויש לי פחד שיראו אותי כאובייקט מיני עד היום. הרבה פעמים יצא שכמה פעמים אדם ליטף לי את הישבן , בצור כזו של כאילו " בלי כוונה" ואף פעם לא אמרתי כלום כי תמיד ידעתי שהם יכולים לטעון שכאילו לא ישימו
    לב ,וזה קצת מאכזב אותי כי אני נותרת עם תחושה ש- א - לא גוננתי על עצמי ו-ב- אני אף פעם לא יודעת עם אני אולי דימיינתי כי הרי אני עברתי כ"כ הרבה דברים אז אולי אני נהייתי פראנואידית .. אבל ככל שאני חושבת עם עצמי אני מבינה שזה נכון וזה קרה וזה אמיתי כי בכל זאת זה ליטוף ולא נגיעה טעותית כביכול... השאלה שלי אליכם זה איך זה הגיוני שכ"כ הרבה מטרידים מטרידים אותי דווקא , אני יודעת שלצערי הרבה מוטרדות מינית אבל האם התת מודע שלי משדר משהו , אני מושכת
    איזה שיחזור תת מודעי??? או שזה נסיבות הגורל וככה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• הטרדות חוזרות ונשנות

פרופ' רחל לב-ויזל
    29/02/2008

פגיעה מינית או הטרדה מינית היא תמיד אירוע שיש בו אינטראקציה בין הנפגע לפוגע. אם יש חזרה של אירועים כאלה ותחושה של תגובה לא מותאמת על ידיך, אני מציעה שתפני להתייעצות עם מטפל או מטפלת העוסקים בנושא. לכולנו יש נטיה לשחזר בורה זו אחרת מצבים בהם היינו ללא שליטה מתוך מטרה לשלו בהם. ובאותה מידה כולנו נקלעים למצבים חדשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    02/03/2008

שלום רב,

על פי מכתבך נראה כי בגיל צעיר מאוד עברת הטרדות חוזרות. על רקע זה ברור כי קיימת רגישות רבה יותר, לכל ניסיון של חציות גבול. איני סבירה שאת משדרת משהו במודע או בבלתי מודע, וקשה לי להאמין שאירועים אלה הם פרי דמיונך. ויחד עם זאת, נראה לי שכדאי היה לך ללמוד דרכים אסרטיביות יותר לתגובה. כך תרגישי מוגנת ומחוזקת יותר.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו