הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנם
    אני
    21/10/2012

אני עברתי גילוי עריות כרגע בטיפול , סובלת מדיסוציאציות בזמן האחרון התחלתי לעבוד עם המטפלת שלי על הפרעת האכילה שלי כרגע הבנתי מקריאה של מאמרים שונים שאכילה כפייתית זה סוג של דיסוציאציה האמנם ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנם - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    21/10/2012

שלום אני.
    אינני מכירה התיחסות המכירה באכילה כפייתית כסוג של דיסוציאציה, אולם יש משהוא בבולמוס של אכילה כפייתית שאולי יכול להיחשב כזה.
    בכל מקרה כל הפרעות האכילה לסוגיהן נחשבות ומוכרות בתחום הסימפטומים של גילוי עריות.
    צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המהירה

אני
    21/10/2012

אכן דיברתי על אכילה כפייתית וכן על בולמוסי האכילה .

בנתיים הבנתי היום שהאמונה הבסיסית שלי -דפוס - "שבלי האכילה אני לא יכולה לעבור את הכאב לשרוד את החיים " רק שכרגע בעצם אין לי בזה צורך .

תודה על תשובתך זה מסביר הרבה דברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

אני
    21/10/2012

הרעיון שלי נילקח בעצם ממספר מאמרים ברשת הנה קטע לדוגמא

דיסוציאציה:
    דיסוציאציה לפיAPA כוללת מצבים של: דה-ראליזציה, דה-פרונליזציה, התעלמות מכאב, הלוצינציות שמיעה, אובדן זיכרון ואובדן זמן, הפרעות שינה, שימוש בסמים ובאלכוהול. נמצא כי מטופלות עם ה.א רבות מדווחות על היסטוריה של יכולות דיסוציאטיביות במיוחד אלו שמצויות בקשת של מה שאנו מכנים ארגון גבולי של פסיכופתולוגיה ושעברו התעללות פיזית או מינית. נראה כי התנהגות האכילה והיחס לגוף, הנם למעשה מנגנון דיסוציאטיבי המאפשר אמנזיה או הימנעות מזיכרונות, חלומות, תחושות, מחשבות והתנהגויות הקשורות לאירועים הטראומטיים שעברו. התקפי האכילה מתוארים כמצב של טרנס, הלוצינציות מסמים או דליריום
    (Pettinatti et al ,1985 ,Vanderlinden & Vandereycken, 1997).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    22/10/2012

תודה לך, למדתי דבר חדש. צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו