מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנםאני21/10/2012
אני עברתי גילוי עריות כרגע בטיפול , סובלת מדיסוציאציות בזמן האחרון התחלתי לעבוד עם המטפלת שלי על הפרעת האכילה שלי כרגע הבנתי מקריאה של מאמרים שונים שאכילה כפייתית זה סוג של דיסוציאציה האמנם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה - דיסוציאציה האמנם - תגובה
צביה כפיר M.S.W21/10/2012שלום אני.
אינני מכירה התיחסות המכירה באכילה כפייתית כסוג של דיסוציאציה, אולם יש משהוא בבולמוס של אכילה כפייתית שאולי יכול להיחשב כזה.
בכל מקרה כל הפרעות האכילה לסוגיהן נחשבות ומוכרות בתחום הסימפטומים של גילוי עריות.
צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
אני21/10/2012אכן דיברתי על אכילה כפייתית וכן על בולמוסי האכילה .
בנתיים הבנתי היום שהאמונה הבסיסית שלי -דפוס - "שבלי האכילה אני לא יכולה לעבור את הכאב לשרוד את החיים " רק שכרגע בעצם אין לי בזה צורך .
תודה על תשובתך זה מסביר הרבה דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
אני21/10/2012הרעיון שלי נילקח בעצם ממספר מאמרים ברשת הנה קטע לדוגמא
דיסוציאציה:
דיסוציאציה לפיAPA כוללת מצבים של: דה-ראליזציה, דה-פרונליזציה, התעלמות מכאב, הלוצינציות שמיעה, אובדן זיכרון ואובדן זמן, הפרעות שינה, שימוש בסמים ובאלכוהול. נמצא כי מטופלות עם ה.א רבות מדווחות על היסטוריה של יכולות דיסוציאטיביות במיוחד אלו שמצויות בקשת של מה שאנו מכנים ארגון גבולי של פסיכופתולוגיה ושעברו התעללות פיזית או מינית. נראה כי התנהגות האכילה והיחס לגוף, הנם למעשה מנגנון דיסוציאטיבי המאפשר אמנזיה או הימנעות מזיכרונות, חלומות, תחושות, מחשבות והתנהגויות הקשורות לאירועים הטראומטיים שעברו. התקפי האכילה מתוארים כמצב של טרנס, הלוצינציות מסמים או דליריום
(Pettinatti et al ,1985 ,Vanderlinden & Vandereycken, 1997).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר - תגובה
צביה כפיר M.S.W22/10/2012תודה לך, למדתי דבר חדש. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)