אשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההורי
    בני
    21/10/2012

שלום וברכה
    אנסה לקצר כדי לא להכביד.
    אני בן 40. לאחרונה עולות בי תמונות מילדותי ואני נזכר באופן חווייתי ממש, באבי שנהג להכניס לי יד מתחת לבגדים והיה מלטף וממשש אותי בגב והן בישבן כשידו בתוך התחתונים. היו אלו ליטופים בתדירות קבועה ולמשך דקות ארוכות.
    הייתי אז כבן 8-10 ובאותו הזמן הרגשתי אי נוחות ומוזרות מסויימת אך לא הבעתי התנגדות ופירשתי זאת כחיבה בגבולות המקובלים.
    משום מה כל השנים לא ייחסתי לדבר חשיבות והוא היה כשכוח ממני במשך שלושים שנה.
    באחרונה החלו התמונות עולות בי, (אולי עקב עיון בספר טראומה והחלמה), ואני מרגיש אי נוחות רבה כשאני נזכר בהן, לרבות עוררות מינית מסויימת המלווה בתחושת גועל.
    שאלותיי בבקשה:
    1. האם עלי ללכת לטיפול או שמא לנסות ולהניח לענין עד שארגיש שאין לי ברירה (אבי נפטר לפני מס' שנים). אני גם חושש שאולי אם אחטט בענין אפתח תיבת פנדורה ואפגע בעצמי יותר.
    2. האם יתכן שאני מדמיין - כי הזכרונות חמקמקים אך עם זאת הם הולכים ומתחזקים ומתחדדים מיום ליום.
    3. האם פגיעה מינית יכולה להיגרם גם כאשר ההורה אינו מתכוון להשגת הנאה מינית אלא מלטף לשם חיבה?
    4. האם ניתן להגדיר ליטוף כזה ע"י אב (בגב ובישבן מתחת לבגדים ובמשך מס' דקות בכל פעם, ובתדירות קבועה) כליטוף של חיבה בלבד?

אודה מאד לתשובות. אני מאמין שאנשים נוספים ייעזרו בכך.
    בני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההורי - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    21/10/2012

שלום
    אוכל להתייחס רק לענין המשפטי:
    בזהירות ורק על סמך התאור שלך, מדובר בהטרדה מינית ובתקיפה מינית לכל דבר וענין.
    מכיוון שמבחינה משפטית חלה על זה התיישנות, נותר לך לעשות את כל מה שצריך על מנת שתחושותיך ישתפרו.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה על גבולות הליטוף ההורי - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    21/10/2012

בני שלום.
    כתבתי כאן כבר בעבר, כי כאשר זכרונות צפים גם אם היו מודחקים 30 שנה, אנחנו מקבלים אותם כזכרונות אמיתיים. הם צצו עכשיו כי אולי אתה בשל להתמודד איתם, אולי כבר קשה היה להדחיק, לא ברור, אבל התייחס אליהם כאל אמיתיים.
    אתה נוגע בשאלה מאוד עדינה וחשובה, מה נחשב ליטוף אבהי ומה נחשב ליטוף אשר יש בו הטרדה וחציית גבולות.
    אם הרגשת כבר אז לא נוח, זה אחד הסממנים לכך שהיתה בזה איזו חציית גבולות מבחינתך. אתה כותב שידו של אבא היתה בתוך התחתונים שלו (אם אני מבינה נכון) אבל גם אם היתה בתוך התחתונים שלך, האם זה יכול להיחשב לליטוף אבהי סתמי ואוהב בלבד? הקביעות של המעשים והחזרה עליהם מעידה גם היא על משהוא שהוא מעבר לליטוף מקרי משתנה בהתאם לסיטואציה בה נמצאים.
    אני מבינה שלמרות שאתה כותב את המילים מאוד ברור, קשה לך לקבל שזה מה שקרה ומה המשמעות של זה. מובן ואנושי הוא אבא שלך.
    איני יכולה להגיד לך בוודאות לך לטיפול, אולם ממליצה לך לחשוב על זה בחיוב, כי זו אפשרות לשחרר את הזכרונות ולא לפחד ממה שאולי יעלה עוד, רק תרוויח מזה.
    תזכור, זה קרה בעבר, זה לא מתקיים היום.
    מקוה שנתתי לך תשובות, אתה מוזמן להמשיך לשאול.
    יום טוב צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לכם

בני
    21/10/2012

תודה על תשובותיכם המפורטות
    עו"ד ויינרייך - תודה רבה על ההגדרה. היא עוזרת לי למרות שהיא מכאיבה לי מאד. ועדיין אני כל הזמן לא מפסיק לשאול את עצמי האם יתכן שנפגעתי "בטעות" ומעשיו לא היו מלווים בהשגת איזשהו גירוי מיני אלא הגבולות אצלו היו שונים. יש שמלטפים גב, יש שמלטפים בטן ויש שמלטפים טוסיק וממששים אותו 10 דקות נניח. כך זה התפרש אצלי אז בתור ילד וככל הזכור לי לא הרגשתי שאני עובר פגיעה ושהוא עושה דבר אסור וכו' למרות שאכן היה לי לא נעים עד מעיק. אהבתי אותו מאד - מאד - עד לפני מס' ימים שהזכרונות התפרצו. (האם ישנה הגדרה מקובלת שעונה על שאלתי? ותודה על זמנך).

ולך עו"ס MSW צביה כפיר - תודה רבה.
    עד כמה שאני מצליח לזכור, בכל הפעמים הרבות (אולי עשרות ואולי מאות) שזה קרה, לא ראיתי אותו ולא את פניו ולא את מעשיו. הוא היה מאחוריי. הוא היה מכניס את ידו מתחת לחולצה שלי וכן מתחת לתחתונים ומלטף וממשש באופן שאז נראה לי טבעי מצידו למרות שמצדי זה לא היה נוח והעיק עלי.
    אולי קרה עוד דברים אבל אני לא מצליח לזכור.
    אני המום שפתאום זה עלה או יותר נכון התפרץ אחרי 30 שנה.
    יתכן שאפנה אלייך בטלפון. אם ארגיש מסוגל. אבל כתבת שאת מתמחה בטיפול בנשים (האם יש לך נסיון עם גברים שנפגעו ובטווח כ"כ רחוק?). אשמח אם תמליצי לי על מישהו מנוסה שיכול לעזור.
    אני מפחד שהחפירה תעלה "הפתעות נוספות", מצד שני מפחד שזה יילך ויורע אין לי נסיון בזה. את בטוחה שזה רק יכול להקל?
    תודה רבה שוב על זמנך ועל היחס.

מאחל לכם רק טוב
    בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לכם - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    21/10/2012

בני שלום
    המטרה הסובייקטיבית שלשמה הוא עשה את מעשיו אינה רלבנטית.
    מדובר במעשים מגונים בהתאם להגדרתם האובייקטיבית עפ"י החוק.
    מעשה מגונה עפ"י החוק הינו מעשה שמבחינה אובייקטיבית (ולא סובייקטיבית) הינו מעשה לשם גירוי סיפוק או ביזוי מיניים וכאלה הם המעשים בהם מדובר.
    כל טוב לך ושיפור מהיר ככל שניתן בהרגשתך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לכם - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    21/10/2012

בני שלום.
    תודה לך על תגובתך זה לא מובן מאליו.
    אני בהחלט מבינה ללבך, כמה זה מבלבל שדברים צצים פתאום אחרי 30 שנה וגם מפחיד, מה עוד היה שאולי אינני זוכר.
    כמו שכבר כתבתי לך, זה כבר היה.
    להיזכר, כמה שזו חויה קשה, היא היזכרות ואתה היום במקום מוגן.
    לצערי אין הבדל בתחושות וחוויות של נפגעי הטרדה מינית גברים או נשים, כמובן שיש הבדלים בגלל שכל אחד מאיתנו הוא בעל אישיות שונה.
    כשאנחנו חושפים את עצמינו לזכרונות קשים, מומלץ שתהיה קבוצת תמיכה כלשהיא, ואינני יודעת כלום עליך.
    יש קו לגברים, שעברו הטרדה מינית, 1201, אולי שם מכירים מטפלים שעובדים יותר עם גברים, תחשוב גם אם תחליט על טיפול, האם גבר או אישה מתאימים לך.
    מה שחשוב הוא ללכת למטפלים שמבינים בתחום. אני מטפלת אז אני מאמינה בעזרה שטיפול מביא, אבל אתה כבר ילד גדול, תחשוב על זה ותחליט מה נכון לך אפשר גם לנסות ולהפסיק אם זה לא מתאים לך..
    אתה מוזמן לצלצל אלי, אם תרצה.
    בהצלחה צביה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה - הענקתם לי כח.

בני
    21/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני יקר

אני
    21/10/2012

סליחה שאני מתפרצת ,שותפה לכאבך

מנסיון מציעה לך ללכת לטיפול כן יעלו דברים וכאבים והמסע כבד אבל אם הדברים צצים הם רק ימשיכו לצאת והרבה יותר קל לעבור את המסע הכבד הזה בשניים ובתמיכה .

ושוב סליחה אתה לא חייב לקבל את דעתי פשוט טיפול טוב יכול להציל חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו