זיהוי קורבן מיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי קורבן מיני
    עירית
    02/03/2008

שלום, ברצוני לדעת לאילו סימנים עלי לשים לב אצל ילדים או נערות, בכדי שאוכל לדעת אם חוו טראומה כלשהי, אני מורה בבי"ס יסודי, לעיתים אני מבחינה בנערה מסוגרת יותר, יש לי את היכולת לשוחח איתה, אך אני חוששת שתיסגר בפני, לכן אשמח לקבל מעט כלים לכיצד אפשר להבחין שמשהו לא בסדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי קורבן מיני

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    03/03/2008

שלום לך,

שמחתי לקרוא על הרגישות והאכפתיות שאת מגלה כלפי התלמידים.
    בעיקרון, חשוב לשים לב לשינויים שחלים בתלמידים. אם יש התכנסות והסתגרות או לחליפין התנהגות תוקפנית. חשוב לשים לב לניתוקים חוזרים, הזנחה, יצירת קשרים חסרי גבולות, שינויים בהרגלי אכילה ושינה (אם את יכולה לעקובג), מצבי רוח חרדיים או דכאוניים יותר, כעסים וכיו"ב.

כאשר מתעורר חשד, הדרך הטובה ביותר היא להיפגש אישית עם הילד/ה, לשתף אותו בכך שאת רואה שינוי ולשאול ישירות האם משהו עובר עליו/ה? האם יש מישהו שפוגע בו וכד'.

רונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמין נוסף

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/03/2008

בנוסף למה שרונית כתבה, תלמידים שנראה כי יש שינויים מבחינת יכולתם הלמודית, בשעור אחד מתפקדים מצוין ומבינים את החומר ובשעור אחר גם אם באותו נושא כאילו הכל נמחק. כאשר אין לכך בסיס נוירולוגי רצוי לבדוק מה מביא לפער. כמו כן שינויים מוגזמים בלתי צפויים בהתנהגות או מצבי רוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו