מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהוי קורבן מיניעירית02/03/2008
שלום, ברצוני לדעת לאילו סימנים עלי לשים לב אצל ילדים או נערות, בכדי שאוכל לדעת אם חוו טראומה כלשהי, אני מורה בבי"ס יסודי, לעיתים אני מבחינה בנערה מסוגרת יותר, יש לי את היכולת לשוחח איתה, אך אני חוששת שתיסגר בפני, לכן אשמח לקבל מעט כלים לכיצד אפשר להבחין שמשהו לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר03/03/2008שלום לך,
שמחתי לקרוא על הרגישות והאכפתיות שאת מגלה כלפי התלמידים.
בעיקרון, חשוב לשים לב לשינויים שחלים בתלמידים. אם יש התכנסות והסתגרות או לחליפין התנהגות תוקפנית. חשוב לשים לב לניתוקים חוזרים, הזנחה, יצירת קשרים חסרי גבולות, שינויים בהרגלי אכילה ושינה (אם את יכולה לעקובג), מצבי רוח חרדיים או דכאוניים יותר, כעסים וכיו"ב.
כאשר מתעורר חשד, הדרך הטובה ביותר היא להיפגש אישית עם הילד/ה, לשתף אותו בכך שאת רואה שינוי ולשאול ישירות האם משהו עובר עליו/ה? האם יש מישהו שפוגע בו וכד'.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמין נוסף
פרופ' רחל לב-ויזל04/03/2008בנוסף למה שרונית כתבה, תלמידים שנראה כי יש שינויים מבחינת יכולתם הלמודית, בשעור אחד מתפקדים מצוין ומבינים את החומר ובשעור אחר גם אם באותו נושא כאילו הכל נמחק. כאשר אין לכך בסיס נוירולוגי רצוי לבדוק מה מביא לפער. כמו כן שינויים מוגזמים בלתי צפויים בהתנהגות או מצבי רוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)