מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תלונה בין ילדיםענת02/01/2013
בוקר טוב
אני אמא לילדי בן 10 .לפני כשבוע פנו אליי ממשרד הרווחה לגבי הבן שלי שמישהו התלונן שהוא נגע בילד/ה לא אמרו לי במי באיבר המין בכוח.וזה לפי מה שהבנתי זה לא קרה בבית הספר.זה נשמע לי מאוד תמוה בגלל שבני אחרי שמגיע מבית הספר כל יום בשעה קבועה נשאר בבית עד שהולך לישון הוא לא יוצא לשחק עם ילדים בחוץ .שבאים אליו חברים הוא במחשב ואני גם נמצאת בבית.
ניסיתי לדבר איתו ולשאול אותו אם קרה משהו הוא אומר שלא קרה כלום ומכחיש.דיברתי עם הפסיכילוגית של ביה":ס והיא אמרה שתדבר איתו ותברר את העניין וגם היא דיברה עם הרווחה ואמרה שמשהו פה לא נשמע הגיוני כי הילד הוא באמת ילד טוב.אפילו שמישהו מרביץ לו או מציק לו הוא לא יודע להתמודד ומבקש ממני לעזור לו אז זה נראה לי מאוד מוזר.שאלתי היא אם התברר הדבר כנכון למרות ספקותיי לאן זה ממשיך?האם עושים חקירה לילד ואיפה?האם אחרי החקירה אותם הורים יכולים להפיץ ברבים את המקרה בטענה שהוא לא יפגע בילדים אחרים?איך אפשר לשמור על הילד מבלי שהדבר יוודע לאף אחד גם אם קרה משהו?
אני ממש מבולבלת דבר כזה לא תיארתי שיקרה לי אף פעם .
אודה לכם על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה בין ילדים - תגובה
צביה כפיר M.S.W02/01/2013שלום לך ענת.
אני מבינה את הקושי בקבלת האינפורמציה על בנך וגם כמו שאת כותבת, לא ברור אם היא נכונה.
אינך מפרטת מה הרווחה אמרו לך, האם הם פנו אליך כדי שתדעי? האם הם רק מיידעים אותך שהוגשה תלונה?גם לא ברור מדבריך היכן הוגשה התלונה וזה משנה לגבי המשך הטיפול.
אניח לעו"ד ויינריך לענות על ההבטים המשפטיים של תלונה והמשמעויות שלה, אבל אין ספק שאם יש אמת בתלונה הרי שגם בנך, זקוק לעזרה. משהוא גרם לו לעשות (אם עשה)את המעשה וככול שתקדימי לעזור לו כן ייטב.
עזרה כזו ניתן לקבל מפסיכולוגית בי"ס או באופן פרטי.
תפקידך הוא לשמור ולעזור לבנך, הרי מדובר בילד בן 10, וגם אם הומצאה לגביו התלונה חשוב להבין למה.
בהצלחה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונה בין ילדים - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך02/01/2013שלום ענת
ככל שתיפתח חקירה, החקירה יכולה להתבצע רק ע"י חוקר ילדים (אנשי מקצוע בעלי מיומנות והכשרה מיוחדת). חקירת ילדים הינה חקירה המתבצעת תחת מגבלות חוקיות חמורות שנועדו לשמור על הילד הנחקר. פרטים תוכלי לראות ב"חוק לתיקון דיני הראיות (הגנת ילדים), תשט"ו-1955".
אני מקווה שיתברר שאין דברים בגו.
לגבי הפצת מידע על ידי ההורים לאחר החקירה (ככל שתתקיים חקירה וככל שחו"ח יתברר שיש אמת בטענות), אני מקווה שמדובר באנשים אחראים שיבינו את הנזק שיכול להגרם לילד שלכם כתוצאה מהפצת מידע כזו ושיימנעו מהפצתו.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)