זקוקה לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    ברנריתוס
    03/02/2013

כשהייתי ילדה עברתי ניצול מיני על ידי קרוב משפחה, ושוב על ידי עוד מכר של המשפחה. תמיד הרגשתי שאני חזקה, שעברתי את זה, שזה לא נוכח לי בחיים, שהתגברתי.
    היום אני נשואה ואמא לילד.
    בשנים האחרונות, מאז שהפכתי לאמא, נושא הניצול המיני מטריד אותי וחזר לחיי בגדול. אני חווה חרדות קשות שהילד שלי יסבול פגיעה מינית. זה מגיע לרמות שאני חרדה להשאיר אותו לבד אפילו עם אבא שלו. אני לא סומכת על אף אחד. אני מרגישה שזו סכנה ממשית וקיימת שאורבת לילד שלי בכל מקום.
    אני נחשפת למקרים של פגיעות מיניות בילדים על בסיס יומיומי, בעיקר בתקשורת, ואני מרגישה שאחוז הילדים הנפגעים הוא עצום.
    אין יום שאני לא חווה חרדה שהילד שלי יסבול מתקיפה כזו, ולעיתים אני מרגישה שהוא כבר הותקף.
    יש לי כמה חשודים. כמה וכמה...
    אני מתארת לעצמי שטיפול פסיכולוגי הוא תשובה שכל אדם בר דעת ייתן לי, אבל מה שמעניין אותי יותר הוא - איך אני יכולה להבטיח שהילד שלי לא יותקף? איך אני יכולה לוודא שזה לא יקרה? איך אני מבטיחה מוודאת באופן בטוח וודאי שזה לא יקרה לו?
    אני מתה מפחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    03/02/2013

שלום לך

את חווה וודאי סבל רב. אין מישהו שיכול להבטיח לך כי ילדך לא ייפגע חלילה. אך מה שבטוח הוא כי החרדות שלך בנושא הזה עוברות אליו ועלולות לגרום לו נזק מיותר. יש משפט שאומר 'אשר יגורתי בא לי' כלומר מה שאני מפחד ממנו הכי הרבה עלול לקרות לי. הדרך הבטוחה להבטיח את שלום ילדך הוא לא לראות סכנה בכל פינה כי יש נטיה כואבת לאמונות שליליות שיש לנו על המציאות להוכיח את צדקתן. עשי טובה למען בנך, לכי לטיפול על מנת שתוכלי לגדל אותו בשמחה ולא בפחד. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו