מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה בדחיפותאנונימית13/03/2008
שלום רב,
בגיל 13וחצי עברתי אונס קבוצתי על ידי חבורת נערים שגרתי בשכנות להם.עד אותו היום לא ידעתי כלום על מין.בקושי חשבתי על נשיקה ראשונה.באותו הלילה איבדתי את הבתולים שלי ובו זמנית גם כל צלם אנוש.זה נמשך כל הלילה,נלחמתי מפחד עד לאיבוד הכרה כמעט,מה שהפך את זה להרבה יותר גרוע.הם היו קבוצה ושמעתי אותם מתווכחים מי ראשון זה נעשה אלים מרגע לרגע הפחד,החוסר-אונים כי ידעתי שאני לבד וידעתי מה הולך לקרות לי באותו הרגע.בכיתי,הרבצתי,התחננתי,צרחתי הם החזיקו בי שמו ידיים על הפה שלי ופיסקו לי את הרגליים לא יכולתי לנשום.אני אף פעם לא אשכח את הכאב הזה כאילו מישהו קרע אותי.הוא גמר ועלה השני ואחריו השלישי ובאיזשהו שלב כבר לא הייתי שם יותר כבר לא נלחמתי, לא צרחתי,הדמעות זלגו בשקט אין כאב אין מחשבות אין רגש פשוט נמחקתי,נעלמתי,מתתי רק הבטתי למעלה וביקשתי בשקט מאלוהים שיסתכל לי בעיניים ככה מלמעלה שיעז ואם לא אז שיקח אותי וזהו.כשהכל הסתיים המשכתי לשכב שם.לא יכולתי לזוז.מה שגרם לי בסופו של דבר להעמד על הרגליים היתה המחשבה שנעדרתי לילה שלם מהבית איך אני אסביר את זה.להתנקות היה תהליך ארוך מייסר וכואב.חזרתי הביתה ואבא ואמא חיכו לי ערים.הם היו מודאגים ושאלו וכעסו וצעקו הם לא הבינו למה אני נראית כך למה הבגדים קרועים וכל מה שרציתי היה לפרוץ בבכי,לחבק את אמא חזק ולא לשחרר.פתאום נשמעו שריקות מבחוץ.קראו לי.אבא שלי יצא כועס אלה היו הם.הם ביקשו מאבא שלי למסור לי שנתראה גם מחר.הוא נכנס ממש עצבני לבית,קרא לי זונה ואמר שעכשיו הוא מבין למה הבגדים שלי התלכלכו,כי שכבתי על הרצפה.הוא שאל מה עשיתי איתם,התביישתי.הוא הוציא חגורה והיכה אותי.אמא שלי לא הוציאה מילה והתערבה בסוף.רק כשממש צרחתי מכאב.ברחתי לחדר ובכיתי בשקט לבדי.מאז לא סיפרתי לאף אחד.לא רציתי.במהלך השלש השנים הבאות הייתי שפחת-המין שלהם הם היו באים אליי אל בית הספר ולוקחים אותי משם,תופסים אותי בדרך לבית,לקניות.שום מקום כבר לא היה בטוח יותר.ניסיתי להתאבד וכשלא הצליח פשוט התנתקתי מהכל.הפסקתי ללכת ללימודים,לחברות,לטייל.שלחו אותי ללמוד מחוץ לעיר ושם התחילו הדיכאונות מצבי-הרוח אגרסיביות אלימות סמים כך שנאלצתי לחזור וזהו.לא יצאתי מהבית יותר.פחדתי.5 שנים לא הבטתי אפילו מהחלון.לפני 4 שנים בערך בעזרת חברה אחת טובה שלא ויתרה,היא תמכה,עודדה והאמינה בי ובעזרת הפסיכולוגית והעו"ס שלי הצלחתי לעשות את הצעד הראשון החוצה זה היה תהליך ארוך מאוד.במהלך השנים האחרונות חייתי ותיפקדתי ממש כמו כולם.התחתנתי,יש לי ילד.אבל לאחרונה אני ובעלי קיימנו יחסים.לא ממש הייתי מעוניינת אך זה קרה בכל זאת ומאז בשבועות האחרונים אני נתונה תחת מצבי-רוח משתנים,אני בוכה בלי סיבה ונתקפת בפניקה או נבהלת בקלות אני אגרסיבית אל האנשים סביבי ועולים בי הבזקים של כל מיני קטעים וסיטיאציות מהאונס וההתעללות.סיפרתי לו והוא מבין אך עדיין מאז אני נרתעת ממנו יותר ויותר מה קורה לי אני מרגישה שאני נשברת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית יקרה
פרופ' רחל לב-ויזל13/03/2008אונס קבוצתי נחשב כאירוע טראומטי במיוחד בין הפגיעות המיניות השונות. הספור שלך מזעזע וכואב. לעתים קורה שיש תגובה מאוחרת של חרדה, פלשבקים וסימפטומים נוספים של מצבי רוח, קושי להירדם, סיוטי לילה ועוד. היום את בשלב אחר של חייך והיות והסימפטומים שתארת מחריפים חשוב שתפני שנית לטפול. בכל שלב של חיינו עומדים לרשותנו משאבים אחרים, גם אישיים כמו היכולת הגבוהה יותר למודעות , וגם חברתיים ומשפחתיים. המשאבים הללו מסייעים להתמודד ברמה טובה יותר עם האירוע שחווית.
אל תחכי, תפני לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מזעזע! מאחלת לך החלמה נפשית
שני17/03/2008ומאחלת לבהמות הללו שעוללו לך את זה שאלוהים יעניש אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר23/03/2008באמת כואב ומזעזע לשמוע על ההתעללות שעברת, ועל התייחסות המשפחה לעניין. לא פלא ששנים רבות כ"כ שמרת זאת.יחד עם זאת, הכוחות שלך באים לידי ביטוי בהצלחה שלך בטיפול.
פעמים רבות הטראומה מעובדת, אבל בנקודות מעבר, כמו לידה, ישנה נסיגה מסוימת. חשוב שלא תבהלי מכך, שכן ההצלחה שלך בטיפול מוכיחה שכדאי גם הפעם לחזור לטיפול ולעשות עבודה סביב המצב הנוכחי; זה רק יכול להביא למצב טוב יותר!
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאה בך שעמדת על הרגליים
לל30/05/2008שה' יברך אותך ותדעי רק טוב ואושר בחיים הסיפור שלך זיעזע אותי אני מצדיעה לך שאת עומדת על הרגלים . וכל יום כל לילה אני מבטיחה שאני אתפלל שיימותו בעינויים וייסורים כל מי שגרם לך את הטראומה הנוראית הזאת . תיהי חזקה ושתדעי אושר ושמחה בחיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)