מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה ..!! בבקשה ..שיר06/03/2013
שלום ..!!
קוראים לי שיר ואני רוצה להתייעץ איתכם כיום אני בת 15 כשהייתי בת 14 עברתי הטרדה מינית מצד קרוב שלי
העברתי את זה והחלטתי שאני לא מספרת לאף אחד כי זה לא הציק לי או הפריע פשוט הייתי כל כך בהלם שהחלטתי לשכנע את עצמי שכלום לא קרה ..
חברה שלי סיפרה לי על משהו שקרה לה וזה כאלו הציף לי את כל מה שהדחקתי (קרה לה משהו דומה לשלי ואפילו קצת יותר חמור) וסיפרתי לה גם אני אבל הגזמתי סיפרתי גם שהוא מאיים עליי וזה לא היה נכון והגזמתי בהרבה דברים ואני לא יודעת למה עכשיו גם המורה שלי יודעת מזה ועוד כמה שקשורים אלי ואני רוצה מאוד לספר להם את האמת אני לא יודעת למה שיקרתי למה בצורה כל כך מגעילה אני מרגישה כל כך רע עם זה שאני גוזלת מהמן שלהם בכך שהם מנסים לעזור לי לפתור משהו שהוא בעצם לא קיים..!!!
אוף אני באמת לא בן אדם רע אני משתדלת לעשות את כל הטוב שאני יכולה אבל לא יודעת למה אני כזאת ?? מה אני יוכל לעשות איך להתמודד עם זה ??
מאז נהייתי בן אדם שאני מרגישה שפשוט זה לא אני ,אני עוברת ברחוב מנסה למשוך תשומת לב מבנים כדי שיסתכלו עליי אני מרגישה כל כך רע והכי רע זה שזה לא בשליטתי אני משתדלת ולא מצליחה אוף נמאס לי בבקשה תעזרו לי נראה לך שהטרדה שעברתי גרמה לי להתנהג בצורה כזאת אם כן מה אני יוכל לעשות בבקה אני מחכה לתשובה מכם תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה ..!! בבקשה .. - תגובה
עו``ס שירלי קורין07/03/2013הי שיר
את שואלת שאלה לגבי ההגזמה והשקר- לפעמים אנשים משקרים ומגזימים כי מרגישים שלא יקבלו אחרת את תשומת הלב הרצויה .
העניין השני- הניסיון המתמשך לקבל תשומת לב והתייחסות מצד בנים יותר מטריד ובו יש לטפל. כי את מדברת על התנהגות שאינה בשליטתך. יתכן שזו תוצאה של ההטרדה, איני יודעת במה מדובר לכן לא אוכל לייעץ לך מעבר לכך. תוכלי לפנות אלי בפורום או טלפונית ולהתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאל08/03/2013תודה רבה על העזרה אבל לגבי השקרים אני מקווה שזה יעבור לי ..
ולגבי הבנים סיפרתי את זה לחברות טובות שלי והם אמרו לי שככה כולם בגיל שלנו מנסות למשוך תשומת לב מבנים כשהם עוברים אנחנו "מסדרות" את עצמינו אבל מה שיותר הרגיע אותי שאני יודעת בתוכי שאני אף פעם לא יקח משהו כזה ברצינות סתם מרגישה שזה עושה לי הרגשה טובה בכך שאני מנסה לשכנע את עצמי שאני לא מפחדת מהם ולא כל הגברים הם רעים אבל חברות שלי לפעמים מגזימות שהם מתחילות איתם ואפילו אין להם בעיה להכנס איתם לקשר ואני שונה בקטע הזה אני רוצה משהו רציני ולא סתם בנים שמתחילים עם כל אחת שעוברת אני שואלת אותך אם את חושבת שאני פה השונה ??? המוזרה ??
אולי אני יותר מידי נרתעת מהם ומגזימה ?? אוף אני כבר לר יודעת מה לעשות ..!! בבקשה תעני לי ותוד ה על הכלללללל מעריכה את התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו..
ליאל08/03/2013ולגבי ההטרדה שעברתי אני לא כל כך אוהבת לדבר על זה כי אני מרגישה גם אשמה בזה כי בהתחלה הוא היה מחמיא לי מאווד ונהנתי מהחמאות שלו ואפילךו הייתי מתלבשת יותר יפה כדי לקבל שוב מחמאות במקום לעצור את זה זאת אשמתי ואני נענשת על זה כי אם הייתי מפסיקה את זה זה לא היה קורה אבל אני ינסה לספר קצת הוא נגע בי במקומות אינטימיים ואני השתתקתי אפילו לא צעקתי אני מאשימה את עצמי למה לא ברחתי ??למה נתתי לזה לקרות ?
למה לא צעקתי אני יכולתי לעצור את זה אבל הגוף שלי כאלו בגד בי הוא השתתק ועכשיו אני נענשת על זה ונרתעת ממגע אפילו מאנשים שממש קרובים אליי למה ? למה הם אשמים במה שאני עשיתיי..??? קשה לי בבקשה אם תוכלי לעזור לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר -
בני08/03/2013היי
אני מבין שקשה לך כעת להתמודד בגלל כל הדברים שקרו לך,
אז כדאי שתעשי קצת סדר,
תנסי לקחת את החיים בפרופורציות, אני לא מעודד אותך לשקר... אבל כולנו מגזימים קצת בשביל לעורר עניין, זה בסדר גמור, מותר לך להתנהג בצורה כזו או אחרת כדי לשמור על עצמך ובלבד שאת לא פוגעת באינטרסים האישיים שלך ושל הסביבה,
אם כבר אז את חייבת דין וחשבון רק לעצמך!
היי נאמנה לערכים והתרבות ממנו באת ואל תירתעי להיות אסרטיבית כנגד מי שיכול לפגוע בך.
-
לגביי ההטרדה מאוד מצער לשמוע את מה שעברת ועוד יותר מצער שאת חושבת שאת ה"אשמה". אין דבר כזה את לא אשמה בכלום! מותר לך להתלבש בטעם טוב ולמשוך מבטים וכו', רב המוטרדות מתארות את ההרגשה שתיארת כאן שכאילו הגוף בגד בך.
אני ממליץ לך לגשת לכמה שיחות עם אשת מקצוע בתחום כדי ל"עבד" את האירוע שחווית בשביל שתדעי להתמודד נכון עם מה שהיה ובעיקר > תקבלי כלים כיצד להתנהל מעכשיו בצורה טובה יותר בכל מה שקשור למערכות יחסים.
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני ..
ליאל09/03/2013תודה רבה רבה על תשובתך ועל הרצון הטוב לעזור
לגבי השקרים אני מאוד מקווה שזה יעבור לי זה לא כל כך בסדר כמו שאתה אומר ..
ולגבי הטרדה אני מבינה שאתה מנסה לנחם אותי בכך שאני לא אשמה אבל אני כן אשמה ולא משנה כמה יאמרו לי שלא עובדה שאם הייתי מפסיקה להנות מקבלת המחמאות ולא מתאמצת יותר מידי בלהראות הכי טוב כדי לקבל מחמאות זה לא היה קורה ..!!
,אני מרגישה שניצלתי את היופי שלי לרעה במקום לשמור עליו אני מרגישה מלוכלכת אבל אני מוכנה להשבע שלא חשבתי שזה יגיע למצב כזה, הייתי כבר אצל פסיכולוגית דרך הבית ספר טיפול אחד אבל לא רציתי להמשיך אני מפחדת שהוא ידע על זה שסיפרתי ..למרות שאני יותר אשמה גם הוא אשם ואני מרגישה עליו שגם הוא מפחד שאני יפתח את הפה אבל הוא יודע שאני לא יספר כי לא רק הוא אשם בקיצור אין מה לעשות יהיה טוב מעריכה את הכל..!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר -
בני09/03/2013תודה על התודות.
יש מה לעשות והרבה!
אז נכון שילדים בגיל שלך נוטים להגזים, אם את מרגישה שזה לא מתאים לך פשוט אל תגזימי!
בנוגע למקרה שהיה...
מאוד חשוב שתסיימי ותנקי את המחשבות מאותו אירוע בצורה מקצועית וטובה מכל ההיבטים דהיינו –
א. לעבד עם איש מקצוע את האירוע. (אפשר להבין אותך שאת לא רוצה להיחשף ולחשוף אחרים אז עשי זאת במסגרת אחרת.)
ב. היופי והחכמה הן כלים שקיבלת במתנה מבונה עולם בשביל לעשות איתם דברים טובים לעצמך ולכל מי שאת חפצה ביקרו... מה שלא מתאים לך אל תעשי!
ג. תמיד ישנם כאלה שיודעים לנצל את המצב לטובתם מבלי להתחשב בצרכים של השני, תלמדי את הלקח שמכאן ואילך את עושה רק מה שאת רוצה וצריכה, ולא נסחפת או עושה טובה בגלל משהו או מישהו...
ד. לא בריא לך, כשם שלאף אחד זה לא בריא להתהלך עם רגשות אשם, ולא משנה מי התחיל ומי התחיל להחזיר...זה לא תורם כלום! מה גם שזה לא מקדם אותך אלא מחזיר אותך אחורה ויכול לערער לך את הביטחון, דבר שאת לא רוצה שייקרה.
כדי שתוכלי להגיע לשלב הזה עלייך ללמוד את הכללים שוב ושוב, ואני מאמין שהניסיון שלך במקרה הזה יעבוד לטובתך בעתיד!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני היקר
שיר09/03/2013א.כשאתה אומר מסגרת אחרת למה אתה מתכוון ?
ב.אתה אומר מה שלא מתאים לך אל תעשי כאלו שזה בשליטתי אני מקווה שאני יפסיק למשוך תשומת לב ולנסות להוכיח לעצמי שאני לא מפחדת מבנים
ג.לאיזה טובה אתה מתכוון שעשיתי בגלל מישהו או משהו
ד.זה לא בריא את זה אני כבר יודעת אבל רגשות אשם זה לא בחירה זה רגשות !! אי אפשר להחליט אם בא לך להרגיש ככה או לא מה שכן אני יכולה לנסות לשכנע את עצמי שאני לא אשמה וניסיתי אבל זה לא עזר כי אתה משכנע את עצמך להרגיש משהו שאתה לא מאמין בו בקיצור תודה רבה רבה על הכל רואים דיש לך חכמת חיים ואתה מבין דברים ואני לא רוצה יותר לגזול מהזמן שלך תודה רבה על הכל יש לך לב טוב !! אבל הכי חשוב זה שאני לא מקבלת את זה שאלה הם החיים דלי ולכן אני יעשה הכל כדי לשנות אותם כי אמי לא רוצה לפגוע באף אחד ובטח שלא בעצמי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר -
בני09/03/2013היי
שבוע טוב
נראה שאת הולכת בכיוון הנכון את מוכנה ללמוד ולשנות תמשיכי כך - מעולה!
תשומת לב זה מצרך בסיסי שכל אדם "צורך" אותו מי יותר ומי פחות, תחיי את חייך בטבעיות כפי שנערה בגילך אמורה להתנהג, אני מניח שיש לך המון דברים טובים להציע ולקבל עליהם את תשומת הלב המתבקשת,
אני באמת לא רוצה וגם לא יודע! להדריך אותך מה לעשות היום או מחר, ובכלל כל החיים הם "ניסוי וטעייה" ממליץ בחום למצוא את הדרך לקבלת סיוע בכל הדברים שמציקים לך מהעבר כדי לחיות יותר טוב בהווה ובעתיד.
את לא גוזלת מזמני, נתתי לך מעין עזרה ראשונה, את מבינה לבד שמענה באינטרנט לא יכול לבוא במקום סיוע חיצוני ומקצועי,
יש כאן אנשי מקצוע שיכוונו אותך בשמחה למקום שתרגישי בו מספיק טוב בשביל לשתף. (את יכולה למשל לפנות אליהם ישירות למייל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
שיר09/03/2013תודה רבה מערריכה מאוד !!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי מחכה לתשובתך
ליאל09/03/2013אני רוצה לשמוע את דעתך תודה רבה על הכל..!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי מחכה לתשובתך - תגובה
עו``ס שירלי קורין10/03/2013הי שיר.
את צודקת בעניין הרגשות. אם את מרגישה אשמה מבחינתך זו ההרגשה האמיתית ואי אפשר לשכנע בעניין רגשות. יכול להיות שהיה לך חלק במה שהוביל להטרדה, אבל- ברגע שנגעו בך ולא רצית, שם עובר הקו!. וזו הבחנה חשובה שצריכה להעשות. התגובה הגופנית שאת מתארת של שיתוק וכן הקושי שלך כיום לקבל מגע מאנשים אחרים, כמו הניסיון שלך מאז לבדוק עד היכן את יכולה להרחיק לכת עם גברים, מעידים על כך שאכן יש צורך שתעברי טיפול שמתייחס למה שעברת. טיפול אחד אצל פסיכולוגית זה לא מספיק. אם שם את לא מסוגלת להיות בטיפול כי המטריד יכול לדעת על כך, תפני לאנשי מקצוע אחרים, יש מספיק. חשוב מאד לפנות למי שמבין בטראומה ופגיעה מינית. תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני אם תרצי יותר פרטים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
שיר10/03/2013תודהה רבה רבה !!
ת יכולה לייעץ לי במי אני יוכל להעזר ? ואם יש מקומות שבהם זה לא צורך תשלום כי אין לי אפשרות לשלם כי אמרו לי שטיפול פסיכולוגי צורך הרבה כסף ותביני ההורים שלי יחשדו אם אני יבקש מהם סכומים גדולים בלי להסביר מה עשיתי בכסף ושוב תודה על הכל !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי - תגובה
עו``ס שירלי קורין10/03/2013הי שיר
אני לא מכירה מקומות ללא תשלום לבנות מתחת גיל 18. תוכלי לפנות ללשכה לשירותים חברתיים באזור מגורייך- תחפשי באינטרנט ולהעזר שם בעובדת סוציאלית בחינם, יש כמעט בכל לשכה עו"ס נערות, זו עובדת סוציאלית שמתמחה בבנות עד גיל 18, אבל אפשר גם עו"ס משפחה. אם הבעייה לא תפתר, בגיל 18 תוכלי לפנות לקב"ן בצה"ל ולקבל טיפול מתאים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
שיר11/03/2013לשירלי תודה רבה על הכל מעריכה מאוד !!!
רק שתדעי שהתפקיד שלך זה שליחות משמיים !! אני מאמינה שבזכות הטוב שאת עושה תקבלי כפול !! ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)