מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בנוגע לחברה שהותקפהמבקשת עצה13/03/2013
שלום,
חברה טובה שלי הותקפה לפני כשנה. היא לא שיתפה את הוריה, רק קומץ חברים וגם לא פנתה לפסיכולוג. היא לא ישנה בלילות ומאבדת חשק בלימודיה. אני מרגישה שהיא דועכת ושוקעת בדיכאון. היא מסרבת לפנות לפסיכולוג ולא מעוניינת לדבר על כך. כיצד אני יכולה לעזור לה? אני לא מעוניינת ליצור אצלה התנגדות או ללחוץ על מקומות כואבים. אני חושבת שהיא פשוט נמנעת מהתמודדות. תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע לחברה שהותקפה - תגובה
עו``ס שירלי קורין14/03/2013שלום לך
אם היא נמנעת מלדבר ולפתוח את הנושא אפשר לנסות בעקיפין. תוכלי לחפש ספר או סרט שמדבר על בעיה שהגיבור מוטרד ממנה- לאו דווקא שקשור לתקיפה מינית, אפשר גם בתחום שונה לחלוטין למשל מחלה כלשהי, ותוכלי ללכת איתה לסרט הזה. אם יש שם מסר חשוב בנושא ההוא היא תבין לבד, לא תמיד צריך להגיד דברים בצורה מפורשת כי התנגדות לא מאפשרת שינוי. אפשר גם ללכת איתה לקורס או חוג בו מתרגלים הרפיה, או עבודה עם הגוף כדי שתוכל להרגע ולישון ומצב רוחה ישתפר. זה לא תחליף לטיפול אך זה הרבה יותר טוב מכלום. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לחברה
ליאל19/03/2013אני מקווה שאני יוכל לעזור לך אני גם עברתי פגיעה מינית ..
א. אם היא לא שיתפה את ההורים בוודאי שיש סיבות לכך או שהיא מפחדת מהתגובה שלהם ?או שזה מישהו קרוב משפחה תנסי לברר מה הסיבות ואני יוכל לייעץ לך ..
ב.תנסי לשבת לדבר איתה ולהבהיר לה את המצב זו אכן פגיעה קשה ואני מבינה אותה יש דברים שאי אפשר לשתף ולספר אבל תנסי לאט לאט תאמרי לה שלשתף זה מאוד עוזר זה השלב הראשון..וזה מוריד הרבה מהמשא הכבד שהיא סוחבת על עצמה ..!
ג.את יכולה לומר לה שאם היא רוצה לדבר איתי דרך הפורום או בכל דרך שהיא רוצה ולהתייעץ לשאול שאלות בכיף אני מבינה עד כמה זה קשה ולא תמיד רוצים ללכת לפסיכולגית ..ואם לך יש שאלות אני מחכה אני ינסה לעזור ..!
כל הכבוד לך על הרצון לעזור לחברה ואני מבקשת ממך אל תשאירי אותה לבד בזה כי זאת ההרגשה הכי קשה לבן אדם שעובר פגיעה כזאת או אחרת ומרגיש לבד תנסי אולי לפנות אלי בדרך שונה מזאת תאמרי לה שהיא לא אשמה במה שקרה ואת מבינה אותה ומבינה כמ קשה לה זאת הדרך שבא אולי היא תרגיש יותר בנוח לשתף אותך מקווה שעזרתי במשהו..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לחברה - תגובה
עו``ס שירלי קורין20/03/2013לעיתים אנשים לא מעוניינים לשתף. מה שעבד לאחת לא תמיד מתאים לאחרת.
אכן, לעיתים תמיכה ממי שעבר בעצמו תקיפה יכולה לעזור ותודה על כך ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)