מתי זה נחשב להטרדה מינית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי זה נחשב להטרדה מינית?
    חווה
    07/05/2013

שלום,
    אני רוצה לדעת - האם כשמישהו מציע לי דברים וגורם לי תחושה לא נוחה פעם אחת, ואחרי שאמרתי לו די והא מפסיק - זה נחשב שהוא הטריד אותי מינית?
    האם הטרדה מינית היא פונקציה של המשכיות המעשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי זה נחשב להטרדה מינית?

הוספת תגובה

• מתי זה נחשב להטרדה מינית? - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    07/05/2013

שלום
    בהיבטים הרלבנטיים למה שאת מתארת, הטרדה מינית הינה כל אחת מההתנהגויות האסורות האלה:
    (1) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    (2) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
    (3)התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;

כפי שתוכלי לראות, אלמנט החזרה מופיע בשתיים הראשונות ולא בשלישית. ביחסי מרות המוטרדת פטורה מהצורך להראות שאינה מעוניינת בהתנהגות האמורה.
    אני מניח שהתכוונת למשהו הנכנס לקטגוריה הראשונה שמניתי, ומכיוון שאין חזרה על אותה התנהגות, הרי שאין מדובר בהטרדה מינית.
    יחד עם זאת - אם מה שעברת יכול להיכנס לקטגוריה השלישית שמניתי, אין משמעות לכך שאותו מישהו חדל, ועדיין יכול להיות שיש כאן הטרדה מינית.
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו