ליבי שבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליבי שבור
    חרדתית
    23/06/2013

לא יודעת איך להתחיל, אני פשוט מרגישה עייפה נפשית וקרועה תלושה
    הילדה שלי בת 10 הותקפה מינית לפני 10ימים בדיוק ע"י אח של בעלי
    שהוא עבר אירוע מוחי והוא רבע משותק הולך בעזרת מקל, לפני שנה הוא חזר מבית לוינשטיין ישר אלינו קיבלנו אותו בחום ואהבה הענקנו לו ביטחון עידוד ארוחות מקלחות הכל, והקטנה שלי אהבה כ"כ שתילים בדיוק עברנו מקום באותו עיר והוא הציע לה לשתול שתילים ובינתיים עד שנסדר הם יהיו ליד מקומו ושהיא תבוא להשקות כל יום וביום השלישי שהגיע הוא אמר לה שהוא אוהב ילדות כמוה ושיכנסו לקראון ושתסמוך עליו והוא משך אותה אליו היא ביקשה ללכת להכין את השיעורים אבל הוא אמר לה עוד מעט...אמנם הוא לא הוריד בגדים אך הושיב אותה עליה ועשה ביד כשהיא לא רואה בעצם מה הוא עושה רק מרגישה תחושות ומחבק אותה בבטן לאחר מכן הוא אמר לה את יכולה ללכת ושלא תספר להורים, בדיוק כשהיא נכנסה הבייתה אני נכנסתי דקה לפני וראיתי את ההיסטריה הבכי והפחד בידיוק כמו שאני הייתי ילדה הבנתי ישר מה קרה, בעלי מאוד היה לו קשה כי זה אחיו והוא נכה, מה הוא יעשה לו? אני לא הייתי מוכנה שישאר, אבל בלעי אמר הכתובת הייתה על הקיר כי לפני 5 שנים הוא נכנס לכלא בגלל עבירת מין אבל אני האמנתי שאחרי שקיבל אירוע מוחי ואנו מספקים לו כל צרכו שהוא השתנה שהוא השתקם וגם הזהרתי אותו ביום ראשון כשראיתי שהילדה מתלהבת מהשתילים שישמור עליה, אם הייתי מעלה בדעתי לרגע שהוא יפגע בה כלל לא הייתי נותנת לו להתקרב לבית שלי, בימים הראשונים פחדה מאוד מאוד להתקלח להיות לבד, אבל בסוף התעקשתי שילך אמרתי או שאני פונה למשטרה או שהוא עוזב מידית 24 שעות בלי פשרות, הוא ביקש סליחה ושהוא מצטער ושאין לו לאן ללכת, אבל האמת עם כל זה שריחמתי עליו זה לא עניין אותי, אז יום רביעי הוא הלך ואמרתי לה שזה הוא לא נמצא יותר שאין לה מה לפחד, היא מתנהגת לרוב כרגיל, אך הבוקר ואתמול אמרה שיש לה בחילה וכואבת לה הבטן לי נראה שזה יותר בגלל המבחנים הארציים לאחרונה, איך מטפלים? האם יש צורך?
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליבי שבור

הוספת תגובה

• ליבי שבור - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    23/06/2013

שלום
    ליבי איתך.
    נדמה לי שהשאלה שהפנית הינה במישור הטיפולי ולא במישור המשפטי, בו אפשרויות הפעולה ברורות וידועות גם לכם.
    בכבוד רב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי שבור - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    24/06/2013

אמא לילדה

חובה לטפל במהירות. את יכולה לפנות לאל"י האגודה להגנת הילד על מנת לקבל מהם הנחיות ורשימת מטפלים המתמחים בטיפול הילדים בגיל זה. חשוב לטפל גם אם לכאורה נראה שהכל בסדר. כתבת משפט "בדיוק כמו שאני הייתי ילדה" האם עברת דבר דומה?. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

עוד אחת
    24/06/2013

שלום אמא של ילדה,
    אני מבקשת לשתף אותך לרגע מהצד שלי כילדה.
    עברתי הטרדה מינית ממושכת כשהייתי בת 18, השתקתי את זה ובמשך שנתיים נסחבתי עם תחושות לא פשוטות. אמא שלי הבינה שמשהו לא בסדר אבל היא אפילו לא חלמה שעברתי את מה שעברתי מאותו אדם שהיא מכירה.
    במשך כל השנתיים בהם שמרתי את הסוד, התנהגתי לכאורה כרגיל. אנשים שלא הכירו אותי לא יכלו לנחש שעברתי הטרדה. בשלב מסוים אפילו שכנעתי את עצמי שהנה, הכל בסדר. אני נורמלית ורגילה.
    רק לאחר שעברתי טיפול הבנתי כמה השלכות היו ויש לזה. ההשלכות הן לא תמיד ברורות וגלויות לעין, אבל הם תמיד שם!
    לעניות דעתי, מעבר לכך שהילדה צריכה וחייבת לדעת שאת שם בשבילה, היא צריכה אדם נוסף מקצועי שיעזור לה להתמודד מתוך נקודה אמתית, ולא רק לנסות לשכוח..
    אני לא מנסה להשוות בין המקרים, כי ברור לי שב"ה אין אצל בתך את עניין הסודיות, אך יש פה הרגשה של בגידה אמון של אדם קרוב, והרגשה של חדירה לפרטיות. ואלו הן תחושות קשות שלדעתי מצריכות התמודדות..
    מה שבטוח, היא צריכה אותך. ולדעתי האישית היא לא צריכה להרגיש שאת מרחמת עליה, אלא שאת פשוט שם בשבילה כדי לתמוך ולעזור.
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חרדתית
    24/06/2013

אבל אני לא חושבת שריחמתי עליה, ואני דוקא דיי גאה בה שהיא באה לספר...
    הקשר בינינו מצוין והיא ילדה מאוד נבונה וחכמה.
    גם אני עברתי את שעברת מגיל 4 עד 8 וגם בגיל מאוחר יותר 16
    אז האמיני לי שאני יודעת למה את מתכוונת, ואני אטפל בה כמו שצריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עוד אחת
    24/06/2013

לא חשבתי חלילה שאת לא תומכת בה חלילה או שאת מרחמת עליה,
    רק היה לי חושב להראות גם את נקודת המבט שלי.
    זה מאד מחזק אותי לראות שדווקא משום שעברת דבר כזה אז את יכולה לתרום ולעזור לבת שלך. (אותי באופן אישי זה מעודד אז תודה על השיתוף..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו