מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוחר מידיאנונימית09/07/2013
שלום, אני בת 33 בגיל 11 עברתי הטרדה מינית על ידי קרוב משפחה שנמשכה עד כמעט גיל 20 מאז אני חיה בצל הטראומה וקשה לי להשתחרר.
לפני כ 6 שנים אותו אדם נפטר ורק אז התחלתי להבין והרשתי לעצמי לעכל את מה שעברתי ולכאוב.
לפני כשנתיים שיתפתי חברה מאוד מאוד קרובה במה שעברתי אבל לא בפרטים של המקרה, אותה חברה שהיא כמו אמא עבורי ניסתה כל הזמן לכוון אותי לקבל עזרה ולהשתחרר מהטראומה ולהתחיל לחיות, סירבתי בכל תוקף לשתף. הבנתי שאני פוגעת בעצמי אני רווקה וכבר המון שנים ללא זוגיות קשה לי מאוד להתקרב לגברים ולתת אמון. לפני כחודש הסכמתי סוף סוף ללכת לטיפול וכבר בפגישה הראשונה שאפילו לא נגעתי יותר מידי במקרה אלא קצת ברקע נבהלתי מלשמוע את עצמי מדברת על מה שעברתי והפסקתי את הטיפול. רק לפני שנה יצאתי מהבית ועברתי לדירה משלי חשוב לציין שאני עובדת מתפקדת ומפרנסת את עצמי בכבוד אבל חוץ מעבודה ובית אני לא ממש יוצאת לבלות ונהנית ממה שיש לחיים להציע.
אני חולמת על משפחה וילדים וחלום חיי זה להיות אמא אני לא רואה את זה באופק ולא עושה כלום בשביל שזה יקרה הראש כל הזמן חושב על זה אני בלילות מתעוררת מזיעה ורועדת ויש פחדים כל הזמן. עד שניסיתי פעם ליצור איזשהו קשר עם גבר והגענו למצב אינטימי איך שהוא התחיל לגעת בי התחלתי לבכות והעפתי אותו ממני הוא לא הבין מה עובר עליי ונבהל מאוד הרגשתי כל כך רע שכמובן לא התראתי עם הבחור שוב וכמובן מאז לא ניסיתי שום קשר - הדמות והצל של אותו אדם שהרס לי את החיים מרחפת מעליי כל הזמן. האם יש דרך ללמוד להשתחרר מבלי לשבת בכורסת הפסיכולוג ולדבר? איך ממשיכים הלאה? איך מגיעים שוב למצב שלבטוח בגברים ולהכניס גבר לחיים שלי? נכון שלא כל הגברים אותו הדבר אבל הפחד תמיד קיים והוא לא מרפה. אשמח להכוונה ועזרה. תודה מראש.... אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוחר מידי - תגובה
עו``ס שירלי קורין10/07/2013שלום לך. לצערי הרב, אין דרך שאני מכירה בה לא תאלצי לדבר על הטראומה בכלל. ישנם טיפולים פחות וורבליים שעובדים יותר עם הגוף אבל גם שם כן מדברים על הטראומה במידה מסוימת. הסיבה היא שזיכרון טראומתי שונה מזיכרון רגיל באופן בו הוא מקודד ונשמר במוח. הדיבור הוא חלק מהעניין אך לא כולו. לפי התיאור שלך נראה שללא טיפול תתקשי לממש את החלום שלך וחבל. הרי את רוצה לחיות. גיל 33 ללא שום קשר בעבר עם גבר מעיד על בעיה, גם אם לא היית מציינת את מה שעברת. אשמח לשוחח אתך ולהדריך אותך יותר ספציפית באשר לחלופות לטיפול בדיבור, בהן אני משתמשת ביעילות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)