מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה בעבודהליאת12/10/2013
שלום לכם, אני רוצה לשתף ולקבל עצה לגבי משהו שקורה לי בעבודה.
אני חיילת משוחררת בת 20, התחלתי ללמוד השנה ואני עובדת פעם בשבוע במקום עבודה שאני עובדת של כבר ארבע שנים. לפני פחות משנה אחד הממונים מעליי שאני מכירה כבר לפחות שנתיים ושבאמת בנאדם שהיה כיף לדבר איתו התחיל לרמוז לי רמיזות, כמו: ״מה, מתי אנחנו נפגשים, אני אפנק אותך״ בהתחלה מרוב שהופתעתי מזה לא ידעתי איך להגיב ובטפשותי העברתי את כל העניין לקטע של צחוק, והעברתי נושא. בהמשך ההתבטאויות התדרדרו והוא התחיל להיות ממש ישיר כמו: ״את לא רוצה להתנסות עם מישהו מנוסה?״ כשזה הגיע לזה עניתי לו בדריכות ואמרתי לו שלא ושאולי הגיע הזמן שיעביר נושא, אבל בגלל שלא רציתי אי נעימויות בעבודה, המשכתי לדבר איתו ולהגיד לו בוקר טוב כאילו שהכל בסדר, כי אמרתי לעצמי שקודם כל הוא לא נגע בי או משו וגם אני לא הייתי מספיק תוקפנית איתו. לפני למספר שבועות גיליתי שעוד בנות הוטרדו ממנו בעבודה והם סיפרו להנהלה, מסתבר שההנהלה לא בדיוק עשתה עם זה משהו, הוא לא הורחק ולא פוטר, ויותר מזה, הוא התעמת עם הבנות ואמר שהן ממציאות הכל. אחד מהממונים דיבר איתי על זה והוא שאל אם אני רוצה לספר על זה כי אולי אם יבואו עוד בנות יהיה אפשר לעשות עם זה משהו, ויותר מזה, אני איפשהו מרגישה יסורי מצפון שלא דיברתי, כי אם הייתי מדברת אולי זה לא היה מגיע למצב שבנות נוספות מוטרדות, במיוחד שלא ברור לי אם הוא עלה שלב איתן, מצד אחד אני מפחדת כי זה עניין גדול, זה לגרום לבן אדם עם משפחה לאבד את מקום הפרנסה שלו, מצד שני אם עדיין לא יעשו עם זה משהו כנראה שלא יהיה לי נעים להמשיך לעבוד שם ואני אאלץ לעזוב את העבודה, מצד שלישי הוא עשה דבר שלא יעשה והוא אדם מבוגר שצריך לקחת אחריות על המעשים שלו.
האם זאת בכלל הטרדה?
ומנסיונכם עדיף לשמור בבטן? כי זאת במילא לא עבודה קבועה, והאם בכלל מחובת ההנהלה לנקוט באמצעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה בעבודה - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך13/10/2013ליאת שלום
עברת הטרדה מינית. אותו ממונה הפר את החוק וגם מקום העבודה הפר את החוק.
לא מאוחר מידי לעשות עם זה משהו ובאפשרותך לפעול הן נגד הממונה והן נגד מקום העבודה.
אם כתוצאה מנקיטת פעולה, מקום העבודה יפגע בך בצורה כלשהי, הדבר ייחשב להתנכלות אסורה אשר מהווה הפרת חוק בפני עצמה, המזכה אותך בפיצוי נפרד (בנוסף לפיצוי המגיע לך בגין ההטרדה המינית ובנוסף לפיצוי המגיע לך בגין ההפרות מצד מקום העבודה).
חשוב שתנקטי בפעולה מוקדם ככל האפשר, מעבר לפיצוי המגיע לך בעקבות הפגיעה בזכויותייך, יש בכך גם כדי לתרום למאבק החשוב במגפת ההטרדה המינית, לתרום לכך שמקומות עבודה יפעלו עפ"י החוק למניעת הטרדה מינית וכיו"ב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)