טראומה או לא??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה או לא??
    אנונימי
    15/01/2014

ילד בן 4 וחצי ביקר אצל סבתא שלו והבן דוד בן ה6 גר ביחידת דיור למטה . ביקרנו בשבת והילד בן ה4.5 ירד לדירה למטה והבן דוד ביקש ממנו להוריד מכנסיים ותחתונים ונישק לו את האיבר וגם נתן לו נשיקות בפה. הילד עלה למעלה וסיפר את המעשה ואמר שהוא גם אמר לילד שהגוף שלו זה רק שלו ולא נעים לו קודם כל ידענו את האמא של אותו ילד ולגבי הילד הקטן אמרנו שאנחנו גאים מאוד על השיתוף ושזה מעשה אסור. האם יהיה ליד טראומה?? ומה אפשר לעשות ואיך להסביר???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה או לא??

הוספת תגובה

• טראומה או לא?? - תגובה

עו``ס שירלי קורין
    19/01/2014

יש לשבח מאד את הילד על כך ששיתף אתכם, זה בכלל לא מובן מאליו. הדבר מעיד על כך שהוא רואה בכם דמויות מכילות שיש טעם לבטא בפניהם את מצוקותיו.

יש לפחות ספר ילדים אחד שיצא בנושא, לא זכור לי שמו אך בחנות ספרים ודאי יוכלו לעזור לכם. דרכו תוכלו לפתוח את הנושא ולהדגיש כי התנהגויות אלו הן אסורות. וכל ילד אחראי לגופה. ידוע לי על הצגת ילדים בנושא: נדמה לי יעל שומרת על גופה.

התגובה של ילדכם לאירוע היתה טובה מאד. הוא גם העיר לילד וגם סיפר לכם. טראומה נוטה להתפתח כשיש חוויה של חוסר אונים וחוסר שליטה והאדם קופא על מקומו ולא פועל. במקרה הזה הילד פעל היטב וגם אם בסיטואציה עצמה הוא לא שלט, הרי שדיבורו אתו ואתכם כאחד מעיד על שליטה מסוימת כי הוא התנגד בדיבור למעשה. הדיבור גם מעיד על כך שיש לו תחושה שדבריו נשמעים, כי אם אין הרגשה כזאת אז לא משתפים או מדברים. עקבו אחר התנהגותו, היו ערניים, אך מצד שני אל תעוררו חרדה מיותרת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו