שאלה חשובה לגבי מה נחשב הטרדה מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה לגבי מה נחשב הטרדה מינית
    גל
    02/08/2014

שלום, אני בת 16 והייתי במסעדה עם אמא וסבא שלי. הרגשתי מהמלצר כבר כמה פעמים שהייתי שם שהוא לפעמים נועץ בי מבטים. היום כשהוא שם את הסלטים על השולחן הוא התחכך בי עם הזרוע שלו בחזה שלי - אני לא בטוחה אם בכוונה או לא. חשבתי שהכול בראש שלי ושאני מדמיינת, אבל אז בזמן שהוא דיבר עם אמא שלי על משהו הוא החזיק בי קצת מעל המותן במשך דקה בערך בלי שהם שמו לב.
    זה מציק לי כבר הרבה זמן ורציתי לשאול האם מבחינה חוקית מדובר בהטרדה מינית?
    לא שאני מתכוונת לתבוע אותו או משהו כזה פשוט חשוב לי לדעת. אותו מלצר הוא בשנות ה-40-50 בחייו. הוא יכול להיות אבא שלי. והרגשתי מאוד לא נוח כשהוא נגע בי ככה. רציתי לשאול אם מדובר בפלרטוט מוגזם או בהטרדה מינית. זה משגע אותי אם אני סתם מגזימה עם המחשבות שלי או שהוא באמת חצה את הגבול. כבחורה צעירה חשוב לי לדעת מהם הגבולות: מה נחשב כהטרדה מינית ומה לא.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בנוסף אשמח לעצה מה לעשות

גל
    02/08/2014

אנחנו הולכים לאותה מסעדה הרבה פעמים ואני לא רוצה להפסיק ללכת בגלל זה. סיפרתי לאמא שלי והיא אמרה שאפשר לספר לבוס שלו, או לבקש ממנו שיפסיק (היא אמרה שגם איתה הוא פלרטט לא מעט פעמים אבל לא נגע בה), או להתעלם מזה. אני לא רוצה להתעלם כי מבחינתי הוא עשה משהו שאסור לעשות. אני לא רוצה שהוא ייגע בי. אני ממש אשמח להמלצה מה לעשות במקרה הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לגבי מה נחשב הטרדה מינית - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    03/08/2014

שלום
    עפ"י החוק הטרדה מינית היא אחד מאלה:
    (1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
    (2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין;
    (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
    (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית.
    מהתיאור שתיארת עולה לכאורה התנהגות גבולית וללא ספק מיותרת, אולם אינני סבור שיש כאן הטרדה מינית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו