מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה - אינני יודעת מה לעשותחסויה.19/12/2014
שלום, אני כותבת בידיים רועדות ולא מאמינה שמעלה על הכתב את מה שמתחולל בליבי. מקווה שאוכל למצוא כאן תמיכה או לפחות עזרה כיצד להתמודד. יש לי בן זוג מזה תקופה מאוד ארוכה, אני מכירה אותו כמו את כף ידי, והוא הבן אדם הכי מדהים שקיים עלי אדמות. טוב, רגיש, אכפתי, סובלני, מבין. לעיתים אני אפילו מטיחה בו שהוא טוב מדי. קיימת בנינו פתיחות מאוד גדולה. למעשה אנחנו האנשים הכי קרובים אחד לשנייה. יום אחד, בעקבות גילוי לב שלי, הוא סיפר שיש סוד שייקח איתו עד לקבר ופרץ בבכי קשה. הוא באמת היה מאוד מיוסר, לבסוף הוא סיפר לי שתקף את אחותו (שקטנה ממנו ב-3 שנים) בין הגילאים 11-16. הוא היה נוגע בה, ומנשק אותה. קרו פעמים שהיא בכתה, וברחה ממנו. הוא לגמרי היה מודע למעשיו. הבין שזה רע מאוד, אך המשיך עד גיל 16. אוסיף ואציין גם שהם ישנו יחד באותו החדר, כנראה שזה מה שעורר את סקרנותו המינית. הוא סחב איתו את הסוד הנורא הזה שנים רבות, בכל פעם שהוא נזכר הוא פורץ בבכי ובאמת ובתמים מצטער על כך. אני מכירה אותו היטב ויודעת שאינו יחזור על מעשים הללו שוב. אבל זה משליך מאוד על הנפש שלי ומעלה בי תהיות ושאלות, מאחר ואני בעצמי קורבן לתקיפה מינית בילדותי. הכיצד ייתכן שבחור בוגר בן 16 יעשה מעשים כאלו כשהוא מבין שזה רע? מי מבטיח לי שביום מן הימים כשיהיו לנו ילדים, ברגע של חרמנות וטיפשות הוא לא יגע לי בילדה? מה זה בכלל מעידו על נפשו? לא מצליחה לקבל שבחור חכם ובוגר כמוהו לא היה מודע לחומרת מעשיו, וברגע של חרמנות נכנע לעצמו. אין לי שקט נפשי מאז הגילוי לב הזה.
אשמח לעזרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו,
חסויה.19/12/2014אוסיף ואומר (שכחתי לכתוב) שעזרתי לו המון, הוא ים פגישה עם האחות ובה התפרק וביקש המון סליחה. אולי זה ייתן עוד קצת רקע לסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו, - תגובה
עו``ס שירלי קורין22/12/2014מורכב. מחד יכולתו לחשוף בפניך סוד כזה שעלול לגרום לך להתייחסות שונה אליו, מעידה על קשר שהוא חש בו בטחון והכלה מצידך, ואת זה יש בהחלט לזקוף לזכותו. עצם היוזמה שלו להתוודות ולבקש סליחה מאחותו היא צעד מבורך. מאידך, עצם המעשים והרקע האישי שלך עצמך- האם הוא יודע עליו? אכן מטרידים מאד.
בעיני, ניתן לפרש את גילוי הסוד באוזניך, והשיחה עם אחותו כבקשת עזרה. אולי גם לו יש חששות מפני עצמו ביחס להתנהגותו עם ילדים בעתיד? כדאי לפנות ליעוץ מקצועי בעניין, מוזמנת לפנות טלפונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. תגובה
חסויה22/12/2014היי שירלי. הוא יודע על התקיפה שעברתי אני בעצמי. הוא מאוד כואב את העניין ויכול לחוש איתי הזדהות. אני חייבת לציין שאני יכולה לומר בוודאות שהוא לא נמשך לילדות. אני רואה את ההתנהלות שלו. מה תוכלי לומר בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. תגובה - תגובה
עו``ס שירלי קורין22/12/2014האם עברת טיפול בעצמך? הניסיון המר שאת עברת משפיע על התייחסותך לנושא וכלפיו. נראה לי שהיה כדאי שתלבנו את הנושא בצורה מקצועית כל אחד לחוד או שניכם יחד, כי גם אם אינו נמשך לילדות החשש הזה מקנן, ועלול להפריע לקשר ביניכם. בכל מקרה, מומלץ כי הוא יבדוק עם איש מקצוע את מעשיו. מדובר על תקופה ארוכה ולא מומלץ 'להעביר' את הנושא ללא התייחסות מעמיקה, גם אם כואב ומזעזע מדי להתעסק אתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)