הטרדה מינית בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בעבודה
    חסוי
    04/01/2015

שלום, אני עובדת במשרד כבר כמעט שנה וכל פעם הבוס שלי זורק רמיזות ואומר שהוא אוהב אותי ומצפה שאני יאהב אותו כמוהו ואני יפתח בפניו. בעבר אף אמר שאני סקסית בעיניו ושהוא נמשך אליי.
    במקרים שזה קרה הדגשתי שאני אישה נשואה וכי זה מחמיא לי אבל מביך אותי ושאני אישה אסורה. כנראה שכל דבריי לא מחלחלים לאוזניו.
    יש לציין כי הוא משלם לי שכר מעולה!!! כזה שקשה למצוא בימינו הוא בנוסף מתגמל אותי בשכרי גם בבונוסים.
    הוא אדם טוב ואינני רוצה לפנות נגדו, מאידך הייתי מאוד מעוניינת בשיחה הבאה שבה ירמוז דברים אבהיר לו שזה מטריד אותי ושלא נעים לי לעבוד באוירה כזו.
    השאלה אם הנושא נחשב כהטרדה מינית?
    בחגים וימי הולדת הייתי מברכת בחיבוק ידידותי בלבד! והוא היה מוסיף נשיקה בלחי כששמתי לב שכוונותיו אחרות החלטתי לקחת צעד אחורה גם עם כוונותיי שונות משלו. מה עליי לעשות בכדי לא לסכן את פרנסתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בעבודה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בעבודה - תגובה

עו``ד דורון ויינרייך
    04/01/2015

שלום
    עפ"י החוק הטרדה מינית זה בין היתר:
    הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
    התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;

ההתנהגות המתוארת של הבוס שלך עשויה להיכנס להגדרות הללו
    כמו כן, כאשר מדובר ביחסי מרות כמו יחסי מרות בעבודה, החוק פוטר את המוטרד מהצורך להראות כי אינו מעונין בהתייחסויות או בהצעות האמורות.

אם תבהירי לו באסרטיביות מנומסת הבהרה כפי שהצעת ותוסיפי שהתנהגותו עשויה להיחשב כהטרדה מינית, יש לקוות שההתנהגות שלו תיפסק מבלי שתפגע משרתך. אם הוא יפגע במשרתך ייחשב הדבר כהתנכלות אסורה עפ"י החוק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    05/01/2015

תודה רבה, אני מקווה שיבין בשיחה שנקיים.
    אני לא חושבת שירצה להרוס את שמו בתור עסק עקב תלונה של הטרדה מינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו